מחלת הנשיקה

יה-יה

New member
מחלת הנשיקה

מה ההבדל בין הסימפטומים של מחלת הנשיקה לבין סיפטומים של "סתם" דלקת גרון? אני סובלת מדלקות גרון (מוגלה בשקדים עם חום גבוה 39-39.5) משחר ילדותי (כל כמה חודשים). הפעם יש לי מוגלה בשקדים, חום נמוך יחסית, אבל קבוע (38-38.3), חוסר תאבון. * האם אפשר לדעת רק ע"פ הסימפטומים אם זו דלקת "רגילה" או מחלת הנשיקה? * להבדיל מכל הפעמים הקודמות, החלטתי לא ללכת לרופא ולא לקחת אנטיביוטיקה, אלא להתרפא לבד -איך עושים את זה
? (איך ´לא ללכת לרופא´, אני יודעת... השאלה היא איך לרפא את עצמי, כמובן
) תודה
יה-יה
(תיזהרו עם הנשיקה
)

מחלת הנשיקה מגיעה עם סימפטומים דומי

מאוד לאלה של שפעת,בעיקר בתחום כאבי השרירים והעייפות. למרות הרצון ההגיוני להמנע מאנטיביוטיקה לא כדאי להזניח טיפול אם מדובר באמת במחלת הנשיקה. גשי לרופא כדי לעבור משטח גרון ובדיקות דם לאבחן את הגורם במדוייק. עם דלקות גרון לא מתעסקים. פשוט לא, ולא משנה כמה את מנוסה בזה. אגב, קחי בחשבון שהזנחה של מחלת הנשיקה יכולה אפילו להתפתח ל"מחלת היאפים" בטווח הרחוק, ותאמיני לי שאת רוצה להמנע מזה.. בינתיים, קבלי טיפ שיעל נתנה לי בעבר ועבד כמו קסם.. משרים חצי בצל בכפית דבש (אני הוספתי קצת יותר
) ולוקחים כפית מהנוזל כמה פעמים ביום. תהיי בריאה!

יה-יה

New member
תודה, עינת ../images/Emo13.gif

ועוד שני דברים: - קראתי שבמחלת הנשיקה לא מטפלים באנטיביוטיקה. ידוע לך אולי איך כן מטפלים, אם בכלל? - נוספו לי הבוקר עוד שני סימפטומים- שלשול ובחילות. בסוף אני אגלה שהמחלה שלי היא לא מחלה, אלא... הריון
(סתם בצחוק... לא הגיוני
) תודה, יה-יה.

עד כמה שידוע לי במחלת הנשיקה כן

מטפלים באנטיביוטיקה. בינתיים, מאחר ואנחנו נכנסים לסופ"ש ארוך, תקפידי על שתיה מרובה ככל הניתן כדי לא להתייבש וביום ראשון תגשי לרופא המשפחה שלך. אין אפס.

Talia E

New member
לפי הידוע לי - דווקא לא

וכפי שצויין בהודעה אחרת כאן, אין טעם לקחת אנטיביוטיקה במצב של מחלת הנשיקה, היות שאנטיביוטיקה אינה יעילה כנגד וירוסים (ומחלת הנשיקה נגרמת על-ידי וירוס). הפתרון שרופאים רבים ממליצים עליו הוא פשוט מנוחה, שתייה, מנוחה ועוד מנוחה, עד שזה עובר... (תחת מעקב אחרי סיבוכים, כמובן, ולעתים טיפול בסימפטומים). מעניין יהיה לשמוע מה רופאה של יה-יה יאמר, והאם ייתן אנטיביוטיקה עוד בטרם תחזורנה תוצאות הבדיקות... לסיכום, הניחוש שלי (ואת מוזמנת לענות) הוא שטיפלו בך באנטיביוטיקה בטרם הייתה אבחנה סופית למחלת הנשיקה.

סברין

New member
מחלת הנשיקה

ברגע שיש איבחון של מחלת הנשיקה אף רופא לא ירשום אנטיביוטיקה (ניסיון אישי, עם אישפוז של 10 ימים בבי"ח ו- 3 חודשים בבית במנוחה מוחלטת). מה שכן, יתנו הרבה תוספים לחיזוק המערכת החיסונית, ברזל ואבץ. ושוב מנוחה, מנוחה ומנוחה. לא צריך כל כך מהר לזלזל ברופאים ולקטול אותם, מאחר והם בכל זאת יודעים דבר או שניים...

Talia E

New member
מה שתארת זה בדיוק מה שאמרתי

ואולם, אל תמהרי לקבוע ש"אף רופא לא ירשום אנטיביוטיקה", משום שלא היית אצל כל הרופאים...
מלבד זאת, ישנן גישות שונות לטיפול, ויתכן בהחלט שרופא ותיק יתן טיפול שרופא צעיר לא ייתן וכיו"ב. ואין באמירה זו משום זלזול, פשוט הבהרה על כך שגם הטיפול הקונבנציונלי אינו תמיד אחיד אצל כל הרופאים.

סברין

New member
מחלת הנשיקה

מחלת הנשיקה היא מחלה ויראלית ולכן אינה מטופלת באנטיביוטיקה. וירוס אינו מטופל באנטיביוטיקה, אלא רק חיידקים.

Mr K

New member
מחלת הנשיקה נגרמת מוירוס

ממשפחת ההרפס בשם Epstein Barr virus. לכן אנטיביוטיקה לא יעילה. למעשה אין תרופה או חיסון. עדיף שתראי רופא. המחלה יכולה לקבל תפנית מסוכנת לעיתים.

אין לנו אפשרות לאבחן אותך רפואית

לשם כך גשי לרופא. האיבחון נעשה בבדיקות דם. כדאי לקחת גם משטח גרון. כשיהיה איבחון - יש לנו תשובות למחלת הנשיקה ובעיקר למניעת הסיבוך הכי אופייני שלה: תסמונת העייפות הכרונית (CFS) מה שחשוב בדלקות גרון, זה בעיקר לשלול את הסטרפטוקוק A כמחולל המחלה כי הסיבוך שלו חמור וקשה יותר לטיפול: Reomatic feaver = RF - מחלה אוטואימונית שנגרמת מהנוגדנים לחיידק ש"מתחרפנים" ותוקפים מספר מוקדים בגוף: פרקים, מסתמי הלב והכליות. בדרך כלל זו דלקת שעוברת אחרי כ- 3 ימים... בכל מקרה, איבחון רפואי - רק אצל רופאים נאוה

הערה קטנטונת על אנטיביוטיקה ורופאים

בנוסף למה שאמרו כאן, אפשר להזכיר שרופאים ירשמו לך אנטיביוטיקה גם אם בוודאות יש לך וירוס, וזה לא אמור לעזור בכלום. אני מכיר 2 סיבות עיקריות: - המערכת החיסונית נחלשת כתוצאה מהמחלה, ולכן הגוף פגיע יותר למתקפות חידקים עתידיות - כסת"ח. מה אכפת לרופא לרשום אנטיביוטיקה רחבת-היקף ליתר ביטחון? לא הוא יהיה זה שיקבל פטריות. לתת אנטיביוטיקה זה יותר בטוח מבחינתו מאשר סיבוך משפטי אפשרי (...) אה, דרך אגב, ובאופן כללי יותר: דבש מכילים אנטיביוטיקה בעצמם
כמו כל תרופה, גם כאן לא כדאי להגזים בשימוש. (גם בצל?)

אם יורשה לי - בולשיט!

הגישה הרווחת היום היא שלא נותנים אנטיביוטיקה. פשוט לא. תסתכל על הפרסומים ותקרא מאמרים. אם ככה נוהג הרופא שלך, כדאי שפשוט תחליף אותו, שאר הרופאים המודעים יותר וההגונים יותר (והם הרב של מתכופף בכל פעם שהחולה אומר להם שהוא רוצה אנטיביוטיקה) פשוט מסבירים שזה לא יהיה פתרון.

נכון מאד. (אבל)

(א) יקחו כמה שנים עד שכל הרופאים יפנימו את זה. זה המצב דה-פקטו בהרבה מקומות שכוחי היפוקרטס. (ב) יש רופאים שמעדיפים לכסת"ח את עצמם לטווח הקרוב, למרבה הצער (למשל בצבא). אני בא מהמערכת, אני יודע. (ג) יש רופאים שיתקפלו, למשל במקרים של דלקת כרונית בדרכי השתן, ולמשל במקרה הנדון לעיל, ובלית אלטרנטיבה מוכרת להם, יתנו עוד ועוד אנטיביוטיקה. (ד) כדאי לכתוב דברים כאלו בראש חוצות - כדי שאנשים יהיו מודעים שלא כל מי שבא עם דיפלומה עושה שעורי בית. אני יודע על בשרי, כי יש לי מחלה שמשנת 86´ כבר יש לה פתרונות, התחשבויות, וכו´, אבל בארץ לא מכירים בה כבעיה בכלל! הרופאים (המבוגרים יותר) שדיברתי איתם פשוט מסמכים על מחקרים משנות הטיכו.

יה-יה

New member
בסוף לא הלכתי לרופא

המוגלה בגרון והחום הופיעו ביום ראשון (שעבר) וביום שישי כבר לא היה לי חום בכלל. כאב הגרון עבר לגמרי ביום שלמחרת. לעניין האנטיביוטיקה- אני סובלת מדלקות גרון עם חום גבוה מאד כל כמה חודשים. אולי... אולי פעם אחת, שלח אותי הרופא לעשות בדיקת דם בכל הפעמים שהייתי חולה... וגם זה אחרי שנתן לי קודם כל אנטיביוטיקה- "תתחילי לקחת ונראה אחרי התוצאות (שלושה ימים, במקרה הטוב). אם זה לא יתאים, נשנה/נפסיק...". הדבר הראשון שהוא עושה- רושם לי תותחי אוגמנטין... אני לא רוצה להניח הנחות, אבל נדמה לי שגם הפעם זה מה שהוא היה עושה (והוא נחשב רופא מעולה). תודה לכולם על התשובות. עזרתם לי להחליט לגבי הפעם הבאה- ללכת לרופא ולבקש קודם כל בדיקת דם. תודה
יה-יה

למעלה