מחלת קרוהן

איגי2002

New member
מחלת קרוהן

לאחרונה היתקבלה החלטה בבית משפט עליון החלטה לגבי חיילים אשר חלו בזמן שרותם במחלה קשה זו כי אין קשר בין השרות לפרוץ מחלה זו. מחלת הקרון ממנה סובלים החולים הינה דלקת אשר תוקפת את המעיים, וגורמת לחולים לשילשולים רבים, כאבי בטן, ירידה במישקל ,אנמיה, ובסופו של דבר להגיע לניתוח קשה אשר אין מנוס והרופאים נאלצים ליכרות חלקי מעי. מדע הרפואה עדין לא הצליח ליקבוע בוודאות ממה פורצת מחלה זו,ישנם מחקרים רבים הטוענים שמחלה זו יכולה להיתפרץ מכמה גורמים: מצבי לחץ, תנאים סניטריים, זיהומים, פחד, ועוד כמה גורמים סביבתיים. חיילים רבים אשר חלו בזמן שרותם ותבעו את קצין התגמולים להכרת זכות זכו למענה של "אין קשר " ( כרגיל ). לאחר שתביעות רבות נידונו במערכת המישפטית הוחלט בבית מישפט עליון למנות ועדה אשר תתן את חוות דעתה לגבי פרוץ מחלה זו והשרות בצה"ל. ועדה זו בחרה להיתעלם מכול המחקרים אשר טענו שיש קשר הדוק בין פרוץ מחלה זו לגורמים אשר צוינו לעיל, ובחרה לתמוך במחקר אשר תומך בקשר גנטי. ועדת מומחים זו לא ניחקרה חקירה נגדית בבית המישפט,ובחרה להיתעלם שלחיילים אשר חלו בזמן השרות אין ולא היה רקע גנטי. פסיקה זו הינה לא צודקת בעליל,לא נכונה , ומוטעית מיסודה. לדוגמה: לאחר שטובי חיילנו צללו בקישו וחלו הוגשו תבעיות לקצין התגמולים, ומה היתה תשובתו???? כרגיל " אין קשר". רק לאחר שהועלה נושא זה לסדר היום הציבורי, והציבור היזדעזע לישמוע שצה"ל לא מכיר באחריות נאות קצין התגמולים לאשר הכרה. האם כל מיתנהלים דברים בשנות ה 2000 ???..... כניראה שכן. אם צה"ל בוחר לעשות איפה ואיפה בחייליו לאן הגעו? האם יש חיילים סוג א וסוג ב ??? כניראה שכן.... אשמח לישמוע חוות דעת בנושא זה.

לצערי הרב את צודקת במאה אחוז...

אני לא מאמין שיש חיילים סוג א...וסוג ב...למרות שזה נשמע ככה... כולנו שווים ולכל אחד יש את סוג הנכות שלו...גם אנחנו נלחמים עבור דברים שמגיעים לנו...ואני יכול לומר לך שיש המון נכים שלא מגיע להם כלום והם מתחמנים את משרד הבטחון.כל היום...ובאמת שאין להם כלום. ואנחנו למשל צריכים להלחם על כל דבר כמעט.ולנו באמת מגיע. אז אין מה לעשות אלה חוקי המדינה.ואנחנו צריכים להשלים איתם גם אם לא נראה לנו.אני בטוח שיבדקו את כל הנושאים האלה שהעלת לעומק.ולא יפקירו את חיילינו סתם ככה.

למעלה