מחמשה יוצא אחד

• פותח הנושא mri10
  • פורסם בתאריך

mri10

New member
מחמשה יוצא אחד

עד ליום שישי היה זה משישה יוצא אחד,אך פואד בן אליעזר החליט לפרוש מהמירוץ לנשיאות המדינה. הסיבה לכך היא החקירה שנפתחה נגדו בחשד ללקיחת הלוואה שלא דווחה בסכום צנוע של 400,000 דולר לצורך קניית פנטאוז צנוע בפרוייקט צנוע על שפת ימה של העיר יפו. ואכן,כך צריך לנהוג.כל עוד שלא הסתיימה החקירה(ובפרק הזמן הקצר לבחירות היא גם לא תוכל להגיע לסיום) לא ראוי שאדם שעל ראשו מרחפת עננה של שחיתות יציג את מועמדותו. אבל א"א להתעלם מהתיזמון המפתיע.הרי ברור לכל שההלוואה הזו לא נלקחה אתמול או שלשום.גם ברור לכל שהמודיע לא נחשף למידע המפליל בימים האחרונים. אז מדוע הוא בחר לחשוף את המידע דווקא עכשיו?? השכל הישר וההגיון הפשוט אומר כי אחד מן המועמדים האחרים או מי מטעמו, השקיע הון ואון בכדי להסיט מתחרה מהמסלול. הוא חיכה לדקה ה-90 ואז חשף את המידע מתוך מחשבה שבפרק הזמן הקצר שנותר המידע לא יצליח להתברר במערכות הרלוונטיות,כך לא תהיה לנשוא הענין כל ברירה והוא יפרוש מהמירוץ. ואכן הגישה הזו הוכיחה את עצמה.פואד פרש. עכשיו תארו לכם שבעוד שנה שנתיים יתגלה שהנשיא הנבחר הוא זה שעמד מאחורי ההדחה המחושבת של מתחרהו. מה אז נעשה?? אז נכון שבעקבות המידע הנ"ל פואד הוא לא ראוי.אך אין כל ספק שמי שפועל במחשכים ובזדוניות,תוך כדי שימוש ציני בערכי מוסר ובטוהר המידות,כדי לחסל מתחרה גם הוא אינו ראוי!! משום מה כל אותם חושפים לעולם לא נחשפים.הם זוכים למעין הסכם עד מדינה אוטומטי.בשם 'חשיפת השחיתות' הם צוברים כח רב.הם יכולים לשבש את סדרי השלטון ואת חוקי הדמוקרטיה ושוב פעם,הכל בשם ערכי מוסר נעלים. כי איך אפשר לבוא בתלונות למי שמבער את השחיתות השלטונית?! לפעמים אפשר להיות אבי אבות המושחתים באיצטלא של טוהר המידות ושמירה על כבוד מוסד הנשיאות. הפרשה האחרונה היא עדות מובהקת לכך. אז מי הם המתמודדים הנותרים. דן המדען-אז אומנם הוא כימאי דגול וזה באמת גורם לנו להתרגש עמוקות,אך חסר בו מן העממיות.הוא לא בא מהמיינסטרים. דליה דורנר-שופטת עליון בדימוס ונשיאת מועצת העיתונות.ללא ספק יתרונות בולטים.אך גם היא כמו מיודעינו שכטמן,חסר לה את האישיות הנגישה והמחבקת.צריך דמות שתדע לגעת בליבותיהם של כל החלקים באומה.אין לה את זה!!! כל האחרים פוליטיקאים מוכרים ועייפים.והרי מפוליטיקאים נקעה נפשנו,אפילו מהחדשים אז כל שכן מהישנים. חשבתי ממושכות על דמות מחוץ לקופסה. הבזיק בי רעיון מבריק מאין כמוהו. אני מקווה שאתם יושבים חזק ולא סובלים מבעיות לב מיוחדות. אנה בגינס הירושלמית לנשיאות המדינה. כן כן,בדיוק היא ולא אחרת!! אני חושב שיש בה את הכל,היא מוכשרת וחכמה באופן בלתי רגיל. היא רגישה ונוגעת בכל אחת ואחד מאזרחי עמינו,בקטן ובגדול ברחוק ובקרוב ביחיד וברבים. בכווווווווווווולם. היא תדע לאחד את כל העם ולמצוא את הטוב שבכל אחת ואחד. היא תקרב בין הרחוקים ותפשר בין הניצים.בזמנים אלו שהקיטוב והפילוג בין הזרמים בחברה קורע אותנו מבפנים, דמותה נחוצה לנו יותר מתמיד. תוסיפו לכך את הסולידריות המגדרית לה היא תזכה באופן טבעי וקיבלתם נשיאה אולטימטיבית לתפארת מדינת ישראל. שמעון פרס,יש לך יורש או יותר נכון יורשת. אני יודע שהיא בפשטותה וצניעותה הולכת לקרוע אותי על ההצעה שהונחה לפתחכם בלא תיאום מוקדם איתה. אך צניעותה ופשטותה אלו תכונות נוספות שמחזקות אצלי את הצורך בריצתה לתפקיד האזרחית מס'1. נכון שאני צודק?

ebi83

New member
עכשיו אתה נזכר??

היינו יכולים להשיג את עשרת החתימות בלי למצמץ

ובנימה מעט יותר רצינית- פחות אכפת לי מי אחראי על החשיפות, יותר שמח על עצם זה שיש בחינה מדוקדקת והבנה שעם שלדים קשה עד בלתי אפשרי להגיע למשרות ציבור שכאלו.
אגב פואד, מה שציינת זה מה שמוכח... דירה ב9 מיליון ש"ח למי שהוא ח"כ כבר 30 שנה אומר דרשני ומרים גבה ולא משנה מי הוא

ebi83

New member
לא אמרתי שלא יכול להיות..

אמרתי שזה גורר הרמת גבה.

FineSilverMan

New member
לא ממש...

כי אם השכר הממוצע במשק הוא בסביבות 9,000 ושכר ח"כ הוא בסביבות 40,000, כלומר פי 4, אז אם משפחה ממוצעת גרה בדירה של 1.5 מיליון ש"ח...

מה שכן, נראה שהוא חי טוב מדי... בימי הצבא הוא היה חצי מהיום.

mri10

New member
קח בחשבון

שאפשר לאלתר אי אלו עיניינים
שאין להם סיכוי להגיע לקצה קצהו של כתב אישום.
ראוי בעיניך שסתם חשיפה תקבור מועמד??
הלא זה מה שקרה עם סילבן שלום,אז איפה הגבול?

"ובנימה מעט יותר רצינית" דע לך שבכל מה שקשור
למידת ההתאמה של אנה התכוונתי בנימה הכי רצינית שיכולה להיות.

ההומור בסיפור נעוץ בחוסר המעשיות של ההצעה ותו לא.

ebi83

New member
לדעתי, לתפקידים כמו ראש ממשלה ונשיא

ראוי שיהיו אנשים שאפילו טעם לפגם יהיה קשה למצוא במעשיהם.. אבל רצוי ומצוי נפרדים במקרה הזה לצערי.

וכן, אם יש חשש אמיתי לעברה פלילית של מי משלוחי הציבור יש לחקור זאת מיד ובמהירות. לגבי הפרסום התקשורתי של זה אני מסכים איתך שיש פה משהו מוקצן, הלוואי וכלי התקשורת היו עדינים יותר.

אבל החקירה צריכה להתבצע בשקיפות וכשהציבור מודע אליה כדי שמידע רלוונטי נוסף יגיע אל המשטרה. לא צריך לעשות רצח אופי אבל כן להגיד מה ההאשמה ועל מה החקירה.

הנימה הרצינית הופנתה לחלק הפרקטי, אני מכיר כמה וכמה אנשים שהייתי שם כנשיאים לפני פוליטיקאי כזה או אחר. וסביר ביותר שאנה נכנסת לרשימה המצומצמת של המועמדים

FineSilverMan

New member
יש לציין שהוילה שווה 19 מיליון ש"ח

וה-400 אלף דולר נועדו רק להשלים את הסכום, כנראה.

יש משהו בדבריך. אנה לנשיאות!

dori78

New member
לא וילה, פנטהאוז.

וה-400K זה הכסף שאתה יודע עליו...

mri10

New member
פואד טוען

שהוא ביקש על הסכום הנ"ל משכנתא
ולא אישרו לו בגלל גילו המופלג ובעיות הרקע.

אז רגע,משכנתא לא ונשיאות כן??
אמממ בעצם גם לפרס לא היו מאשרים משכנתא
אבל נשיאות אישרו גם אישרו.יש כאלו שגם מבקשים
להאריך לפרס את הקדנציה.

כי בפוליטיקה "לא חשוב הגיל,העיקר התרגיל"

FineSilverMan

New member
משכנתא זה ל-20 שנה

(תלוי בהסכם)
כאשר אתה בן 78 ותוחלת החיים היא 79...

אני כל פעם

מחדש נדפקת איך מדירות מסריחות ומרקיבות יש עכשיו טירות בעג'מי.
יאללה, מעולב לכזו יוקרה.

mri10

New member
זה לא פלא

גם במרכז וגם קרוב לים. חלומו הרטוב של כל יזם נדל"ן. בירושלים יש לך בתים בסגנון "הבית של יעל" והם נמכרים בסכומים דמיונים לכל המרבה במחיר.

Anna begins cc

New member

הרגת אותי, שתדע.
במשך רבע שעה לא הצלחתי להחליט אם אני יותר מוחמאת או יותר מובכת ממך.
(בסופו של דבר החלטתי שאני כנראה יותר מובכת..)

אני מעריכה את האמון שלך, אבל אני בקושי מצליחה לטפל בעצמי, איך אני אמורה לטפל במדינה שלמה?
לא שהתפקיד לא קוסם לי,
אני פשוט די משוכנעת שזה קצת גדול עליי :)

תודה על מילותיך היפות, הוחמאתי עד כלות.

mri10

New member
אדרבה,בדיוק הפוך

דווקא אלו שניגשים לתפקיד בחרדת קודש ובמחשבה שמא הם אינם ראויים,הם המתאימים יותר מכל אחד לתפקיד. משה רבינו אמר ג"כ לאלוקים "כבד עלי משא העם הזה" "ואני כבד פה וכבד לשון ואיך ישמעני פרעה" ולמרות זאת או אולי בגלל זאת, אותו ייעד אלוקים להנהיג את עם ישראל בצאתו ממצרים. דוד המלך אמר על עצמו "ואנוכי תולעת ולא איש חרפת אדם ובזוי עם" והוא היה סמל למלכות והבולט בין מלכי יהודה בתקופת התנ"ך. המחשבה של מנהיג שהוא אינו ראוי להנהיג עושה אותו למנהיג הראוי ביותר.

mri10

New member
וסתם שתדעו לכם

שיכולה לצמוח לנו מבין חברי הפורום ממשלה לתפארת. אני שואל אתכם,עמיר פרץ כן,יאיר לפיד כן ואנחנו לא??? גבירותי ורבותי,קבלו את ממשלת הפורום. לירי-שרת החוץ. ביזי-שרת המשפטים. דורי-שרת החינוך. סוקי-השר לעינייני מין זמין. ווסרמן- השרה לקליטת עליה. איש המתח-השר לשימור תרבות יהדות תימן. השלושר-השר הממונה על הרשות להגנת הטבע. טופסאונד-השר לעינייני תרבות ומוזיקה. אנוכי הקטן אסתפק בראשות הממשלה. ותסלחו לי כל השאר,פשוט נגמרו לי כל התפקידים. במסגרת המו"מ הקואליציוני יתכן ותתמנו לשרים בלי תיק לעינייני כלום וסגני שרים לעיניני שום דבר.

dori78

New member
אני לא בטוחה

שדוד המלך הוא דוגמה טובה לטוהר כפיים.

אגב, בדיוק בשבוע שעבר עברתי עם התלמידה שלי על כל הטענות שהיו למשה רבנו בנסותו לדחות מעליו את המינוי.
על כל טענה יש לאלוהים טענת נגד, כולל שימוש בטריקים מלוכלכים (מטה=נחש, היד המצורעת).
בגדול, הטענה הסופית של אלוהים כנגדו היתה "באמא'שך, אני הבוס ואני קובע. אז תפסיק לבלבל את המוח וצא לעבודה".

קטעים עם התנ"ך, טלנובלה מלאת מאפיות.
כמו היום.

למעלה