מחלת ים ???

zerez

New member
מחלת ים ???

השבוע הצטרפתי לשייט יאכטה. פשוט מדהים וממכר, אבל מי אני שאספר לכם ... הנקודה היא שבהפלגה לא הרגשתי כל כך טוב, זה לא שהייתה לי בחילה או שהיקאתי סתם הרגשה לא טובה. יש למישהו איזה שהוא פטנט (חוץ מטרוומין)להימנע מזה ??

בת ים

New member
אין ../images/Emo184.gifפלאים, לצערנו

ומי כמוני יודע. אבל, אולי כדאי שתנסה קודם להגדיר מה כן הרגשת? הסימפטומים של מחלת ים, הם בדרך כלל בחילה וכאב ראש, אם כי גם סחרחורות הזעה מוגברת ועייפות. מנסיוני, אי אפשר להמנע ממחלת ים, אפשר להתגבר עליה. בעזרת תרופות (אגב, היה כאן שרשור מאד נרחב בעניין, אני אנסה למצוא אותו). צפיה אל האופק,המנעות מירידה לקבינה, מינימום תנועה והתעסקות בהפעלת הסירה, כמו למשל להחזיק הגה. אפשר להתמודד, הרבה מאד תלוי בהתיחסות האישית לתחושה הרעה של הבחילה, אפשר להכנע ואפשר גם להקיא ולהתגבר. בסופו של דבר, התסמינים הופכים קלים יותר והגוף לומד להחליף בין מוד ים למוד יבשה. יש תקווה

ה ש ח ף

New member
להתעלם

נשמע אולי לא מעשי, "קל להגיד"... אבל השיטה הטובה ביותר היא פשוט לא לחשוב על זה. נסה למצוא דולפינים, דגים מעופפים, ענן מעניין, או אניה באופק, חשוב על ההרפתקאה המצפה לך, זמזם לך שיר של יורדי ים... בקש תפקיד והתרכז בו, בשפה המתנפנפת של המפרש, במצפן שמנסה תמיד לברוח מהקורס הנכון, ברצץ המושלם של האופק הנראה דרך המשקפת, ובנקודה הקטנה של כלי השייט המשבש אותו, בשיטות הניווט שניתן להשתמש בהן כרגע. בלילה חפש כוכבים נופלים, זהה את קבוצות הכוכבים המוכרות, ספור את המכתשים שעל הירח, נסה למצוא את תחנת החלל הבין לאומית, או איזה צלחת מעופפת של חייזר חולף. הקפד לשתות מדי פעם, לגימות קטנות, כל פעם קצת, משקה חם או קר, אפשר בצרוף בסקויט או קרקר בנגיסות קטנות. תתחיל עוד לפני שמתחילה ההרגשה... גם אם הים היום שקט... תתרגל לשקט והשלווה של הים, כדי להיות מוכן גם אם הוא יעלה מאוחר יותר. פתאום תגלה שההפלגה הסתיימה והרציף הוא בכלל זה שמתנדנד...

olahav

New member
בתור חולה ים

תרתי משמע אני יכול להגיד לך - שפשוט מתרגלים להקיא. פרט לכך התרופה הטובה ביותר למחלת ים היא האנדרנלין. אף פעם לא הרגשתי רע כשהייתי צריך לעשות משהו חשוב. היגוי של הסירה הוא דבר מעולה - אתה מסתכל קדימה, מסתכל מסביב, על המפרשים ואתה עסוק במשימה שלך. גם בספינות מנוע כשיש תקלה ואתה צריך לתקן ואפילו להקבר בתוך תא המנוע - הריכוז עוזר מאוד. בחיל הים לא הרגשתי אף פעם רע בעמדות קרב - שוב הריכוז במשימה והאנדרנלין. בהצלחה

אדם99

New member
להיות במקום עם הרבה אויר צח

לא לרדת אל מתחת לסיפון עד כמה שאפשר, לא לאכול לפני ההפלגה או במהלך ההפלגה, לשתות מים בלגימות קטנות, אם יש רצון להקיא אז להקיא בהקדם לא לשמור בכח את תכולת הקיבה.

lizard

New member
אני מסתייג רק מדבר אחד

כן לאכול לפני ההפלגה, אבל לאכול נכון, לא דברים מבוססי שמן,חלב ובעלי טעמים חזקים שעלולים לגרום להקיא. להקיא על קיבה ריקה זה מאוד מאוד לא בריא. תאכל איזה לחמניה טובה, שתה מים וזה מספיק.

Alex33

New member
יש מדבקה/פלסטר ששמים מתחת לאוזן..

לא זוכר במדוייק את שמה- הארוך- של התרופה, משהו שדומה ל SCOPOLMADINE או דומה לזה. זה לדעתי ודעת אחרים שניסו התרופה הכי מוצלחת, ללא תופעות לואי. התרופה נכנסת דרך המדבקה( שטובה עד 72 שעות) באיטיות למחזור הדם. להבדיל מTRAVAMINE היא נמכרת רק במירשם רופא ,אך אם אין בעיות כרישת דם או לנשים בהריון, לא תהיה בעיה. לפני כשלוש שנים התרופה הורדה מהמדפים עקב תופעות לואי הקשורות למחלות לב,אך שנה אח"כ הגירסה המשופרת חזרה לשוק. מאושרת גם ע"י אירגון הבריאות האמריקאי.אישית איני נזקק בשיגרה לתרופות, אך פעם או פעמיים בהפלגה בסערה בחו"ל לפני כ 10 שנים השתמשתי במדבקה זו וזה עזר מאד (בעיקר לרוקן בסערה את הבילג' בקבינה מתערובת של מים וסולר , כשכל ה"גיבורים" שפסלו בזילזול כל תרופה הקיאו את נישמתם..)

בת ים

New member
דווקא לי יש נסיון מר עם מדבקה

אגב, החומר הפעיל , הסקופולמין, הוא למעשה חומר הרגעה המשמש לטיפול במחלות מנטליות. בכל מקרה, תופעות הלואי של המדבקה, היו כל כך חמורות אצלי, שאישית אני כבר לא ממליצה עליה בכלל. אגב, יש תרופה הומיופתית שנקראית-קוקולין-בכדורים למציצה וקוקולוס בספרי שמתיזים על הלשון. די יעיל אם כי לא לחלוטין. מי שיכול (שוב, אני לא ממליצה, אני אנני רופאה כמובן) להשיג דרממין בנוסחה less drowsy מארה"ב, יעשה זאת-יעיל ביותר. אותו חומר פעיל כמו בטרממין,אבל במינון יותר אנושי. אגב, מעולם לא ביקשו ממני מרשם לטרממין, למרות שמצויין על האריזה שצריך. ושלא נצטרך בכלל.

ה ש ח ף

New member
Scopoderm

הסקופודרם הוא באמת יעיל אבל לאנשים שרגישים לו יש תופעות לואי קשות ביותר. זה מתחיל מגרויים בעור ומגיע עד לעיוורון(!) זמני. אני לא מכיר גרסאות חדשות של התרופה והתופעות שהזכרתי הן מהגרסה הראשונה. צריך להדביק אותה לפחות 6 שעות לפני היציאה לים, וגם זה לפעמים חסרון. סבתא שלי אומרת שהזמן הוא הרופא הטוב ביותר, אז, לא להתיאש... פשוט להמשיך להפליג והכל יעבור עם הזמן.

יורם 1004

New member
תרופה למחלת ים

יש כדור בשם cocculine של חברת Boiron, תרופה הומאופתית למחלת-ים. שמים מתחת ללשון כשעה לפני היציאה לים. כמו כל התרופות האחרות, התגובה היא אישית - מצליח או לא.

aalexx1

New member
שטונרון

מניסיוני ומנסיון חברים בהפלגות רבות וממושכות לתרופה סטונרון עלה כי היא יעילה לזמן ארוך, ללא תופעות לוואי והועילה למי שמדבקות והומאופטיות לא עזרו. התרופה ניתנת לפי מרשם רופא והיא זולה מאוד. הפלגה בריאה ונעימה.

מחלת ים

מנסיונה של אשתי,שסובלת קשה ממחלת ים, הםטונרון באמת עובד אולם מצאתי אמצעי נוסף שפעל יוצא מן הכלל- זוג צמידים שמלבישים ליד שורש כף היד, הצמיד לוחץ במקום מסוים ופועל בעקרון האקופונטורה.שמעתי שניתן לרכוש בארץ ולא תוכלו לברר: Anti-Nausea Bands Cat. No. AN 56 Korjo Ptv. Ltd P.O.B527-Hawthorn Australia 3122

amng

New member
פטנט למחלת ים!!!

קודם כל רצוי לשבת למעלה בקוקפיט ולשאוף אויר צח ו"ללכת" עם תנודות הגלים אבל ה"פטנט"! זה לשבת למעלה ולהסתכל על קו האופק הישר וזה "מישר" לך את ההרגשה הרעה. לא יודעת אם זה ירגיע אותך אבל גם ספנים מנוסים מאד מרגישים לפעמים לא טוב וגם מקיעים אפילו רבי חובלים שיורדים ליאכטות מרגישים לא טוב זה תלוי בנוזלים באזניים. אז בהצלחה החוויה שוה וגם יש כדורים

amng

New member
מה רע בלהקיא?שגם הדגים רוצים לאכול

אם בא לך להקיא אז קדימה, בנוסף לפטנט ששלחתי לך אז רצוי לאכול מאד מעט כשעתיים לפני ההפלגה רצוי פסטה קלה בלי שמן ולשתות מים והעיקר להרגע ולחשוב על הכייף והרוח

למעלה