מחליף חום.

מצליח 1

New member
מחליף חום.

האם יש למישהו נסיון איך אפשר לנקות מחליף חום בסירה ללא פירוק.? בסירה שלי יש קירור כפול . מערכת סגורה מים מתוקים , ומי ים שעוברים דרך המחליף חום. האם מצטבר אבנית מזרימת מי ים?

gb228

Active member
במערכת של מי הים לא מצטברת אבנית במחליף

מי ים הם מים רכים ולכן אבנית לא תשקע מהם. תיתכן התגבשות מסוימת של מלח, אבל לדעתי לא הרבה. אפשר לנקות ללא פירוק, וזו אפילו פעולה מומלצת בספר המנוע של וולוו, אבל צריך לבצע בזמן הספנה (אלא אם יש לך דרך לקלוט את המים הנפלטים מהאגזוז מבלי שישפכו לים). מכינים תערובת של אנטיפריז עם מים בדלי. מנתקים את הצינור שיוצא מפילטר מי ים לכוון המשאבה וטובלים אותו בדלי. מסדרים דלי ליד היציאה של האגזוז שיקלוט את המים שיוצאים ממנו. מניעים ומפעילים עד שמים ירוקים (או הצבע של האנטיפריז) מתחילים לצאת.מפסיקים ונותנים לזה לעמוד כמה שעות/ימים. חוזרים על בפעולה עם מים מתוקים ללא חומר ומפעילים את המנוע עד שיוצאים מים ללא צבע (כל זה רק כדי שלא לפלוט אח"כ חומר עם אנטיפריז לים בהפעלה הראשונה). עשיתי את הטיפול הזה לסירה שלי לפני שנה וחצי. אז הנוזל נשאר במערכת כל החורף (הסירה היתה ביבשה ביוון וזה נועד למנוע קפיאה של מים במערכת). לאחרונה הייתי צריך לפרק את מחליף החום מסיבה אחרת ומצאתי שהוא היה נקי לגמרי (מנוע של כ 3000 שעות) - אני לא חושב שזה בגלל הטיפול אלא בגלל שכנראה אין הצטברות משקעים רצינית מפני שבסה"כ מי הים פוגשים טמפרטורה לא נורא גבוהה (כי הם עובדים מול חום המים המתוקים ולא ישירות מול המנוע). הצטברות רצינית של משקעים יש בנקודת ההזרקה של מי הים לאגזוז-שם הם פוגשים גזים בטמפרטורה מאוד גבוהה. מומלץ לפרק את ברך ההזרקה ולבדוק אותה כל שנתיים-שלוש (אצלי היתה הזנחה של שנים שגרמה לסתימה כמעט מלאה של האגזוז וקורוזיה של הברך לרמה שדרשה את החלפתה).

gb228

Active member
קשיות של מים זה בגלל סידן

מלח זה מרכך - ראה במדיח הכלים (בעבר היו מוסיפים גם לאבקות כביסה עד שעברו למרככים אחרים)

Alex33

New member
גם ב"וולוו 55 כ"ס" שלי בן ה-5,מחליף החום נמצא

בפירוק ובדיקה נקי מאוד יחסית, לאחר כ 1000 שעות עבודת מנוע. וגם אצלי ה"ברך" -mixing elbow - של הגזים עם מי הים התמלא בכמות "מסחרית" של משקעים קשים לאחר כ- 1000 שעות עבודה. להערכתי זה היה בדיוק הזמן הנכון לפתוח ולנקות את הברך, עדיין לפני היצרות משמעותית של המעבר,אבל תוך ניקוי והסרה של כמות לא קטנה של משקעים.

אילנא

New member
על פי המלצת היצרן (וולוו) יש אפשר למנוע סתימת

פיח במערכת הפלטה ובראש המנוע ע"י הקפדה על משטר עבודת המנוע. אחת ל 2-10 שעות להעלות את סיבובי המנוע בעומס מלא למירב הסיבובים שהיצרן מתיר (לא מירבי). חום המנוע כמובן יעלה ויש להקפיד שהמנוע לא יגיע לחימום יתר. צריך להמשיך במצב זה כ 15-30 דקות ולאחר מכן לחזור ל 1800 -2000 סלד למשך 5 דקות כדי לצנן את המנוע ולאפשר לו לחזור ליציבות החום. החום, שורף ומשחרר את הפיח מראש המנוע וממערכת הפלטה שמחוברת בצמוד לסעפת. חום המים כמובן נשמר ב 87 מעלות במהלך התהליך אולם חלקי המתכת בחלל השרפה ובמפלט חומם עולה. אילו א

marinero7

New member
ניקוי מחליף חום

הדרך הטובה ביותר לניקוי מחליף חום ממשקעי הוא הזרמת חומצת מלח בצנרת אין שום בעיה להזרים ואז כשהמערכת נקייה להזרים מים

gb228

Active member
למיטב ידיעתי ניקוי מערכת מי ים

נחוץ במנועים עם קירור ישיר - שם המים עובדים מול טמפרטורות גבוהות. במנועים עם מערכת מים מתוקים, במערכת מי הים לא אמורים להווצר יותר מדי משקעים. במנועם אלו חשוב לנקז, לנקות ולהחליף לפי הוראות היצרן את נוזל הקירור במערכת הסגורה.

zina71955

New member
המשקעים נוצרים במקומות המעבר של מי הים, אם כי

בערכים נמוכים בהרבה מאשר בקירור ישיר של מי ים. אז - יעיל אחת ל..... בכפוף למיילג'/תקופה לעשות שטיפה עם חומצת מלח מדולדלת ולאחריה שטיפה במים מתוקים.

למעלה