Blackshift
New member
מחנה קופים 2010!!
היה ממש ממש מגניב במחנה קופים, חוויה פשוט מטורפת עם הגרעין! בתור התחלה כל גרעין עבר סמינר גרעיני, ורוב הגרעינים עברו אותו בחוות הכשרה. הפעולה הראשונה עסקה בנושא חוות ההכשרה - "החלום והאתגר" מה שנקרא שבה נכחו גם חברי שכבת החוות והפעולה השנייה בסמינר עסקה בנושא הרצל ויום הרצל. הפעולות היו מצוינות, למרות שהראשונה הייתה טיפה ארוכה. ביום רביעי הגיעו כל הגרעינים לאנדרטת הנח"ל שבפרדס חנה והתחילו לבנות את הבית הגרעיני שלהם למשך הימים הקרובים. את הבית תכננו מועצת המחנה של כל גרעין שמורכבת מנציגי הקבוצות שנפגשו מספר פעמים לפני המחנה ותכננו את המבנים שיהיו, בנו דגם ומילאו חוברת מהנדל, מועצת המחנה גם הובילו את הבנייה, ולא מדריכי הגרעין, ודבר זה ממש חיזק את העצמאות בגרעין והאוטונומיה שלו. (אני יודע שלפחות אצלנו זה היה ככה, מקווה שגם בגרעינים האחרים הצליחו להגיע לרמת אוטונומיה גבוהה...) כמובן שגרעין לחיים הפציץ ובנה על היום הראשון שלושים (כן כן! 30!) מיטות מקרמה משובחות! המיטות האלה היו הדבר הכי נוח שאפשר לישון עליו והיה לי קצת חבל שרק בערך 3 גרעינים השכילו לבנות מיטות (וגם הגרעינים האחרים שבנו היו פחות מ20 אנשים
) בנוסף למיטות בנינו גם קומה בגובה 2 מטר, קומה בגובה 3 מטר וקצת וגשר שמחבר ביניהם! ועל מנת לעבור פעולות בנינו גם סלון יוטה מפנק ונחמד. וגולת הכותרת של מחנה קופים הייתה כמובן שגרעין לחיים בנו שתי כוסות ענק שעמדו באוויר ובעזרת צינורות וגלגלות התנגשו אחת בשנייה תוך קריאות לחיים! קצת היה לי חבל שלא ראיתי מבנים שאפתניים ומיוחדים כאלה בכל הגרעינים ורק אנחנו עשינו דבר שבאמת מסמל את הגרעין שלנו ואפילו זז.. הוד ליש בכבודו ובעצמו אמר שמבחינתו התנגשות הכוסות היא שיא שנת הפעילות. בלילה השני במחנה היה לנו סדר פסח משותף שכלל בתוכו גם פרוייקט בנייה קטן (פרמידות, לוחות הברית, ושולחנות אוכל ארוכים) בסדר כל גרעין קיבל חלק מהגדה אלטרנטיבית שנבנתה למחנה וביצע אותו בצורה מיוחדת, היה מאוד מיוחד לפי דעתי ומאוד נחמד. אחרי הסדר גם הייתה הרקדת ריקודי עם נחמדה שבה גם למדנו את הפלאש מוב (מי שלא היה ביום רביעי לפני הסמינרים..) וביום האחרון הוקמה העיר השיתופית הראשונה במחנה קופים שבה כל גרעין הזמין את חברי השכבה למתחם שלו ועשה כל מיני דברים בו, למשל היו סדנאות מוזיקה, מספרות, בר שייקים ועוד כל מיני דברים. אבל כמובן שלא היה דבר מפציץ וטוב כמו הפאב השיתופי של גרעין לחיים! בסופה של העיר השיתופית גם נפתח הייד פארק מצומצם בנושא הדת והתנועה, והשיחה שם הייתה לפי דעתי מאוד מעניינת וחשובה. ובסופו של דבר - היה מגניב בטירוף ומאוד נהנתי! (סליחה על הכתיבה הקצת עילגת - אני עייף
)
היה ממש ממש מגניב במחנה קופים, חוויה פשוט מטורפת עם הגרעין! בתור התחלה כל גרעין עבר סמינר גרעיני, ורוב הגרעינים עברו אותו בחוות הכשרה. הפעולה הראשונה עסקה בנושא חוות ההכשרה - "החלום והאתגר" מה שנקרא שבה נכחו גם חברי שכבת החוות והפעולה השנייה בסמינר עסקה בנושא הרצל ויום הרצל. הפעולות היו מצוינות, למרות שהראשונה הייתה טיפה ארוכה. ביום רביעי הגיעו כל הגרעינים לאנדרטת הנח"ל שבפרדס חנה והתחילו לבנות את הבית הגרעיני שלהם למשך הימים הקרובים. את הבית תכננו מועצת המחנה של כל גרעין שמורכבת מנציגי הקבוצות שנפגשו מספר פעמים לפני המחנה ותכננו את המבנים שיהיו, בנו דגם ומילאו חוברת מהנדל, מועצת המחנה גם הובילו את הבנייה, ולא מדריכי הגרעין, ודבר זה ממש חיזק את העצמאות בגרעין והאוטונומיה שלו. (אני יודע שלפחות אצלנו זה היה ככה, מקווה שגם בגרעינים האחרים הצליחו להגיע לרמת אוטונומיה גבוהה...) כמובן שגרעין לחיים הפציץ ובנה על היום הראשון שלושים (כן כן! 30!) מיטות מקרמה משובחות! המיטות האלה היו הדבר הכי נוח שאפשר לישון עליו והיה לי קצת חבל שרק בערך 3 גרעינים השכילו לבנות מיטות (וגם הגרעינים האחרים שבנו היו פחות מ20 אנשים