מחלק העיתונים

מחלק העיתונים

היום הגיעה מעטפה כחולה יחד עם העיתון. מסתבר שמחלק העיתונים, שמעולם לא פגש אותי, מברך אותי לקראת החגים ("אלוהים ישמור עליך". מצא למי להגיד את זה!) והשאיר מעטפה עם הכתובת שלו. הרמז ברור: שלח לי כסף! מסתבר שהאמריקאים, הידועים באובססיביות שלהם בעניני מתנות, מחלקים בקריסמס צ´קים לכל מי שנמצא איתם במגע, החל מהדוור, דרך הספרית, וכלה באחראי בנין והעוזרת בית. במקרה של מחלק העיתונים, זה אפילו לא מוסתר. יש בזה משהו די דוחה, לא?

המממ....

בסה"כ, למשל, תחשוב על החגים אצלנו, המעסיקים גם תמיד נותנים כסף בחגים. ואם כבר נותנים כסף בחגים לאנשים שעובדים אצלך, הרי גם הדוור - למרות שהוא מקבל משכורת ממישהו אחר - טיפונת עובד אצלך, אז למה לא לתת גם לו? זה כמו במספרה, שנותנים "טיפ" לזה שחופף את השיער, למרות שמשלמים על התספורת למישהו אחר. בכל אופן, לדעתי זה לא דוחה. אבל כאן גם אין את המנהג הזה (עד כמה ששמתי לב בכל אופן)

../images/Emo124.gif נינוצ´קה!

טיפים זה כמובן ענין תרבותי, ביפן למשל זה ממש טאבו, בארצות הברית זה תעשיה עצומה. אבל מה שמצאתי דוחה זה שמשאירים לי מעטפה עם כתובת ורמז מאוד עבה לשלוח את הטיפ. כאילו שמכריחים אותי. זה יוצר מצב מאוד לא נעים. בהזדמנות זו, כדאי להזכר בדיאלוג הבלתי נשכח בין נינוצ´קה (היא גרטה גרבו) לסבל: ?Ninotchka - Why should you carry other people´s bags Porter - Well, that´s my business, Madame Ninotchka - That´s no business. That´s social injustice Porter - That depends on the tip

eli21us

New member
למה לא ?

למה לא לתת לאחד שקורע ת´תחת כל יום בקפור להביא לך אקסטרה חימום לשירותים והנה דוגמא למה באמת לא. בארץ יש לך את כל הברמנים בדאנס בארים שרודפים אחריך בשביל הטיפ כמו כלבים והכי מעצבן זה שאיך שאתה נכנס יש את המשפט הידוע "מה תשתה" (רק נכנסתי תן לבדוק ת´אזור) ופעם אחת היתי חיב להשתין דחוף ואני נכנס לבאר שלא אנקוב בשמו והבן אדם אומר לי מה תשתה, אני עונה לו תן להשתין ואני אבדוק אחרי זה ומה אומר לי הכלב? אתה לא עובר ת´קו הזה בלי להזמין שתיה. אמרתי לו, לא. אני הולך להשתין ואני חוזר בקיצור בלאגן ויקוחים הלוך חזור בסופו של דבר יצאתי בלי להשתין ובסופו של דבר מצאתי עץ נחמד (גפן את לא לבד) נ.ב. שבוע לפני זה אני והחבר´ה שרפנו 1500 ש´´ח על המקום על שתיה מסקנה סוציאליסטית : תן לנצרך ולא לרודף בצע

למעלה