מחנה פסח.

מחנה פסח.

סוף סוף הגיע חג פסח, חג נפלא, וכמובן - מה אם לא מחנה פסח הנחשק (
) שקורץ לי מתמיד. טוב, אז אחרי ששנה שעברה לא יצאתי למחנה בגלל שטות מוחלטת החלטתי שהשנה אני אצא, ויהי מה, אבל אז הגיע הפלאייר המיוחל ו... התאכזבתי
אף על פי ש'התאכזבתי' זו לא מי יודע מה המילה המתאימה, זה מתאים יותר לאבא שהבן שלו קיבל 55 במתמטיקה, ז"א, ציפיה ואז נפילה - זו אכזבה. אבל פה - מה היה לי לצפות? אני מודה שחיכיתי לאיזה מחנה של יומיים, ישנים ביער, משהו מטורף, עניינים, חבל על הזמן וכו', אבל אז התעמקתי בפלאייר ורציתי לצרוח (וצרחתי, כי זו הייתה הפסקה וזה אפשרי. אף על פי שגם בשיעור אני לא תמיד מקפידה
.) פאקינג יום אומלל בדיונות באשדוד. ניחא, חשבתי לעצמי, עוד יום שבו מסיעים אותנו אוטובוסים לא ממוזגים למקום, רכזים חסונים דוחפים לנו אוכל (גם כן, אנחנו צריכים להביא מהבית), ואז משאירים אותנו עם איזו שתי מדריכות עייפות שישמרו עלינו וכל השאר נדחפים לאיזו פינה, כל הבוגרים מהארצי, ומדברים על הא ודא ואיך החיים. ואח"כ כשרואים שאנחנו מתחילים להתייבש אז צורחים שנעשה קצת מורל וכשרואים שאף אחד לא משתף פעולה מושכים בכתפיים וחוזרים לחבר'ה. וככה עד ארבע - והופ חזרה לאוטובוסים. ועל זה אני משלמת 100 ש"ח.
אל תתחילו להסביר לי, אני יודעת, אני יודעת שצריך ביטוח, וצריך אוטובוסים, וכו' וכו', אבל היחידים שיש לי אפשרות להשוות אליהם את מכבי זה חוגי סיור של קק"ל שאני משתתפת בהם, ושם טיולים של יומיים כולל אוכל יכול להגיע ל-75 ש"ח. אז כנראה אני קטנה ולא מבינה, אין לי ניסיון, אני לא בוגרת, אני סתם חניכה, אני לא יודעת על מה אני משלמת והכל, אבל אחרי הכל, בסוף בסוף - החניכים הם אלה שיוצאים ונהנים מהטיול הזה. ובסוף בסוף - אני זו שלא ארצה לצאת לטיול. אז היי, מה קורה? משנה לשנה אני פחות ופחות רוצה לצאת, ולא רק אני, אלא גם שאר השכבה שלי. אז כנראה זו לא אני, אלא אתם. אשמח לתגובותיכם ותגובותיכן

idanshaf2

New member
חבל לי לשמוע

באמת שחבל לי.. אבל תאמת זו לא אשמתך.. כי אחרי הכל את חניכה אז את לא מבינה (ואני יודע שאת נורא בוגרת לגילך... אבל תאחלס עכשיו את לא מבינה).... גם אצלי בסניף אנחנו יוצאים לאותו הטיול (שהוא במסגרת המועצה אגב) ואני רוצה להסביר לך למה.... מחנות פסח לא קיימים יותר.. מסגרת הטיולים והמפעלים בפסח היא במסגרת סניפית.. כלומר כל רכז צריך למצוא לסניף שלו את הפעילות שתהיה הכי טובה בהכי זול... ולצערי אני לא אוכל להתחיל להסביר לך ולכולם כמה עבודה וכמה באלגאן זה להתחיל לתכנן טיול... בנוסף, השנה קורס העשרה יוצא בפסח מה שאומר שצריך להתחשב גם בהתארגנות לזה... וגם בבוגרים שצריכים גם לצאת לטיול פסח וגם לקורס העשרה... אצלי בסניף אני העדפתי לצאת לטיול של המועצה מסיבה מאוד פשוטה:הטיול הזה הוא טיול הרבה יותר טוב ממה שאני יכול להציע במחיר כזה.. אם אני, או רחלי לצורך העיניין היינו מוציאים כזה טיול הוא היה עולה בסביבות ה 150-200 ש"ח (ליום) מכיוון שבטיול הנ"ל יש גם טיול בדיונה הגדולה (שזה אגב מקום מאוד יפה!!) וגם טיול אופניים לשכבות הגבוהות ופארק חבלים לשכבות הנמוכות וכמו שאמרת ביטוח, אבטחה, הסעות.. הכל עולה כסף.. לכן.. אמליץ לך לא לתקוף ולזלזל בטיול הנ"ל.. הוא מתוכנן להיות ממש טיול טוב ואני ממליץ לך לצאת....

היי, שמע,

יצא מחורבש כמובן, זה לא שאני אומרת עכשיו "וואלה חרא טיול איזה מפגרים ועוד לוקחים 100 שקל." זה לא. אני באמת מבינה את הדברים, אבל אני שואלת בתור חניכה עכשיו (את רוב השאלות אני שואלת בתור חניכה, למעשה...
) - תראה, זו לא רק אני, אלה עוד חניכים, שגם הם חושבים כמוני ולא מבינים וככה זה, כי הם לא צריכים להבין וגם אני לא בעצם, אבל רק תסתכל, שאם הטיולים ימשיכו להיות ככה, אז פחות ופחות חניכים יגיעו. משיחות עם חברים שלי לשכבה וחניכים בכלל, המסקנה העיקרית שמגיעים אליה היא או 'שנה הבאה אני לא נרשם למכבי' בכלל, או 'לא רוצה לצאת' במקרה העדין. אני רק מעלה את זה לפניכם, לא באה ותוקפת חס וחלילה. זה הכל.

anat135

New member
היי! שמעי,

היום כבר אין מחנה פסח, פעם היה, אבל לא היה מחנה קיץ. בד"כ שאין פעיליות ארציות, כמו מירוץ לפיד מחנות ועוד, עושים פעיליות סניפיות. אני בתור בוגרת ומדריכה ואפילו בתור חניכה אהבתי את זה יותר מפעילות סניפית . להפך את לא "נדחסת" למקום עם כל הארצי, וזה יותר הסניף, אני מאוד נהנת מזה... ממה שהבנתי מאתם הולכים לדיונה הגדולה זה אדיר ושווה, באמת הייתי שם זה ממש כיף, ולא הבנתי אם את בטיול אופנים או בפארק חבלים אבל זה גם מאוד מאוד שווה, אפשר להסתכל על זה שזה בעצם זה או כלום. (לדעתי), הפעילות של הסניף שלנו בפסח, הרבה יותר משעממת. אז יש יותר גרוע.

היי, שמעי שמעי,

דבר ראשון - "להפך את לא "נדחסת" למקום עם כל הארצי, וזה יותר הסניף..." לא משנה מה ואיפה - זה תמיד יהיה השכבה. תמיד. את יודעת כמה זה מעצבן? לפחות אותי. אבל זה כבר עניין אחר לגמרי. אני אישית גם מעדיפה איזה אירוע ארצי ולא סניפי. לגבי המחנה... "היום כבר אין מחנה פסח.." אז אחרי מחנה סוכות שהתקצר, ומחנה פסח שנהיה יום הווי עם השכבה, היחיד שעוד נשאר הוא מחנה קיץ... אין תכנונים חלגזור לנו גם אותו, נכון?
(ונ.ב. למה אני תמיד נתקעת עם חבלים?? אני מתעבת חבלים. למה לא אופניים?? למה אני כל כך פולניה???)

למעלה