מחנה קיץ בחו״ל

נוגי1234

New member
מחנה קיץ בחו״ל

היי לכולם.
הבן שלי יהיה הקיץ בן 16, מתקשה מאד בלימודי אנגלית למרות שזה המקצוע היחיד שהיה רוצה להצליח בו...
חשבתי לשלוח אותו בקיץ ל - summer camp בארה״ב לשלושה שבועות - חודש בתקווה שמחסום השפה יישבר איכשהו.
הכוונה לא לסאמר סקול שממוקד בלימודים אלא בסאמר קמפ , מתוך כוונה של לימודים תוך כדי חוויה ולא באווירת בית ספר.
הוא עקרונית מעוניין.
אשמח מאד לקבל דיעה של בעלי נסיון - האם יש מחנה מומלץ? איך היה ? האם אכן מסייע לשיפור השפה והאם לא נתק ארוך מדי מהבית ?
תודה רבה למשיבים!

נומלה

New member
מחנה קיץ זה נהדר אבל

אין לי ספק שבגיל 16 לצאת לשלושה שבועות מהבית זה ממש ממש לא נתק גדול. הילדים שלי אהבו מאוד ללכת למחנה קיץ. אבל הנה הבעיה שאני מתלבטת בה. שלושה שבועות זה לא מספיק זמן כדי שמחסום השפה ישבר. מה שאומר שתשלחי אותו לאחד המחנות שיש בו הרבה ישראלים כדי שהוא לא ירגיש אילם. אבל אז יתכן שימצא לעצמו חברים ישראלים והאנגלית תשכח.
בקיצור, מחנה קייץ זה נהדר אבל לא בטוח שזה הכי טוב למטרת אנגלית.

בדיוק מה ששכנים שלי עשו.

שילמו המון כסף, ולא היה שום שיפור ברמת האנגלית.
מתברר שיש לא מעט הורים שחושבים שזה מה שיעזור לילדים לדעת אנגלית. מגיעים לכל מחנה כזה כמה ילדים מישראל, והם פשוט נצמדים אחד לשני ומדברים עברית כל הזמן.

IRISS51

New member
נכון, היה לה קשה עם דוברי האנגלית וגם הסדנאות בשתי שפות

אך זה לא גרם לשיפור האנגלית, רק הייתה לה חוויה שונה, יקרה מאד לנו, והיא רכשה שם כמה חברות .

אני גרה בארה"ב והילדים שלי היו במחנות כאלה

לנו יש נסיון עם המחנות של התנועה היהודית הרפורמית. רוב הילדים שהולכים למחנות הקיץ בארה"ב, מתחילים ללכת לכזה מחנה בגיל ביה"ס יסודי (כיתה ג', ד', ה') בגיל 16 יש ברוב המחנות הרפורמים טיול לישראל. מעבר לזה, כאן הם הולכים לקורס מדריכים צעירים, וחוזרים לקייטנות האלה בתור מדריכים. לא נראה לי שיש "חניכים" בגיל כזה, וגם אם תמצאי כזאת קייטנה, אז קחי בחשבון שאלה בד"כ קבוצות מגובשות שבהן הילדים הולכים כבר שנים לאותה קייטנה וחוזרים אליה שוב ושוב כל שנה. הבן שלי הלך 3 שנים בכל קיץ לאותה קייטנה, ופגש את אותם חברים שוב ושוב והתגבשה שם ממש קבוצה מגובשת.
מעבר לזה, את צריכה להבין שבהרבה מחנות כאלה אין בכלל קשר עם הבית, חוץ מדואר רגיל. אין להם גישה למחשב או לסלולרי, את יכולה לקבל מהם מכתב, אבל הוא יגיע כמה ימים אחרי שהוא נכתב... אם לילד קשה חברתית אז הוא "תקוע" שם חודש שלם (המחנות שאני מכירה בגיל הזה הם רק לחודש שלם, בגילאים צעירים יותר אפשר גם שבועיים).
מעבר לזה במחנה כזה לא לומדים אנגלית, הם שוחים, משחקים אבל הוא לא "ילמד" ויחזור עם אנגלית טובה יותר באופן משמעותי... ומחנה כזה זה סיפור יקר מאוד גם בלי לחשב את הטיסה.

לעומת זאת, יש מחנות מיוחדים ללימוד אנגלית, למשל, שתי דוגמאות שאני מכירה באופן אישי, מבוסטון שבה אני גרה, אבל יש כאלה בכל רחבי ארצות הברית בחלק גדול מהאוניברסיטאות:
https://www.kingseducation.com/study-locations/boston
http://www.pmc.edu/eli
במחנה כזה יהיו גם שעות לימוד וגם שעות בלוי בעיר שבה הם מתארחים, למשל, ילכו איתם ללונה פארק, משחק בייסבול ויראו להם אתרי תיירות נחמדים בעיר. בכזאת קבוצה יהיו יחד ילדים מכל העולם, שכולם לומדים אנגלית, והוא לא ירגיש חריג כשכולם מסביבו מדברים אנגלית זורמת, ומהירה, כמו שבני נוער מדברים, מתובלת בקללות ובסלנג... בכזאת מסגרת הוא עלול למצא את עצמו בודד ולא חלק מהקבוצה.

בהצלחה

למעלה