מחלת השימוטו

טנקרבלי

New member
מחלת השימוטו

היי בנות,

סוף סוף חזרתי חזרה לפורום... כל כך התגעגעתי..

אחרי שרופא הפוריות סירב להתחיל טיפול עד אשר אערוך בדיקות לבלוטה, פניתי לאינדוקרינולוג שהפנה אותי לבדיקות .

השבוע קיבלתי את כל הבדיקות ונאמר שיש לי את מחלת השימוטו.

חששתי מאוד מתוצאות הבדיקות. מהי מחלת השימוטו ?? קראתי מעט באינטרנט....האם יש קשר למחלה ולקושי להיכנס

להיריון ??

מה עושים ?????????

האם אני יכולה לחזור לרופא הפוריות ????

האם כדאי לפנות לאינדוקרינולוג לפני רופא הפוריות ??

קבעתי תור לבר חווה בינואר, האם כדאי לבטל את התור עד אשר אטפל בבלוטה?

מבולבלת מאוד

אשמח לתשובות

cookiii

New member
היי, בוקר טוב :) המון זמן לא היית כאן.

השימוטו היא מחלה אוטוהימונית של בלוטת התריס.
הגוף שלך בעצם תוקף את בלוטת התריס. בואי נגיד שמכל המחלות האוטוהימוניות עדיף לקבל את זאת. היא נפוצה מאד והטיפול יחסית פשוט מתן תרופות לאיזון בלוטת התריס.
עדיף ללכת קודם כל לאינדוקרינולוג, גם כדי שיראה האם יש לך תסמינים נוספים שצריך לטפל בהם וגם כדי שיעשה בדיקות נוספות לאישרור התסמונת.
לאחר מכן עם ההמלצות שלו מגיעים לרופא פוריות להמשך טיפול.יש קשר חזק וישיר בין הנוגדנים לבין אי כניסה להריון או הפלות בתחילת ההריון מכיוון שבלוטת התריס היא חלק חשוב במנגנון חילוף חומרים בגוף. אם זאת באמת הבעיה שלך ואין לך ולבעלך בעיה נוספת יש סיכוי טוב שלאחר איזון תכנסי להריון ספונטני.
בנתיים אל תבטלי את התור יעשו לך בדיקות והתוצאות יגיעו במהרה.

בהצלחה!!!!!!

seona

New member
הי טנקרבלי , אפשר לשאול מדוע הרופא התעקש?

רמת הTSH שלך בפורפיל הרומונלי היתה גבוהה?
למה דווקא התעקש על זה?

matyc

New member
כמה יצא לך ה-TSH אם הוא גבוה מ 2.5 אז זה

יוצר בעיות בכניסה להריון
ממליצה לפנות לאינדיקרינולוג כד שיאזן לך את הבלוטה בעזרת כדורים
בהצלחה

טנקרבלי

New member
היי בנות ותודה על תגובתכן

אז כך...

פניתי לבדיקות הללו מאחר ויש לי יתר פעילות של הבלוטה כבר שנים....ללא טיפול...

בקרתי הבוקר אצל רופא המשפחה שלי ומתוך התבוננות בבדיקות , הוא ציין שאין קביעה חדש משמעית שמדובר בשימוטו , ייתכן ואולי מדובר בגרייבס (עוד מחלה מאותו משפחה).

בקיצור לפנות לאינדו'..

אחרי התלבטות למי לפנות, החלטתי לפנות לד"ר זלוצובר שהומלץ כאן בפורום שמתמחה באינדו' וגיניקולוגיה. לצערי התור רק בסוף החודש...מקווה שאוכל להמתין עד אז בסבלנות.

ערכי הבלוטה :

0.29 TSH נמוך מאוד.

תודה בנות שאתן כאן....

האמת שזה לא נשמע כמו השימוטו

בהשימוטו יש תת פעילות של הבלוטה עם ערכי tsh גבוהים..
אלא אם יש לך דלקת שקוראת לעיתים בהשימוטו ומשבשת הכל.

איך היו הערכים בשנה האחרונה?
ונוגדנים בדקו לך?

matyc

New member
מה עם T3,T4 ,FERRITIN אם לא עשית מומלץ שתעשי

ותלכי עם זה לאינדו

טוליתי

New member
פריטין לא קשור לכאן. קשור לאנמיה.

מדובר בבדיקה להערכת מצב מחסני הברזל.

טנקרבלי

New member
עשיתי את כל הבדיקות של הבלוטה

תוצאות בדיקות הדם:
TSH 0.29

FREE T4 15.18
FREE T3 5.17

אולטראסאונד בלוטה : מראה על הגדלה של הבלוטה.

מיפוי בלוטה שתוצאותיה: " בלוטה מוגדלת, ייתכן ומעיד על התחלה של מחלת השימוטו".

לדעת רופא משפחה דווקא ייתכן ומעיד על מחלת הגרייבס - דלקת בבלוטה.

מתוך שיטוט באינטרנט נוכחתי לגלות שגרייבס גם "לא הולך טוב עם הריון". זה יכול לגרום ללידה מוקדמת, פגות, אי ספיקת לב אצל האישה ושאר ירקות...

בקיצור לא משהו !!!!!!

קבעתי תור לד"ר זלוצובר שהומלצץ בפורום בעבר.

אני מאוד מקווה שהוא הכתובת הנכונה.

בינתיים מתלבטת עם עצמי .. מה עושים??? אני בת 38 וחצי, לא מצליחה להיכנס להריון ויש לי דלקת לא פשוטה בבלוטה שעלולה לגרום לסיבוכים לא פשוטים בהריון.

מנסה לשמור על אופטימיות עד כמה שאפשר...

מודה לכן על ההתעניינות... אתן מקסימות.

מאחלת לכולנו רק בשורות טובות

יקירה השימוטו מגלים בבדיקת דם לנוגדנים לבלוטה

אני לא מבינה למה האבחון מסתבך.
תבקשי לבצע TPO .
הגישה היא שעל מנת להרות חשוב שהבלוטה תהיה 2.5 ואף פחות (אותי זלוצובר ביקש להוריד ל 1.5 אפילו)
ולמרות שישנן נשים שמצליחות להרות למרות הנוגדנים, יש כאלה שלא. ואז יש צורל לטפל באמצעות סטרואידים...
לא כל הרופאים תומכים בגישה הזו אז חשוב שתדעי להתעקש ולעמוד על שלך. בגילך אין זמן למשחקים ונסיונות מיותרים...
זלוצובר אמנם יתן לך יעוץ לגבי איזון הבלוטה אבל הוא מאלו שלא מתייחסים לנוגדנים
קופרמינץ למשל- כן מתייחס ובהחלט נותן סטרואידים.
(אני הריתי לראשונה בחיי שבועיים אחרי שהייתי אצל קופרמינץ. ההריון נפל בשבוע שש וקופרמינץ אמר שאני חייבת להגיל מימון של סטרואידים....)

בהצלחה ובשורות טובות!

matyc

New member
אלו הבדיקות הנוספות שאני בזמנו עשיתי

העתקתי לך קצת מהאתר של הכללית
דרך אגב בזמן ההריון אני הגעתי לTSH של 0.008 הייתי ללא טיפול כדורים לפני ההריון וגם בזמן ההריון זה היה בסדר הרופא פוריות+אינדוקרינולוגית אמרו לי כל עוד זה נמוך זה בסדר
אם את בכללית ורוצה אינדו מעולה יש לי מישהי בפתח תקווה

THYROGLOBULIN Ab
שם הבדיקה בעברית: נוגדנים לחלבון תירוגלובולין
בבדיקה מבררים אם יש בדם נוגדנים עצמיים לחלבון תירוגלובולין שמקורו בבלוטת התריס.

מתי נהוג לעשות את הבדיקה?
כשרוצים להעריך את הסיבות ליתר פעילות או לתת־פעילות של בלוטת התריס. ערך גבוה מהנורמה יכול להצביע על הסיבה ליתר פעילות או לתת־הפעילות של בלוטת התריס.

ANTI THYROID PEROXID
שם הבדיקה בעברית: נוגדן אנטי תירואיד פראוקסידאז
בבדיקה זו בוחנים את נוכחות נוגדן האנטי תירואיד פראוקסידאז בדם. הנוגדן פועל כנגד אנזים הפראוקסידז של בלוטת התריס, אשר משתתף בייצור הורמון התריס T3 מ־T4. נוגדן זה נמצא בדמם (ולרוב ברמה גבוהה) של כמעט כל חולי ההיפותירואידיזם האוטואימוני (תת־פעילות בלוטת התריס ממחלת חיסון עצמי) וברוב חולי מחלת גרייב.

נוגדן זה נמצא גם בדמם של כחמישה אחוזים מהאנשים בעלי תפקודי תריס תקינים. אנשים אלו הם בסיכון מוגבר לפתח בעתיד תהליך אוטואימוני בבלוטת התריס.

bertik

New member
היי מטיק

אני אשמח לקבל את השם והטלפון של האנדוקרינולוגית.

גם כן עם השימוטו, כבר 7 שנים.
עד לפני כמה חודשים הייתי תמיד לא מאוזנת, או מעל הנורמה או מתחת.

לפני שבוע עשיתי בדיקה והערכים יצאו תקינים (בפעם הראשונה). אבל כל הנוגדנים או קטסטרופלית מעל הנורמה או מתחת.

תודה

shoosh101

New member
זה נשמע יותר כמו מחלת גרייבס, שהיא

המחלה "ההפוכה" למחלת השימוטו. בשתי המחלות יש לרוב נוגדנים עצמיים כנגד בלוטת התריס, אולם במחלת גרייבס אלה נוגדנים המסוגלים להפעיל את הבלוטה ולגרום לה להפריש הורמונים (T3, T4 לכן גבוהים, וה- TSH נמוך בתגובה לכך). הרבה פעמים מחלת גרייבס תהפוך בסוף למחלת השימוטו, כי עם הזמן יש הרס של בלוטת התריס עד שהיא מפסיקה לתפקד ומקבלים האטה בפעילות שלה (כלומר T3, T4 נמוכים, וה- TSH גבוה בתגובה לכך).
לפעמים יש גם שיבושים בפעילות בלוטת התריס שהם חלק מדלקת חולפת (נקרא תירואידיטיס), וזה מצב שעובר ללא טיפול בתוך מספר חודשים.
בכל מקרה, לדעתי טוב עשית שקבעת תור לד"ר זלוצובר, הוא ללא ספק הכתובת הנכונה גם בשביל לאבחן נכון, וגם בשביל לתת טיפול עם דגש על נושא פוריות והריון.

matyc

New member
אבל פה ה T3,T4 תקינים

לפי דעתי יגידו לך לעשות עוד חודשים בדיקת דם חוזרת ואז לחזור אליהם

matyc

New member
נכון אבל עם זה נמוך זה גם גורם לבעיות בבלוטה

למי שהTSH שלה לא תקין
זה מה שהאידו אמרה לי ששאלתי אותה למה היא הביאה את זה לבת שלי (הבת שלי נולדה ללא בלוטת תריס ומקבלת אילטרוקסין היו ביא כבר על יוטירוקס מגיל יומיים וגם אני עם אילטרוקסין עקב כריתת בלוטת תריס)

טנקרבלי

New member
בנות יקרות...

אתן מרגשות אותי באכפתיות שלכן, בתגובות ובעצות שלכן..

כל כך מרגש אותי להיכנס בכל פעם לפורום ולגלות שבנות התייחסו להודעה שלי , האירו את עיניי ונתנו לי טיפים ועצות.

אתן מקסימות

ושוב תודה

טנקרבלי

New member
אופססס שכחתי

מרוב התרגשות...

שגם רופא המשפחה שלי וגם אני (מתוך שוטטות באינטרנט) שמדובר בגרייבס.

הצטערתי ששוטטתי באתרים השונים באינטרנט, מציגים את המחלה במחה אוטואימונית לא פשוטה בכלל ואסורה בהריון ( סכנה לאם).

אז באמת כל מה שנותר לי , למעט החששות והדאגות, זה להמתין לביקור אצל האינד'.. בתקווה שאשרוד עד אז..

שבת שלום

|

השימוטו

אני מאובחנת מעל 10 שנים עם המחלה וחשוב לי קודם כל לציין שזו מחלה נפוצה בנשים והרוב המוחלט נכנסות להריון ללא קושי וכל מה שצריך להקפיד זה רמות ה tsh.

לכן זו לא סיבה לא לפנות לרופא פריון.
אבל.. ברגע שאת לא מאוזנת לא רצוי להתחיל טיפול או להיכנס להריון בכלל ולכן כדאי לקבל יעוץ מסודר מאנדוקרינולוג שיתן את המלצותיו.
המחלה לרוב מתאזנת דיי בקלות עם לקיחת כדור אלתרוקסין.

במיקרים של כשלונות חוזרים מתחילים לחפש סיבות אפשריות ואז עולה השאלה של השפעת רמות הנוגדנים שהוזכרו כאן.
רוב הרופאים לא מייחסים לכך חשיבות רבה (ולדעתי לא בצדק) לכן כדאי לדבר גם על זה עם אנדוקרינולוג ועם רופא הפריון.

בעבר הוזכר כאן רופא פריון עם התמחות גם באנדוקרינולוגיה, אולי כדאי לפנות אליו.

בהצלחה!

למעלה