מחליא אותי

hanyou12

New member
מחליא אותי

https://www.facebook.com/groups/53803030903/
כל דכפין שם שרוצה סוס "בשביל הילדים" יכול להשיג שם מה שבא לו. לא נראה שיש סינון או משהו כזה, הכל סובב סביב כסף. בחיי שטוב שיש את הפורום הזה... אנשים כותבים שם דברים מטומטמים כמו "מחפש פוני שקט או סוס לא גבוה מאוד בשביל הילדה בת ה-8 שלי לטיולים". WTF?!
הביא לי עצבים.

jgut

New member
לא הצלחתי להבין מה מחליא בזה...

זה ידוע שסוסים נמכרים ונקנים. המעטים שנמסרים זה מכל מיני סיבות של הבעלים (חלק בגלל פציעות, חלק כי מעוניינים למצוא בית טוב).
השוק של הסוסים שונה מאוד משל הכלבים והחתולים.

מה רע בסוס שמיועד לילדים?
חוץ מזה שזו ניראית כמו קבוצה שמשמשת כלוח מודעות. איזה סינון בדיוק אמור להיות שם?

hanyou12

New member
בהתייחסות להודעה של kenz

אז ככה:
מבחינת סוס לילדים - כשעבדתי בצפון כמורה הכרתי כמה מורים שקנו לילדים שלהם סוסים אבל הסוסים חיו אצלהם בחצר לרוב בבידוד חברתי, לרוב בסביבה לא מסודרת ולא בטיחותית לסוס ולילדים. הילדים רכבו בצורה לא בטיחותית באופן מזעזע - מכנסיים קצרים, בלי נעליים או עם סנדלים וכו'. כנראה שמאז יש לי טראומה וכל פעם שאני שומעת שקונים חיה "בשביל הילדים" זה צורם לי. וזה עוד בל לדבר על ההורים שלוקחים כלב או חתול "בשביל הילדים" ואז כשנמאס להם שהילדים לא מטפלים זורקים אותו. חוץ מזה שלא חסרים סיפורים על הילד שמתגייס לצבא ומוכר את הסוס כי הוא לא יכול יותר לטפל בו או כי לא שווה להחזיק אותו בפנסיון בחווה כי הוא לא רוכב עליו וזה לא משתלם יותר כלכלית. אני יודעת שזה לא כמו כלב או חתול אבל עדיין מבחינתי אם לקחתי אחריות על בעל חיים אז הוא שלי ואני שלו לתמיד. אם את זוכרת פעם העליתי בעצמי את התהיה לגבי סוס ומהתשובות שקיבלתי הבנתי שאני לא יכולה בוודאות לדאוג לו ל-20-30 שנים הקרובות ולכן ירדתי מזה. אני יודעת שזה אולי קצת תמים ואולי הגיוני כשלוקחים כלב או חתול אבל הייתי רוצה להאמין שגם עם סוס זה יהיה ככה. אני חושבת שאת יכולה להזדהות לאור ההתלבטויות שהעלית פה בעצמך. ולכן סוס "לילדים" זו אמירה שלא מוצאת חן בעיני. החיה היא קודם כל של ההורים - מבחינת הטיפול. ומבחינת ההנאה היא של הילדים. אולי לזה מתכוונים כל אלו שמחפשים, אני לא יודעת...
לגבי הסינון - אני יודעת שלא אמור להיות סינון וזו אחת הסיבות שזה מעצבן אותי אבל כמו שאמרתי, החיים לא מושלמים ואני צריכה להפנים את זה
אבל כשאני יודעת ש-kenz מביטה על זה מלמעלה זה מרגיע אותי!

kenz

New member
תראי,

זה נורא קשה לי מבחינה אישית... את צודקת. יש המון ערסים, ובני בליעל שמפרסמים סוסים, גם בקבוצה הזו.
אי אפשר לחנך את כולם. למרות שמדגדג לי להעיר לזה עם האפלוסה למה הילד שלו רוכב ככה בלי קסדה, ובלי ביגוד מתאים. אבל זה רק יגרום לזה שאנשים לא יפרסמו שם. וזה חבל, כי אני יודעת שיש אנשים טובים שמסתכלים פה ומחפשים סוסים.

לגבי המכירה, מי כמוני יודעת שאני אישית התחייבתי לסוס שלי. אבל לא כולם רוצים או יכולים.
יש אנשים שמבחינתם הסוס הוא בשביל הספורט, או הפוני הוא בשביל הילד. ואנשים מתקדמים, וילדים גדלים. ולא כל אחד יכול להחזיק סוסים בכל מיני גדלים ורמות, רק כי חלק כבר לא מתאימים לו. (ושוב, זו בעייה תפישתית שלי ושלך... אבל מבחינת הסוסים, זו חיה שהיא למטרת משהו בשביל הקונים אותה.)

ועוד דבר, שאומנם לא נכון לכל הסוסים, אבל לרובם לא ממש משנה מי הבעלים שלהם, אם כל צרכיהם ממולאים, והם רגועים באורווה, זה לא מפריע להם. לעומת כלב, שנקשר, וחווה נטישה, אצל הסוס הבעיה העיקרית היא בד"כ מעבר האורווה למקום חדש. סוסים שנשארים באותה חווה ועוברים בעלים, בד"כ מגיבים באדישות מה...
(אחרת, אסור היה לקחת חצי פנסיון, אחרת כשהם היו עוזבים כל פעם, זה היה יוצר לנו סוס עם תסביכים מפה עד הודעה חדשה.)

kenz

New member
:)

גילוי נאות... אני נורית :)
הקבוצה הזו נועדה לפרסום סוסים ודבר שקשורים לסוסים.
מאז שפתחתי אותה, הופיעו שם סוסי ספורט (שחלקם הגיעו לבתים נהדרים), הופיעו סוסים שאין לי מושג מה הם מי הם וכו', ג'ייגאט צודקת, זו פלטפורמה לפרסום מודעות, וזהו.
אגב, אני מאוד אשמח, שכשיום יבוא ואני אצטרך (אולי... אם היא תרצה ואבא שלה ירשה לה) לחפש פונית בשביל התפוזינה, יהיו פונים מתאימים בלוח הזה (או בכל לוח אחר), איך אחרת אני אמצא לה פוני?
לא תמיד יש לך את הקשרים המתאימים, ולפעמים מופיע סוס, ואת הולכת לראות ורואה סוסים אחרים. אבל הכל מתחיל ממודעה...
אז נכון, יש גם כל מיני "הדיוטות" שמפרסמים שם, אבל לפעמים יש להם סוסים נחמדים... שבזכות המודעות שם (שמגיעות לא רק ל"הדיוטות" כמוהם, הם יגיעו למקומות טובים יותר.

אגב, הייתה פעם מודעה של סוסה שהייתה נראית נורא, ממש מסכנה, ויצרתי קשר עם מפרסם המודעה, ואפילו ייעצתי לו קצת. מסתבר שקבל סוסה במתנה, והוא, כמובן לא ידע מה זה סוס, שזה לא רק לזרוק לו אוכל. ובזכות זה שהמודעה עלתה שם, ודברנו, הוא הביא וטרינר ששייף שיניים והסוסה נראתה יותר טוב כעבור חודש (ואז נמכרה).
אז משהו טוב יצא מהקבוצה .

jgut

New member
לא ידעתי שזו קבוצה שאת פתחת

טוב לשמוע שיצאו מהקבוצה דברים טובים.
גם ככה קשה כיום למצוא בתים טובים לסוסים. אז צריך למצוא דרך להרחיב את המעגל ולעזור לשפר להם את רמת החיים.

hanyou12

New member
אם ככה

אז אני רגועה.
הפחד שלי היה שאנשים יכולים לפרסם שם בקשות למכירה וקנייה של סוסים מבלי שיש על זה פיקוח, שזה היה דף חובבני שאם אנשים יראו שם סוסים כמו הסוסה שאת מדברת עליה הם לא ינקפו אצבע כמו שאת עשית.
עכשיו שאני יודעת שיש שם מישהו אחראי אני מרגישה הרבה יותר טוב מזה. עדיין יש שם אנשים שאני חושבת שלא ראויים להחזיק סוסים כמו כל אותם ילדי-ערסים שמצלמים את הסוס שלהם עומד על שתיים עם עיניים מסנוורות מרוב לבן, או שמריצים את הסוס שלהם בווידאו עם חבלים ומקלות פלסטיק כדי להראות כמה "חם ורוקד" הוא, אבל לפחות יש מישהו שמשגיח.

ובנושא בלתי קשור שכבר כמה זמן רציתי לכתוב ולא יצא לי מעולם - לפני כמה זמן חלמתי חלום שבו גירי מפרסמת סכמ"ש ואז מספרת שאת נכנסת לניהול הפורום יחד איתה. לא יודעת למה חלמתי על זה כי בחיים שלי לא חלמתי על הפורום הזה או על האינטרנט בכלל אבל אני זוכרת בבירור את השם שלך

jgut

New member
זה לא אומר שיש שם מישהו שאחראי

או מפקח. יש שם אנשים שאם הם רואים במקרה משהו חריג, אז הם מנסים לשפר.
בעיני אין הבדל בין הקבוצה הזו לבין יד2 לצורך העניין. מלבד זה שהקבוצה כניראה יותר נגישה.

זו המציאות של הסוסים בארץ ובחו"ל. קצת קשה להסתכל למציאות הזו בעיניים, אבל צריך להיות מודעים אליה. מאוד קשה לשנות אותה.

למעלה