מחליפים דעות

תלוי בכושר ובסיכון

להחזיר אותו מהמתים בשביל 10 דקות לערב במהלך שיכול לסכן את הכתף לעונה הבאה נראה לי טיפשי בהתחשב בעובדה שהקבוצה במומנטום טוב עם היררכיה ברורה מצד שני ,הוא הרג את הלייקרס בשני משחקי הליגה ומתי אורלנדו תגיע לגמר הNBA עוד פעם ? אני הייתי נותן לו לנוח

תלוי בחומרה

אם הוא באמת יכול לחזור כי הפציעה שלו החלימה (לא היה ברור כמה חמורה הפציעה שלו ולכמה זמן הוא אמור להיות מושבת) אז אין סיבה לא לשתף אותו. בתור התחלה להשתמש בו כבק-אפ. 5 דקות בתור התחלה במשחק הראשון, אם מתאים, זורמים איתו לעוד 10 דקו, נותנים לו לשחק אם הוא מרגיש טוב, אם לא, אז מספיק, לא לתת לו להמשיך עד סוף הסדרה.

rapgamer4ever

New member
נתחיל מזה שכנראה הוא עדיין לא בסדר גמור

ובמצב כזה, לא צריך לשתף אותו. אם הוא כן בסדר גמור, אני פשוט אעתיק תגובה שלי מיותר מוקדם: "בואו נראה מה בדרך כלל היתרונות והחסרונות של שחקנים שחוזרים מפציעה ארוכה: קליעה- מצוינת, טובה כרגיל אם לא יותר. אתלטיות- עדיין קצת שומרים על עצמם. *לוקח להם קצת זמן "להכנס למשחק". לגבי הקליעה- נלסון מראש יותר טוב מאלסטון, וגם אפר לסמוך עליו ועל קבלת ההחלטות שלו יותר. לגבי האתלטיות- מדובר במצ'אפ לפישר, בין הרכזים הפותחים האיטיים בליגה. הוא יוכל לשמור עליו, ובהתקפה תהיו בטוחים שגם אחרי פציעה הוא יותר יעיל מאנתוני ג'ונסון. "להכנס למשחק"- מדובר ברכז, שחקן שנוגע כל הזמן בכדור. לדעתי לא תמיד צריך לשתף שחקן מהסוג הזה, הפעם כן. אני מאמין שאם אלסטון לא מצליח להגיע עד הטבעת ולא תופס יום קליעה ממש טוב, בהחלט יש מקום לשתף את נלסון כשפישר על המגרש. אני בטוח שהוא יודע את המקום שלו בקבוצה, הוא ראה מקרוב והרגיש את השינויים שנעשו. המשחק של אורלנדו לא מתוחכם במיוחד, רוב מה שאלסטון וג'ונסון עושים זה לקלוע זריקות פנויות, מדי פעם פיק אנד רול, להוביל כדור ולהצמד לפישר. לא רואה סיבה שנלסון לא יוכל לעשות את כל הדברים האלה טוב יותר מג'ונסון, כנראה גם מאלסטון. כל זה בהנחה שהוא בכושר משחק (כלומר אין סיכון בריאותי של ממש), ורק טיפה חלוד. אה, ומשהו נוסף. לא נראה לי שבמג'יק יש שחקן אחד שביקר בגמר NBA. הרבה פעמים זה משפיע, הידיים קצת יותר רועדות. נלסון לדעתי הוא האחרון מקלעי המג'יק שזה יקרה לו."

Orenseg

New member
רק אם הוא כשיר

עדיף שיבחנו את הסיכונים בעניין ואת הכושר האישי שלו, לפני שיסכנו אותו סתם.

carmelo

New member
אני דווקא לא חושב שהסיכון כזה גבוה

אל תשכחו שווייד שיחק גם עם פציעה הרבה יותר טרייה, וגם הועמס עליו הרבה יותר. אם נלסון ישחק 15 דקות למשחק הוא אמור לצאת מזה בסדר גמור, השאלה היא עד כמה הוא יוכל לתרום בכושרו הנוכחי.

שינוח על זרי הדפנה

אורלנדו מבחינתה עשתה שלה - העיפה את הקבוצה של הליגה ולקחת את אליפות המזרח. החבר'ה משחקים כל-כך הרבה זמן בלעדיו - הם יודעים מה הם צריכים לעשות - שיתכונן לשנה הבאה ויחזיר את הכימיה של הקבוצה יחד אתו.

Orenseg

New member
הם לא עשו את שלהם

המטרה שלהם לאורך כל העונה היתה אליפות, ואין שום סיבה שיוותרו עליה כשסוף סוף הגיעו לגמר. הם רעבים ורוצים לקחת את הטבעת, לא לפנות את הבמה ללייקרס.

ThEgReEnKiNg

New member
אני לא הייתי מחזיר אותו

אבל הוא היה כל כך אדיר במשחקים נגד הלייקרס , שאולי כן שווה לנסות אותו.

Or Amit

New member
דעה מספר 6: קובי VS לברון

קובי יצא הפעם עם ידו על העליונה. למרות שלברון נתן סדרה מפלצתית מבחינת יכולת אישית קובי ידע מתי לשחרר ולתת לשחקן סביבו להיות דומיננטים. ההתאמה הזו היא זו שניצחה ללוס אנג'לס את הסדרה. לברון לא ידע איך להכניס את החברים שלו למשחק ולכן קליבלנד הפסידו.

QuickSilverAviv

New member
לא חושב

קודם כל ההשוואות ביניהם טיפה מוגזמות, אבל מובנות. מי יצא על ידו עליונה? לא יודע. כמו שקובי והלייקרס התקשו מול קבוצה שיושבת בדיוק על החולשות שלהם בשנה שעברה(בוסטון) וחגגו מול השאר, כל קליבלנד התקשתה מול אורלנדו שפשוט יושבת על כל חסרונותיה, ופירקו את דטרויט ובעיקר אטלנטה, שזה לא עניין כזה פשוט. הלייקרס השנה גם התקשו מאוד יוסטון, שכן בנויה טיפה על החסרונות שלהם, אבל חלק מהאחריות לחוסר יכולת שלהם לגמור את הסדרה בקלות אחרי שיאו נפצע, נופלת על קובי, ונרשמת לרעתו.

לא מאשים את לברון

משחקים לידו שחקנים לא מספיק טובים שלא סיפקו את הסחורה לעומת חבורת האולסטארים של קובי אבל חייבים להודות שלקובי יש פליאוף ענק הוא מתאים את עצמו למשחק נותן לקבוצה בדיוק מה שהיא צריכה בכל רגע נתון ונותן כמה סלים מדהימים ברגעים מכריעים . התבגר הילד ... אגב קטע מעניין : לדעתי ברחבי העולם קובי הוא אוברייטד אבל בפורום הזה הוא אנדרייטד בטירוף יש לציין שאני לא סובל את שני השחקנים אבל יודע להעריך משחקים גדולים של שחקנים גדולים

rapgamer4ever

New member
יכול להיות

לא יודע. לברון יצא בסדר, קובי יצא טוב. לברון עשה פחות או יותר את מה שיכל ואת מה שהיינו מצפים ממנו, לדעתי אין טעם לבקר אותו כי אי אפשר היה לעשות יותר בסיטואציה הזאת מול אותה אורלנדו, עם אותם רול פליירס ועם אותו מייק בראון. הכשלון הקבוצתי מוציא אותו "בסדר" ולא תותח. קובי בינתיים אחלה, הוא מצליח לשלב את עצמו במשחק ההתקפי. לא חושב שיש מקום להשוואה כי אם לברון יתן חופש לקליבלנד כמו קובי ללייקרס, הקאבס יפסידו. הסיטואציות שונות, בקיצור. אני חושב שבינתיים אפשר להגיד שקובי הוא השחקן הטוב בפלייאוף. לעומת זאת אם לא יצליח לנצח את אורלנדו בגמר (סצנריו שמשום מה לא מתייחסים אליו יותר מדי אבל אני בהחלט רואה אותו קורה), יכול להיות שהתואר הזה ילך לדוויט או אפילו חזרה ללברון. אם קובי יקח את הגמר, אפשר להוסיף לו קרדיט בהשוואה בינו לבין לברון. אחרת לא.

לברון יצא בסדר בנתיים

אבל עם עוד מקרה של הגעה לשלבים מתקדמים כמו ב2007 מול הספרס או השנה מול אורלנדו ואז לעוף בלי לתת פייט (2007) או למרות היותך פייבוריט כבד (השנה) הכבוד אליו יתחיל לרדת. כל עוד זה מקרה חד פעמי של הפסד כשאתה פייבוריט (כמו של קובי ב2004, למרות שהוא לא היה הפרנצ'ייז פלייר הבודד) אי אפשר הלאשים אותו אבל אם זה יחזור על עצמו (קובי ב2008) יהיה אפשר לתהות... ואם פעם שלישית הוא ייפול (כמו שאם קובי ייפול השנה) אז כן, אפשר להאשים אותו

Orenseg

New member
קובי לא יצא עם ידו על העליונה

זה לא היה מצ'אפ ישיר ביניהם. הקאבס שיחקו מול קבוצה טובה יותר וחזקה הרבה יותר מנטלית. ג'ורג' קארל ניצח לקובי את הסדרה עם ההחלטה המטופשת לעשות דאבל טים. לברון לא קיבל את זה, וגם לא קיבל סיוע מהחברים. אף אחד מהחברים של לברון לא הגיע לפלייאוף, והגדיל לעשות ווסט כשסיפר לפני משחק 6 ש"ניתן את הכדור ללברון ונזוז הצידה". לברון לא יכל להכניס את החברים שלו למשחק, או לסדרה, כשהם נשארו בבית. כשקובי שיחק עם צוות מסייע ברמה כזו ראינו איך זה נגמר (בפעם הראשונה ברח מהכדורים במשחק 7, ובפעם השניה דרש טרייד שיוציא אותו מהלייקרס ולכלך על ביינום בסרטון שעלה לרשת).

SHITBREAK3

New member
לא מסכים

הרבה יותר קל לתת לשחקנים להיות דומיננטיים כשיש לידך כאלה כמו גאסול ביינום ואודום. ללברון פשוט אין יותר די עם מי לשחק..... מו תורם רק כשהוא תופס יום טוב, זי ודלונטה עוד סבורים, אבל השאר בינוניים לגמרי. לפני ההגעה של גאסול, קליבלנד היו הרבה יותר דומיננטיים מהלייקרס. שים את פאו בקאבס ותראה איך הם מטיילים לאליפות

תום116

New member
אני עדיין לא הבנתי מה הקאבס ניסו לעשות

במשחק ה-6. זה דבר אחד לנסות להכניס את הצוות המסייע כמה שיותר לעניינים, וזה דבר אחר שלברון יהיה הרבה פחות משותף. היו יותר מדי התקפות שהוא פשוט לא נגע בכדור. כאילו הוא לא הוכיח מספיק במהלך העונה, עם מספר האסיסטים המצויין שלו, שהוא גם יכול להכניס בעצמו את החברים לעניינים. וקובי? קובי נתן סדרה מושלמת מול דנבר, גם בהפסדים הוא היה היחיד שבאמת שיחק. סדרה מצויינת מול יוטה, פרט למשחק אחד(המשחק השלישי), וסדרה בינונית מול יוסטון, כאשר לבאטייה יש אשראי גדול בעניין הזה. בגדול, פליאוף מצויין עד עכשיו לקובי ובקלאץ'...קובי בשיאו. שימשיך את הקו הזה גם בפיינלס.

carmelo

New member
אני מאשים את קובי יותר מאשר את לברון

הוא משחק עם שחקנים טובים יותר, ובשיטה עדיפה. היכולת שלו מול יוסטון היא לא בגלל ההגנה של ארטסט-באטייה, היא בגלל שאר השומרים של יוסטון שהקשו על כל הלייקרס - כמו מול בוסטון אשתקד, ברגע שזה קורה, הלייקרס נסוגים לשיטת "סמוך על קובי", והוא לא צריך לאפשר את זה.

endorms

New member
לגמרי נכון

המניות של קובי הרקיעו שחקים בפלייאוף הזה ועדיין לא שיחקנו את הגמר. אם הוא ימשיך להוליך את הלייקרס בגמר כפי שעשה בסידרה מול דנבר אז עבורי הוא מבסס את מעמדו כמנהיג הגדול ביותר שראיתי במעמדים חשובים אחרי מייקל. לברון לעומתו איבד מכוח ההרתעה ומההילה שהייתה סביבו (לפחות עבורי). המספרים אמנם מפלצתיים כבעבר אבל חרתה לי במיוחד ההתנהלות שלו ברבעים האחרונים של המשחקים הצמודים בסדרות האלו. בכמות הטעויות שלו בלבד אפשר היה למלא ספר. יותר מזה, משחק ההדחה היה מאכזב במיוחד. הוא ברח מאחריות, נראה לפרקים אדיש ואפאתי ובחר לא להיות מעורב בחלק גדול מההתקפות של קליבלנד. בסה"כ הוא הפסיד לקבוצה פחות טובה מדנבר (לטעמי) עם קבוצה שסיימה במקום הראשון בליגה בעונה הסדירה. בניגוד להרבה אנשים פה דווקא ציפיתי לסידרה בין שני השחקנים הגדולים של הדור האחרון. זה לפחות היה מיישב את הנקודה שהעלית פה. ללא שום קשר לכמה העניין פומפם ע"י הליגה או ע"י נייק, אני תמיד רוצה לראות את הטובים ביותר מנהיגים את הצבא שלהם זה מול זה, ראש בראש.

לא ניתן בכלל להשוות ביניהם

קובי בן 31 - רוב הקריירה שלו מאחוריו. משחק באחת מקבוצות הפאר בכדורסל העולמי. לברון עוד לא בן 25 - הוא אפילו לא הגיע לשנים שבו שחקנים מבשילים. משחק בקבוצה שתחזור לתהום הנשייה ברגע שיעזוב.

למעלה