מחמאות, ושאלה.

saarshai

New member
מחמאות, ושאלה.

נתחיל עם המחמאות. חבר'ה, יש לכם את זה. לרובכם, ולאלו שלא - אתם יודעים על מי אני מדבר :) גדל כאן דור חדש של מאיירים עם טכניקה, כישרון והרבה דימיון. נעים להביט. שנית, דרשתי באשר למחיר של מסכי מגע שיחליפו את הלוח האלקטרוני שלי, כי אני מבקש לצייר על המסך עצמו. המחירים, אם בכלל ניתן למצוא בארץ, וגם לא רק כאן, הם כל כך גבוהים, כמעט יותר ממחיר של מיכל דלק מלא. :) WACOM למשל, דורשים בחו"ל יותר מ-2000 דולר! האם מישהו מכיר דגמים קצת יותר זולים... כמו למשל 2000 שקל? אני מניח שהקומבינה תיהיה לקנות עט אלקטרונית ולשרטט על מסך רגיל קיים, למרות אי הנוחות של מיקום ה"פויינטר" מחדש כל פעם. האם מישהו מכיר עט כזו, הפועלת ללא צורך בלוח? והאם היא שימושית מספיק לשרטט איתה על המסך הקיים שלי? אסיר תודה והוקרה, סער.

מיכאל ג

New member
לא מכיר דבר כזה

יש מתקנים שהופכים מסכים קיימים למסכי מגע כמו אלו: http://www.magictouch.com/addon.html והם אפילו לא יקרים, אבל אלו לא עטים אלקטרוניים. בעטים יש לא רק את האלמנט של מיקום אלא גם לחץ וזווית. אני לא חושב שמה שאתה מחפש קיים או לפחות לא במחיר שאתה רוצה.

saarshai

New member
משהו מוזר...

ביררתי לגבי המסכים עצמם, והם עולים הון. וכשאני אומר הון אני לא סתם מגזים. מדובר במסכים שמתחילים במחיר של 1,500 דולר. מה שמוזר הוא שהטכנולוגיה הזו לא כ-זו מתקדמת. ת'כלס לקחו את הפטנט של הטבלט ושילבו אותו עם מסך. אז גם אם חברה מסויימת כמו WACOM יכולה להרשות לעצמה לדרוש כזה מחיר, במוקדם או במאוחר חברה קטנה וחצופה תייצר את זה במחיר נמוך בהרבה, ותרוויח יפה, כי עלות הייצור היא מממקסימום פי 2 מעלות הסכום של מסך וטבלט ביחד, ולא, כאמור, עלות של מרצדס. מה שחשבתי לעשות זה להשתמש ב- i-pen למי שמכיר, למרות שאצטרך כל פעם למקם מחדש את הסמן, זה שווה את הכסף שאחסוך, כי ככה אני יכול להרשות לעצמי פנסיה. השאלה היא האם יש עט המגיבה ללחץ, וניתן להשתמש בה על משטח של מסך (כי אני חושב שה- i-pen משתמש במעקב אופטי ולכן לא שמיש בצורה זו). סער.

מיכאל ג

New member
משהו עוד יותר מוזר

סליחה על הטון העצבני, אבל - אתה במקרה מהנדס אלקטרוניקה? מאיפה הידע על זה לגבי כמה הדבר הזה אמור לעלות או לא? אם היה אפשר לייצר את זה במחיר נמון בהרבה מישהו כבר היה עושה את זה.

saarshai

New member
לא מוזר בכלל...

הטון שלך באמת קצת עיצבן. אין צורך בתואר הנדסאי אלא רק בהגיון בריא, וכפי שכבר הסברתי - החיבור בין הטכנולוגיות חייב להיות פשוט. ישנו הלוח הגרפי הרגיל, שעולה בסביבות ה-300 דולר (פלוס מינוס, תלוי איזה דגם, סתם הערכה כללית, למרות שניתן להשיג אותו גם ב-300 שקל). הוא עוקב אחרי תנועות העט. לא צריכה להיות בעיה לשלב אותו עם מסך. את החיישנים מציבים מתחת לתצוגה עצמה והשימוש בעט נעשה על משטח קשיח שקוף על המסך עצמו (שהוא דק, LCD, ועולה כ-400 דולר, נאמר). הרי שבחשבון פשוט, פלוס הוספת מחיר הפיתוח והייצור המורכב, שיחסית לייצור המוני די זניחים, אבל נתמחר אותם פסימית ב-200 דולר ליחידה. הגענו ל-900 דולר, בהערכה פרועה שזה חצי מהמחיר של הדגם הפשוט והפרימיטיבי ביותר שניתן להשיג. בנוסף לכך, הטכנולוגיה הזו קיימת במחשבי tablet אשר מחירם גבוה אולי ב-400 דולר ממחיר מחשב מקביל ללא מסך המגע. בהנחה והחברות היצרניות לא רושמות הפסדים, הרי שמחיר הטכנולוגיה הוא נמוך מזה, פלוס מסך (400 דולר) והנה הגענו ל-800, עוד פחות מהערכה הקודמת. זה שאף אחד לא מייצר את זה במחיר נמוך זה מוזר. יש המון סיבות אפשריות אבל זה עדיין מוזר. תחשוב על זה, סער.

תשובה

אני לא יודע אם מחשבי טאבלט תומכים ברגישות ללחץ. כשאתה אומר 300$ לטאבלט לבד, אתה מתכוון לגרסת ה-A6 של אינטואוס, כלומר גודל ממש ממש קטן ואתה לא רוצה מסך בגודל הזה, עכשיו ה-A5, שהוא רק רמה אחת יותר גדולה, כבר עולה יותר ב-250$. שלא נדבר על ה-A4 שעולה בסביבות ה-600$. שים דף A4 על המסך שלך ותגיד לי אם זה בערך אותו הגודל. אז מה שאנחנו מדברים פה זה על טאבלט בגודל A4+מסך LCD: 600$ + 400$ = 1000$. אם מוסיפים כמו שאמרת את ה-200$ לפיתוח ותמחור זה יוצא 1200$. אבל כמובן המסך טאבלט עשוי מחומרים יותר עמידים, צריכה להיות שם בנייה הנדסית נכונה כדי שהחום יפלט החוצה ועדיין לקחת בחשבון משקל ונפח. עכשיו כמובן שוואקום צריכים לשקול את העובדה שזה מסך לגרפיקאים, אז הם לא יכולים להסתפק במסך של סתם חברה, הם צריכים לקנות מסך של חברה איכותית שיציג את הצבעים בצורה ברורה וחדה, זה עולה בערך 600$. אני חושב שוואקום מציעה כאן מחיר קצת מעל הסביר. אל תשכח שהמוצרים של וואקום מחזיקים 10 שנים לעומת השנה של המתחרים.

saarshai

New member
ייתכן, אבל...

אולי מחשבי טאבלט לא תומכים ברגישות ללחץ, אבל בוא לא נתמחר את הפונקציה הזו ב-500 דולר. אז אם כבר אנחנו מדברים, וואקום הגזימו. כשאתה מחשב A4 ואומר שהוא עולה 600, זה רק בגלל שוואקום דורשת 600. אני מאוד בספק אם עלות הייצור אפילו קרובה לרבע מהמחיר הזה. זה שהם הכפילו את הגודל לא מקפיץ את המחיר כל כך הרבה, ואני מדבר מבחינת עלות הייצור. 1,750 דולר זה 8000 שקל. אני אפילו לא בספק - אני בטוח שעלות הייצור מזערית לעומת המחיר הזה. אפילו עם מדברים על איכות, הטכנולוגיה הזו, שאצל וואקום עולה 300 דולר, ניתנת להשגה ב-300 שקל, שזה כמעט חמישית המחיר. אז איכות או לא, זה לא מוצדק. מילא היית מכפיל את המחיר, משלש אותו, אבל פי 5?! למה מה קרה, הגימור עשוי יהלומים? מדבר איתי על טכנולוגיה מתקדמת? ב-8000 שקל אתה קונה אז חזית טכנולוגיית המחשבים עם הרכיבים הכי איכותיים ומתקדמים, ולא דגם של מסך מגע שיצא לפני 10 שנים. אני מצטער, אבל משהו כאן מסריח. כמה שזה מתקדם ואיכותי, ראבק - זה לא צריך לעלות כל כך הרבה. זה מה שניסיתי, להגיד, סה"כ. סער.

roy27hfa

New member
כן ומחר בבוקר

אני אקום והשמיים יהיו ורודים ויהיה שלום בעולם. אפשר להגיד על כל דבר שאנחנו רוכשים שהוא היה יכול לעלות הרבה פחות ובעולם אידיאלי כולנו היינו משלמים עלויות ייצור בלבד. העובדה היא שבסופו של דבר אנחנו משלמים הרבה יותר ממה שעלה לייצר וזה נוגע לכל תחום לא רק למחשבים או ללוחות גרפיים. עוד עובדה היא שלוואקום לדוגמא יש הוכחות בשטח על אמינות, מקצועיות, ואיכות- ועד זה- אין מה לעשות צריך לשלם. אדם שמהקצוע שלו תלוי בפריטים האלה ומהם הוא מרוויח את משכורתו יכול להשקיע בציוד איכותי. הוא גם יחזיר את ההשקעה אחרי כמה וכמה עבודות. ועצה אחרונה... יש דברים הרבה יותר מסריחים בחיים. אין טעם להשקיע בעניין הזה יותר מדי אנרגיות.

ואולי

ברגע שזה יהיה מוצר עם נפח שוק, המחיר ירד. ככה קורה בכל תחום, כמו למשל מסכי הפלסמה שפעם היו יקרים בהרבה.כרגע בתחום הטאבלטים, הטאבלט טאצ' סקרין הוא המילה האחורנה בטכנולוגיה, אין הרבה מתחרים שממציאים את הגלגל חוץ מוואקום למיטב הבנתי, לפחות בשוק הפתוח ולכן בשביל הלוקסוס להיות באלפיון העליון של מחזיקי טאבלט שכזה, משלמים בהתאם.

למעלה