מחלת גבהים

ronenbaruch

New member
מחלת גבהים

שלום. אני עומד לטייל בגבהים של עד 4000 מטר. ואולי לזמן קצר גם 5000. מעולם לא הייתי בגבהים כאלה לכן אני לא יודע איך אני מגיב להם. האם כדאי לקחת דיאמוקס לפני? או לחכות לסימפטומים ואז לקחת? דרך אגב אני לא יודע עם אני G6PD, איזה דרכים יש לדעת חוץ מרגישות לפול? והאם זה אמור להפריע? מה לגבי גינקו (?) ששמעתי שעלול לעזור? תודה

לגבי מחלת גבהים

שלום רונן דיאמוקס הינה תרופה המכילה את החומר Acetazolamide. למטרה של בחילות גבהים מומלץ לקחת 500-1000 מ"ג סה"כ ליום ורצוי לחלק את המינון הנ"ל ל-2 ולקחת פעמיים ביום. המנה הראשונה צריכה להילקח 48 שעות לפני, ויש להמשיך את הנטילה 48 שעות אחרי היציאה מהאיזור הגבוהה. אם לא נטלת את הכדור לפני העליה לגובהה קח בחשבון שיקח כ-48 עד להשפעה המלאה שלו ובמהלך תקופה זו תצטרך להשאר במקום או לרדת בגובהה. מעבר לכך שבמצב שכבר קרה משהו תצטרך לקחת את המינון הגבוהה יותר, לפחות בימי הטיפול הראשונים. אין שום בעיה עם דיאמוקס ורגישות לפול. רגישות לפול ניתן לאבחן ע"י בדיקות דם. מצ"ב לינק לרשימת תרופות האסורות לאנשים הרגישים לפול. לגבי האם כדאי, זה כבר שיקול אישי. אני באופן אישי בגישה חיובית אך בכל מקרה אתה צריך להתייעץ עם הרופא שלך מפני שהדיאמוקס בכל מקרה דורש מרשם. לגבי ג´ינקו, למיטב ידיעתי השפעתו על הנ"ל נמוכה מאוד מאוד. בברכת טיול מהנה, וחזרה בשלום ישראל

למעלה