מחלת ים בהפלגה

מחלת ים בהפלגה

שלום לכולם!
אני וחברתי לחיים שוקלים לצאת להפלגת נופש בקרוב.הכל טוב ויפה אך היא חוששת ממחלת ים.יש לה היסטוריה לא קטנה מבחילות בנסיעות באוטובוסים ולפעמים גם ברכב.ידוע שבשעה-שעתיים הראשונות להפלגה ייתכנו בחילות קלות,אך היא חוששת מדרגת החומרה שזה יקרה לה ואולי מהעובדה שזה עלול להימשך לאורך כל החופשה.

שאלתנו היא האם התרופות המוצעות לטיפול במחלת ים אכן עוזרות וגם האם באמת יכול להיות מחלת ים לאורך כל השהות בספינה?

לעזרתכם נודה,
מורי קשיש...

דניאלה1311

Active member
מנהל
יש כדורים, יש מדבקות (או היו) לגבי המדבקות כדאי מאד לקרוא כאן בחלק מהלינקים יש תופעות לוואי מוסברות. אני לא בטוחה שניתן להשיגן בארץ כיום.

https://www.google.co.il/search?rlz...ourceid=chrome&ie=UTF-8&q=Scopolamine+patches

בסוף דף המידע הזה יש את התרופות שניתן לקחת חלק מהן רק במרשם של רופא. מה שמוכר פה בארץ בעיקר זה הדרמאמין

http://www.marinemedical.com/articles/seasick.htm

אתרים בעברית

https://www.google.co.il/search?rlz...sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=כדורים+נגד+מחלת+ים

sela v

New member
לא הייתי בהפלגות ארוכות בשל אותה סיבה

זה יכול לקרות אחרי 20 דקות, וגם אחרי כמה שעות. השאלה איפה עושים את ההפלגה? אבל מי שסובל ממחלת ים בנסיעה ברכב, אם זה הייתי אני לא הייתי מפליג לחופשה.

עדירמר

New member
תלוי בגודל האוניה

אם מדובר ב"אוניות הנופש" שיש בארץ דוגמת אלו של מנו ודומיהם הייתי מאוד ממליץ לקחת מדבקות או כדורים נגד מחלת ים
אם מדובר באוניות קרוזים אמיתיות -מפאת גודלן ומשקלן אין בהם שום הרגשה מאחר וטלטולי הגלים כמעט ולא משפיעים עליהם.

sailor

New member
מנסיון עם אורחים ביאכטה

טרבמין עוזר, אבל יכול לטשטש ולהרדים. דרוש מרשם רופא וחשוב להתיעץ עם רופא המשפחה שיודע איזה תרופות אחרות מקבל אותו אדם.

כבעלת נסיון עשיר בנושא

גם אני, כמו זוגתך, סובלת ממחלת ים (כולל בנסיעות ברכב פרטי ובאוטובוסים). זו בדיוק הסיבה שתמיד נמנעתי מקרוזים, מאחר שגם כדורים כמו פרמין, טרבמין ודומיהם לא דגדגו לי, והמדבקות ממש לא עשו את העבודה.
ממש לאחרונה טיילתי בגלפגוס, ושם אין ברירה: אם רוצים באמת להנות מן המקום הזה, צריך לעשות את זה באמצעות שיט. ושם אין שיט באניות תענוגות גדולות, אלא מדובר בגיגית בגודל כזה או אחר (הספינות הגדולות ביותר נושאות כ-150 נוסעים בסך הכל). בעצתו של הרופא המשפחתי הצטיידתי בכדורים בשם MOTILIUM, שניתנים אך ורק באמצעות מרשם רופא. היתרון שלהם הוא שלהבדיל מפרמין/טרבמין ודומיהם, שנכנסים לפעולה לאחר שכבר יש בחילות, את הכדורים האלה לוקחים באופן סדיר והם מונעים אותן מלכתחילה. אם מקפידים ולוקחים את הכדורים על פי הספר, לא אמורים להרגיש בחילות בכלל. (אני פספסתי באחד הימים, ודווקא באותו יום נקלענו למים מאד לא שקטים. את הלילה ההוא אזכור כל חיי, ובאותו מעמד נשבעתי שיותר אני לא עולה על קרוז של כמה ימים, שכולל לינה בספינה. לא אכפת לי לשוט ביום, כשהמים רגועים יותר, אבל ללון בלילה על אדמה מוצקה).
הבעיה היא, שהכדורים הנ"ל עלולים לגרום לקצת תחושת נמנום. ישנם גם כדורים אחרים בשם KWELLS, שלא גורמים לתחושה כזו, אבל הם לא נמכרים בארץ (אני הבאתי אותם מלונדון). בכל מקרה, ואיך שלא יהיה, חייבים להתייעץ קודם כל עם רופא המשפחה על מנת לוודא שהכדורים יתאימו.

תותי-בת

New member
צאו להפלגה ותהנו! מבינה את חברתך, אצלי זה הגיע אחרי יום וחצי בערך וכדור אחד עזר. כשירדתי ליבשה בפעם הראשונה הרגשתי את הכל פחות או יותר מתנדנד אבל גם זה עבר - קחו אתכם כדורים שרופא המשפחה שלכם ממליץ עליהם. תהנו תהנו תהנו! ליאת.

תותי, סלחי לי על השאלה, אבל

האם את סובלת בד"כ מבחילות בנסיעות? או שאת מבססת את תשובתך רק על סמך בחילות אקראיות שחטפת בהפלגה?
אין מה להשוות בין שני הדברים! מי שסובל ממחלת הנסיעה, וחוטף בחילות איומות גם בנסיעות יבשתיות, עלול לסבול קשות על הים. ואז מה? אם הם יעשו כעצתך, ובכל זאת הבחורה תסבול לאורך כל הדרך, אל מי היא תבוא בטענות על הכסף שנזרק ועל הסבל שעובר עליה?
מה שאני מנסה להגיד הוא, שלכתוב להם "צאו להפלגה ותהנו" זה קצת לא אחראי. זה בערך שקול למצב של בחור צעיר שרוצה להוציא ויזה לארה"ב, מתלבט אם שווה לו בכלל לנסות כי נתוני הפתיחה שלו לא טובים, ואת מציעה לו בהתלהבות ללכת ולהוציא ויזה, כי גם את קיבלת. הבעיה היא, שזה לא תמיד עובד ככה...

תותי-בת

New member
כדאי שתקראי שוב את ההודעה שלי. כתבתי שאני מבינה את חברתו - כיוון שגם אני סובלת מבחילות בנסיעות שעל היבשה, אם לא הייתי סובלת מבחילות הייתי כותבת "אני יכולה לנסות להבין" - את הרי לא מצפה שאפרט את סוג הבחילות שיש לי ובאילו תדירויות הן מגיעות?
בכל אופן מי שכדאי לשאול אותו על כדורים נגד בחילות ורשאי לספק מרשם כזה הוא רופא המשפחה שלהם - ואם אכתוב שם של תרופה שתגרום לאותה בחורה תופעות גרועות יותר מבחילות?!
לא ברור לי היכן ראית "התלהבות" בדבריי ומדוע הרחק לכת בהאשמות של חוסר אחריות, בכל אופן מדובר בפורום ויכולות להכתב בו דעות לכאן ולכאן - אני כותבת את דעותיי על סמך נסיוני האישי, כשלא מדובר בדעות מניסיון אישי אני מציינת זאת.
ובנימה אופטימית זו אאחל לך המשך חג שמח.
ליאת.

הייתם כבר בכל שאר המקומות בעולם?

אם ידוע שהיא סובלת ממחלת ים (ואת זה אפשר לבדוק פה בארץ) אז למה לנסוע לנופש שרוב רובו שיט ולקיחת כדורים. מה הכיף בזה? לא משדובר על שיט של כמה שעות רק כדי להגיע למקום מסויים אלא ממש שעיקר הנופש זה השיט.

אני למשל פוחד מנסיעות בכבישים צרים על שפת התהום ולמרות זאת אני מטייל באלפים אבל נמנע מכבישים כאלה לא משנה כמה יפים הם. אני נוסע רק כשאני צריך להגיע לנקודה מסויימת אבל לא לשם הנהיגה עצמה.

תבחרו יעד אחר כדי שכולם ייהנו.

טוב,עוברים לטיסה לרודוס וזהו:)

תודה לכולכם!

למעלה