מחנות בקיץ

mis take

New member
מחנות בקיץ

זה נכון שלא יהיו השנה מחנות קיץ ארציים?

ממה שאני הבנתי

אבל אל תקחו את זה כ100 אחוז המחנה לכיתות ד´-ה´ (התיישבות) יהיה מחוזי ומחנה פלמח ל ו´-ז´ יהיה ארצי זה מה שאמרו לי כבר לפני חודש וחצי, אבל אולי זה השתנה מאז, דרך אגב. תמר? שהייתה איתי בקבוצה בסמינר יב´?

ממה שהבנתי

ד-ו עושים מחנות אזוריים - כל מועצה לבד. ל-ז´ עושים מסע ארצי. ו-ח´ ממשיכים עם בעקבות לוחמים.

עד כמה שהבנתי

זה בגלל שלא נרשמים חניכים (במיוחד בגילאים הקטנים יותר), והתנועה לא יכולה להקים את המחנות האלה מבחינה כלכלית.

kedeman

New member
השנתיים האחרונות היו חלשות במיוחד

עם כל האירועים הבטחוניים שהורים פחדו להוציא את הילדים שלהם בנוסף על זה תמיד יש מדריכים שמתעצלים על לנסות להוציא מה שיוצר מצב שבו אין מספיק חניכים אבל זה פחות שווה מחנה ארצי הוא יותר כייפי! גם לחניכים!

אני מסכים איתך, אבל...

אני מכיר גם כמה אנשים (בעיקר מבוגרים יותר ממני- מד"בים), שחושבים שמחנה של המועצה זה הרבה יותר טוב למדריכים, ושהוא יותר מושקע, ובטח שהוא יותר טוב לחניכים. וגם לא הבנתי למה שהורה שלא רוצה לשלוח את הילד למחנה ארצי, יסכים לשלוח אותו למחנה מועצתי.

kedeman

New member
אני לא יודע למה..

אבל זה עובדתי... אולי בגלל שמחנה של המועצה הוא יותר קטן ולכן הם מרגישים שיותר בטוח אני לא יודע אבל זה באמת ככה

עמרי

מחנות אזוריים בדרך כלל נמצאים יותר קרוב לבית אז ההורים דואגים פחות וחוצמזה הם יותר זולים בדרך כלל וזה גם גורם מסויים ואני אומר את כל זה מנסיון בחופש הגדול עשינו את מחנה ישראלי מועצתי, ויצאו הרבה יותר חניכים ממה שהתכוונו לצאת לארצי, וגם המחיר היה יותר זול

kedeman

New member
מחנה אזורי נותן אשליה של חממה

שלמרות שהם נוסעים למקום רחוק יותר לפעמים אז אנחנו יודעים מי אחראי על המחנה. אנחנו מכירים אותו ואנחנו יודעים שאפשר לסמוך עליו אולי זאת הסיבה מעולם לא חקרתי את זה לגמרי אני פשוט יכול לתת לך עובדות ד"א מחנה פסח ד-ו לפני שנתיים של עמק חפר יצא מספר ענק של חניכים אני חושב שהמספר היה אפילו מאוד קרוב למספר של החניכים שיצאו לאחד מהמחנות הארציים באותה שנה והמצב עצמו לא היה שונה בהרבה

למעלה