מחלות חורף

maksimma

New member
מחלות חורף

שלום, יש לי שני ילדים שכבר הספיקו לחלות פעמיים (אנגינה, דלקת אוזניים..) מאז תחילת החורף. שניהם לא מחוסנים לשפעת. השאלה אם כדאי לחסן ילדים? אני מבינה שאחד מהסיבוכים של הנזלת הוא דלקות אוזניים, אם כן, כיצד יש לטפל בנזלת עוד בשלב הראשוני כדי שלא תתפתח לדלקת אוזניים?

מחלות חורף

לילה טוב וסליחה על העכוב במתן תשובה.
ראשית ההמלצה היא לחסן כנגד שפעת ילדים מעל גיל חצי שנה לאור סיכוי לסיבוכים קשים יותר בעקבות מחלת השפעת. שנית אכן נכון דלקת אוזניים יכולה להיות סיבוך של נזלת בקרב ילדים ובמיוחד בצעירים. הטיפול ברובו הוא סימפטומטי כלומר תרסיס או טיפות מי מלח לאף על מנת להקל על הנזלת, במידת האפשר קינוח האף בהתאם לשיתוף הפעולה, וניתן תלוי בגיל במהלך הלילה לשים מספר טיפות שמן אקליפטוס או קרבול בחדר על מנת להקל על השינה ולאפשר נשימה קלה יותר.
בריאות רבה

beckyshtein

New member
ד"ר מאחר וגם אני בדיוק מתלבטת רציתי לשאול -

יש סכנה ו/או סיבוכים בלחסן תינוקות נגד שפעת בגיל כ"כ צעיר? יכולות להיות לכך איזשהן השלכות?
יש דרכים אחרות לנסות ולמנוע שפעת? (הבן שלי לא הולך לגן עדיין כך שהוא לא חשוף כ"כ לילדים אחרים)

nenarey

New member
אני השתמשתי בחורף שעבר בסירופ מצוין

שנתתי אותו לגדולה שלי כשהתחילה לה נזלת דלקתית וזה ממש עזר, קוראים לו סמבוקיד.
יש בו ויטמין סי ואבץ שעוזרים למערכת החיסון (ככה הרופא ילדים אמר) וממה שאני יודעת הוא היחיד שמשלב בין שניהם
ושיהיה חורף נעים ונטול מחלות!

חיסון שפעת

לילה טוב וסליחה בעכוב מתן תשובה.
באופן כללי מומלץ לחסן תינוקות מגיל חצי שנה. החיסון בטוח . הסיבה לחיסונים בגיל צעיר נובעת מהסיכוי ל"הסתבכות" ולמהלך מחלה קשה יותר וארוך יותר . מטבע הדברים הקבוצות שנמצאות בסיכון הם ילדים קטנים/תינוקות וכן זקנים. יש לזכור שלמרות שבנך עדיין לא פוקד גן הוא עדיין יכול להדבק: אנחנו ההורים יכולים להביא מחלות, אחים גדולים יותר הפוקדים גן/בית ספר וכמובן בני משפחה וחברים אשר גם הם יכולים להדביק את בנך, נכון הסיכוי נמוך יותר אך עדיין זה סיכון לא מבוטל.
כדי למנוע שפעת- חשוב כמובן להקפיד על הגיינה טובה, אוורור חדרים, המנעו והפחתה של מגע עם חולים וקיימים גם תכשירים שונים כדוגמת מה שצוין ש"מחזקים" את המערכת החיסונית יש לזכור שהחיזוק הוא לא ממשי ( כי אם כך הן יכלו להיות תרופות מצוינות לדוגמא לחולי איידס) אבל הן תורמות במעט .
בריאות רבה סליחה שוב על העכוב במתן תשובה ולילה טוב

למעלה