מחליפים מנקה...

zimes

New member
מחליפים מנקה...

1 - מה אומרים לה? (היא לא עובדת טוב, משגעת אותי, מזלזלת, ואתמול השאירה גז פתוח כל היום בבית.) במקור חשבנו לפטר אותה לכבוד סיום לימודי. 2 - איך מוצאים מנקה חדשה? (צריך בעל רכב, שיסכים להגיע להר שלי). אנחנו מפחדים להשאר זמן רב מדי בלי מנקה, כי הגוזלית בבטן (ראיתם? כאן אני מספרת שהיינו ביום שני בערב באולטרהסאונד, וזו בת) תכף תתחיל להשפיט את אמא. 3 - איך מגדירים יחסי עבודה כאלה שבהם אני לא אצטרך להגיד לה בכל פעם מה לעשות? (אני רוצה מנקה שגם תוריד לנו את הענין מהראש). התחושה שלי היא שבגלל שלא הייתי "קשוחה" ולא אמרתי לה בכל פעם שמשהו לא מצא חן בעיני, ברור לה שאני לא יודעת שהיא מפשלת, ולכן מרשה לעצמה לזלזל בי. יש בתים אחרים בהם היא מנקה ושם מרוצים ממנה. ויעידו מכרי - אני לא פדנטית גדולה בנושאי ניקיון. > צימעס שונאת מנקות <

shellyland

New member
בהצלחה

1. אומרים לה "אני לא מרוצה מהעבודה שלך" (אבל לא כרעם ביום בהיר, אחרי שכמה זמן כבר הערת לה על דברים) ואם לא נעים לך אומרים לה שכעשיו... כשאת בבית... או שהמצב הכלכלי... אבל קחי בחשבון שאולי השקר יתגלה. 2. מעבירים את השמועה שאת מחפשת בין החברים והחברות שלך שגרים בחורים לידך. 3. מחליטים עוד לפני שהיא מתחילה מה את בדיוק רוצה ממנה, ואומרים לה את הכל על ההתחלה, רצוי אפילו בכתב (כדי שהיא לא תשכח).

resputin

New member
אפרופו מנקות,

מכיוון שאימי מסיימת לעבוד בחמש- אני שומר בדרך כלל על הטירה עד השעה הזו, וחלק מתפקידי זה להכניס את המנקה שאמורה להגיע בימי חמישי (היום), בשלוש (לפני 50 דקות) ובכן.. לא יודע מה עם המנקה שלך- אבל היא הגיעה עכשיו.

לפחות המנקה

לא ביטלה את היום עבודה שלה, אחר כך דחתה אותו ליום אחר, כשזה לא התאים לך ורצית להעביר לשבוע הבא (כי בדיוק צבעת את הבית) היא התפטרה כי "זה לא הגיוני שיקבעו לי את סדרי העבודה, הפסדתי שבוע ואני לא יכולה לעמוד בזה.." לאחר מכן אחד גנב נעליים ("זרק" אותם לזבל), שבוע אחרי גנב סנדלים..

Linkey-Whinkey

New member
מה שאצלינו עשו

אומרים לה: "תשמעי, זה לא שאנחנו לא מרוצים ממך, אבל מצאנ ו מישהי טובה יותר", אפילו אם לא מצאתם.

leeloo

New member
כמה שאני מכירה את הסיפור הזה...

כמה מנקות אמא שלי החליפה... המנקה הראשונה הייתה ערביה מטירה. עם הזמן אחותה הגיעה יחד איתה. יתרונן היה טמון (וסליחה על הסטיגמה ליפי הנפש שבכם..) בכך שהן היו ערביות והיו מסוגלות להרים חפצים כבדים במיוחד (שטיח ענק) ולנקות במקומות הקטנים.. חסרונן היה טמון בכך שהם קילקלו כמעט כל דבר חשוב בבית (גז, מסילות של חלונות וכו') והיו צורחות אחת לשנייה בערבית.. נורא.. השנייה הייתה איזו תמנייה חמודה. שינוי מרענן. מישהי שבאמת מבינה עברית.. משום מה אמא שלי העיפה אותה, כנראה לא ניקתה מספיק טוב.. השלישית הייתה ערביה מטול כרם. היא הייתה טובה. אולי אפילו טובה מאוד. אבל באיזו שלב הפריע מאוד לאמא שלי להעסיק מישהי שבאה מעיר המחבלים, ושהיא צריכה להסיע אותה ולהחזיר אותה למחסום.. היא גם נורא פחדה ממשי והתייחסה אליה מאוד לא יפה, דבר שידוע בתור מעלה טורים אצלי.. (מי שלא מסתדר עם משי, לא מתסדר איתי..) הרביעית (והנוכחית לבינתיים..) היא מישהי שדווקא גרה כאן, דרום אמריקאית, חמודה מאוד, מתה על משי, יש לה מן גן חיות משלה בבית, מנקה בסדר, אדיבה, מנומסת, כמובן שמבינה עברית בצורה נהדרת, ולפעמים כיף לנהל איתה שיחות באנגלית.. הבעיה היחידה איתה שהיא מאוד איטית בנקיון שלה ולא מספיקה את כל מה שהיא צריכה בזמן שאמא שלי מקציבה לה (זמן שהספיק די והותר לכל שאר המנקות..), אז אמא שלי מנקה לפניה, מנקה אחריה.. כרגע השמועה שרצה היא שאמא שלי מחפשת, ובינתיים מתמודדת עם הנוכחית..

FlamMAble

New member
היהיהי!!! מזה משי!? מיזה משי?! ../images/Emo46.gif

לכלב שלך קוראים משי?!?! נמאס לי! אני מחליפה שם!
זה כמו שיקראו לי חומי, או שוקו
, אוף... ידעתי שההורים שלי רק רצו להתעלל בי שהם קראו לי ככה...

אני בהמשך לתשובה של שלי:

מילת המפתח פה היא אסרטיביות: עם כל הכבוד לגברת המנקה, תהיה מי שתהיה - זו פרנסתה ומקצועה (נכון להיום), את המעסיק, ויש לך את מלוא הזכויות לדרוש סיפוק מלא, ברמת הנקיון, כמובן. לפיכך: את שיטות מציאת המנקות מנתה שלי, וכמובן שאפשר להוסיף את שלל הפורומים בהם את חברה, על הנשים שבהן, שמן הסתם מכירות מישהי מהאיזור. כמובן שיעזור מקומון מקומי (יש לכם עיתונות, שם בפרובינציה?). מעבר לזה - שראיון העבודה הוא כמו כל ראיון עבודה. שכר, שעות, הדרישות המינימליות והמקסימליות (פאנלים, תריסים וגיהוץ לפחות פעם בשבוע). אל תחכי עם הדרישות עד ליום שתראי שהן לא ממולאות - היא צריכה לדעת את זה מראש וכך חייך יהיו הרבה יותר קלים. ולזאת הנוכחית: את בעצמך אומרת שהיא עושה עבודה טובה אצל אחרות - אולי כל מה שצריך זו שיחת התאמת צפיות מחודשת, ובאה צרתך על פתרונה?

למעלה