מחלת בוקר

michalka

New member
תודה, אבל אני לא מעשנת

הסיבה השנייה לא יכולה להיות כי אני לא מעשנת, אבל הראשונה בהחלט יכולה לבוא בחשבון. אני אנסה לשים לב אם התופעה חזקה יותר כשאני אוכלת אחד מהדברים הללו לפני השינה. יכול להיות שיש לזה קשר למחזור? שמתי לב שהתופעה הרבה יותר חמורה בתקופות של מחזור. תודה,

michalka

New member
מחלת בוקר

כמעט בכל בוקר כשאני קמה יש לי בחילות וגם הרבה לחה (סליחה על הגועל נפש) אחרי 20 - 30 דקות זה עובר, אבל זה מאוד מעצבן להתחיל ככה את הבוקר. כל הבדיקות שעשיתי תקינות. מישהו יודע למה זה קורה, מה גורם לז? תודה,

היפוגליקמיה תגובתית

בחילות בוקר הן סימפטום די מוכר אלו בעצם בחילות שנובעות מרעב. אכילת מתוק מקצינה את תנודות הסוכר. בנוסף, יעל בודאי תאמר לך שהליחה נובעת מעודף חום ושמתוק מעלה את החום בקיבה ושבכלל זו חולשה של הטחול. ושטחול בסינית כולל בתוכו את הלבלב המערבי ואת כל חוסרי האיזון של סוכר בגוף... הבדיקות הנדרשות: העמסת סוכר ל- 5 או 6 שעות אינסולין (יש מקרים בהם הוא גבוה ואז ההיפוגליקמיה מוכרת ע"י קו"ח) הטיפול תזונתי בעיקרו. בסינית אפשר גם לדקור אותך לאיזון האיברים נפשית - עניים של מתיקות והנאה מחייך כמובן, שעם בחילות בוקר, תמיד קיימת האפשרות שאת בהיריון אבל זה רק את יודעת וזה לא קשור לליחה...

ליחה...

לא ציננת אם הילחה היא במערבי האף וחלל הפה או בקיבה ( וקשור לבחילות).. הליחה מיוצרת ע"י הטחול כאשר הוא חלש . הטחול נחלש בכמה סיבות עיקריות - תזונה לא נכונה : עשירה בסוכר לבן וחיטה לבנה, ריבוי ממתקים , מאכלים קרים, בננה במבות וכד´. מחשבות יתר כמו לימודים או כל ארוע שמעסיק אותך יותר מהרגיל. אכילה בלילה בשעות שהאוכל לא מתפרק ונתקע כליחה.. מכיוון שציינת שהבעיה היא בעיקר בבוקר יש פה סימן לחולשה של הראות שאמורה להניע את האנרגיה אם הליחה תקועה בחלל הפה והאף - יש מעורבות של ראות. בכל מקרה הייתי ממליצה לך להפחית מהמוצרים שציינתי למעלה, לאכול ארוחה כבדה אחרונה בסביבות 18:00 ולא יאוחר מ 20:00 . עד השינה לשתות מים פושרים עם לימון ( ואפשר מעט דבש). הרבה בריאות יעל

למעלה