מחמאה

מחמאה

הסיסמא ביילין יחלק את ירושלים ויפי נפש עדיף משחיתות וגועל נפש ממש נחדמות! לפחות אתם מודים שאתם יפי נפש (מה שטענתי כל הזמן וכל הזמן ניסיתם להכחיש) ראיתי את הויכוח בין אריאל זילבר וד"ר גארינפלד.. ממש הצחיק אותי

that girl

New member
אני לא יכולה לדבר בשם כל הנוער

מרצניקים בעולם (כוווולם, כל ההמונים), אבל אני אישית ועוד רבים שאני מכירה מעולם לא הכחשנו את היותינו יפי נפש. אם להאמין בשלום, שיוויון, חופש וכל הדברים הנוראיים הללו זה להיות יפת נפש- ובכן, אני מעדיפה שהנפש שלי תהיה יפה. לי

סליחה?!!

אני גם מאמין בשלום שוייון חופש וכו.. (והם לא נוראאים) ואני לא יפה נפש!! ולהאמין דברים האלו לא הופך בן אדם ליפה נפש..

that girl

New member
השכיליני, או אול מייטי וואן.

מה זה, בדיוק, יפה נפש? מה הופך נפש ליפה? (האם גם פה החברה המערבית כופה עלינו פרמטרים לא אנושיים של רזון, היקפים, תבעים מדוייקם וסימטריה בין איברים?) מה זה יפה נפש אם לא אדם שמאמין בערכים שהם יפים אבל קשים להשגה ומוכן להאבק עליהם, בעיקר לא באלימות? לי

Alexco

New member
יפי נפש

למיטב הבנתי המונח "יפי נפש" מתאר בדרך-כלל בני-אדם צבועים עם מילים יפות בפיהם ומעשים שאינם עולים בקנה אחד עם אותן מילים, למשל תושבי תל-אביב שהולכים לבתי-קפה כדי לדבר על כמה נורא "המצב" אך בכל זאת הם מעדיפים ערב בצוותא בחמישי בערב על פני הפגנה בשישי בבוקר.

eviv

New member
זה סתם התחבר למושג הזה...

יש כל מיני מונחים שהתחברו אליהם משמעויות שונות. אני מניח ש"כושי" זו דוגמה אמריקאית טובה למושג כזה, שאם היית שואל אנשים בעבר מה זה אומר היו אומרים לך שזו קללה... עד היום יש פמניסטיות שנאבקות במאבקים הסמנטים הללו בטענה שיש מילים שיש להם משמעות נוספת הרסנית.

יפה נפש זה דבר וירטואלי

אמונה במושגים שהם באוויר וחברי הגדרה, ברור שהיא לא תפסת בשום מציאות, אפילו לא במדינות הכי רגועות בעולם, גם שם לא הכל חופשי ושיוויוני. יש בזה משהו מתנשא, על פי הגדרתי גם אני בעד שלום, שיוויון וחופש, ואני לא יפה נפש, זה הופך אותי לאדם רע?, לאדם פחות "נאור" (מה זה נאור לעזעזל?), הנפש שלי פחות יפה? לא נראה לי.

Yoavsagi

New member
זה הכל שאלה של הסתכלות

אם אתם רואים את האמירה יפי נפש כאמירה חיובית שמצביעה על בן אדם שמאמין בשיוויון ובאידיאליזם-אז כיף גדול, וזו באמת מחמאה. ואם אתם מאמינים שמדובר בתאורטיקנים צבועים שסותרים את אמירותיהם היפות במעשים מלוכלכים אז זה לא... הכל המשגה-אז מה זה משנה? מה שמשנה בסופו של דבר זה איך התודעה הקולקטיבית תופסת את האמירה יפי נפש-ומי שחושב שתופסים את זה בתור מחמאה-חי בקמפיין של מרצ. האמירה יפי נפש מתחברת לתמימות, דיבורים יפים ולעיוורון. לבוא ולהגיד ש"אני יפה נפש גאה", או יותר גרוע, אפילו לא להגיד שזה טוב, אלא רק להגיד שזה "עדיף על שחיתות וגועל נפש" זה פשוט לא צעד חכם, ואני לא בטוח כמה הקמפיין הזה תרם לכם כמו שהזיק. אז במקום לנתח טרמינולוגית מונחים בשפה העברית, עדיף שנצא מהבית ונשנה מונחים רלוונטים יותר, כמו להפוך את המילה סוציאל דמוקרטיה מתאוריה למצע, ואת המילה שלום מחלום למפות והסכמים. בברכת עלה והגשם יואב שגי הנוער העובד והלומר

eviv

New member
הקמפיין הצליח מהסיבה הפשוטה

שהרבה מאוד אנשים ראו בעקבותיו את השם מרצ. והקמפיין הפך לנושא שיחה. זה כלל לא משנה למה זה "מתחבר" זה משנה למה מחברים את זה. הקמפיין מחבר את המילים השליליות לכאורה להקשר חיובי. הקמפיין יוצא מהמגננה הקדושה הזאת שמפנה את הראש מטה בבושה כאשר היא שומעת יפי נפש או שמאלנים מניאקים להרמת ראש ומבט של גאווה.

למעלה