מחלף מורשה

FireRescue

New member
מחלף מורשה

מיכלית דלק התהפכה במחלף מורשה. בכתבה בynet נירשמו בפסקה האחרונה הדברים הבאים: "צוותי הכיבוי התיזו קצף רב על המכלית, על-מנת למנוע את התלקחות הדלק." עכשיו שאלה...זה טעות אופיינית של כתבים או שבאמת השתמשו בקצף? אם כן השתמשו מישהו מוכן להסביר לי? הרי לא הייתה שרפה במקום, למה הישתמש בחומר כ"כ יקר כדי לקרר מיכל דלק? הרי בקירור מהסוג הזה מים וקצף לא ממש ניבדלים. פיספסתי משהו?

FireRescue

New member
תמונות

OK לפי התמונות אני רואה שאכן השתמשו בקצף. מישהו יכול להסביר לי מה ההיתרון בפעולה שכזו? (ל"חכמי" הפורום... השאלה נשאלת ברצינות ללא שום כוונה לצחוק על מישהו או משהו כזה)

FireRescue

New member
אמממ טוב ניראה לי הבנתי למה

OK דלק יותר קל מהמים נכון?..במקרה ומשתמשים במים המים ישארו מתחת לדלק ואז הדלק ישאר חסוף לחום של השמש ואז...בום... במקרה של שימוש בקצף הוא צף על הדלק ומונע את חסיפתו לקרני האור... הבנתי נכון?... תקנו אותי אם טעיתי. (שוב בנסיון נואש להרים בקצת את רמת הפורום....)

ILfirefighter

New member
נכון...

הקצף גורם לשיכבת "בידוד" בין החום בחוץ למיכל ולדלק (מה שמים לא...) וככה הוא מונע את ההתלקחות...

stud54

New member
הקצף לא נועד לקירור

תפקידו של הקצף הוא למנוע מאדי הדלק( שהם בעצם אלו שמתחילים את תהליך הבעירה) להתאדות ובכך לגרום לסכנת התלקחות. הקצף מבודד את הדלק מין האוויר ומספק הגנה מפני התלקחות

fireman

New member
חשבתי שהייתה שם שריפה....

הביפר לא הפסיק לצפצף והיו שם מלא רכבי כיבוי.... חשבתי שהייתה שם שריפה של מיכלית סולר.... אבל כנראה שלא

למעלה