מחלה במילואים

• פותח הנושא navoh
  • פורסם בתאריך

navoh

New member
מחלה במילואים

שאלה מענינת ששאל אותי מישהו ולא היתה לי תשובה. הבחור היה במילואים ובמהלך המילואים (לא בזמן פעילות, אלא בערב, במחנה בזמן מזחק כדורסל), קרע רצועה ברגל. כמובן שהוא לא היה כשיר למילואים וקיבל ג' וכו'. המפקד שלו שחרר אותו מהמילואים (סיים את המילואים תוך שבוע בערך במקום בזמן המתוכנן של 24 יום). הבחור ישב בבית, לא יכול לעבוד וכו'. עד שיחלים השאלה היא - האם זה מצב חוקי? הרי את הפגיעה הוא קיבל במדים (נכון - לא בזמן פעילות מבצעית). מדוע צהל אינו מממן לו את תקופת ההחלמה? אני מבין את המפקד. יש לו ימ"מ ולמה לבזבז אותם על חייל שאינו מביא תפוקה, אולם האם קיימות הוראות בנושא?

לא חוקי לחלוטין!!!

החייל החולה ואו הלא כשיר רפואית. יפונה לבית החולים ויסופח לימי הגימלים לר"מ 2 . לגבי ימי היממ שהמפקד חושש לאבד- אל דאגה, ראשית היממ הופכים להיות "על חשבון" ר"מ 2, וחוץ מזה מה עם החיים האישיים של החייל? הוא הגיע למילואים בריא, ויצא לפחות ללא פגיעה בשכר.

נ ע מ ה 5

New member
שאלה

אם הבחור קיבל גימלים וישב בבית, עד שהחלים-זה חוקי. ישיבה בבית עם גימלים, דינה כדין שמ"פ רגיל - החייל מופיע במחשב הצהלי שהוא נמצא בשירות. אם מישהו נפצע במהלך מילואים ומקבל גימלים מהרופא, לאחר השחרור הביתה הוא עוד צריך להתייצב לבדיקות כדי לראות מה מצב הרגל ואם הוא כבר כשיר לעבודה. במידה והוא לא כשיר,והמצב לא השתפר, הוא מקבל הערכה לגימלים. אחרי שבוע בגימלים (ויתקנו אותי קצינות קישור בשירות כי אני בעצמי כבר לא זוכרת), הוא יסופח לר"מ 2 באופן זמני, וכל עוד הוא בגימלים, הוא נחשב שהוא במילואים, רק שהטיפול הרפואי עובר לסמכות של ר"מ2 הקרוב לביתו. החבר שלך צריך לבדוק האם הוא קיבל גימלים או שחרור מהמילואים : אם הגימלים המשיכו כמה ימים אחרי שהלך הביתה פיזית, הוא אמור לקבל את הכסף על הימים הללו. אם שחררו אותו והוא כבר לא מופיע בשמ"פ במחשב (לבדוק זאת עם קצינת הקישור), אך עדיין יושב בבית בגלל הפציעה ולא יוצא לעבודה- אז זה לא חוקי. ברמת העקרון, ביום של הפציעה הרופא התורן היה אמור למלא לו דוח פציעה, ולהביא לחייל את העותק המקורי -אסמכתא לתביעה של משרד הבטחון במקרה של בעיה כרונית או משהו.

למעלה