מחכים להחלטה

מחכים להחלטה

גייסו את מערך המילואים כבר ביום שישי, וכולם מחכים להחלטה אם להכנס לעזה או לא.

על איזו הפסקת אש הם מדברים ?

מצד אחד אני אומרת, שיכנסו כבר ויגמרו את הסיפור הזה , מצד שני, שנשיג הפסקת אש ונסיים בטוב בלי פגיעות והרוגים.

הבוקר.. בדרך.....שמעתי ברדיו, ויכוחים על אחוזי הפיצוי שהמדינה מעניקה לנפגעי הדרום , הפגיעה בפרנסה, ואובדן ימי העבודה - פשוט ביזיון!

מסתבר, שכשעובד לא מגיע לעבודה בשל האילוץ להישאר בבית כי לילדים אין מסגרות בשל המצב, המעביד לא משלם לו על אובדן הימים.

המדינה, מאשרת רק להורה אחד להישאר עם הילדים והוא זה שמקבל את הפיצוי.

תושב שמתגורר בת"א אך עובד בדרום, צריך לפנות לרשות המיסים לבחון מי מפצה אותו ובאיזה היקף.

שיהיה שקט כבר אוףףףף.

החכמה היא דווקא לא להיכנס קרקעית

ולהגיע להסדר שיענה לכל הדרישות שלנו.

הרתעה אמורה לעשות את העבודה ולחסוך בחיי אדם...

לגבי הסדרי הפיצויים אני ממש לא מעורה בנושא אבל מאמין שבטח בתקופת בחירות ינסו לתת לציבור הבוחרים הפוטנציאלי את המקסימום האפשרי.

מיקושה

New member
זה נגד החוק יקירה יש חוק שבמצב מלחמה

המשק מושבת..ואם יצאה הודעה רשמית על זה במעביד מחוייב עפ חוק לתת פיצוי לעובד כי הוא מקבל עבור היום הזה כסף.
במקרה של פגיעה ברכוש זה טיפה בעייתי מכיוון שלפעמים אנחנו הופכים לסוג של איך לומר בעדינות "חזירות" אז נכון שיש נזקים והמדינה באמת מנסה לפצות אבל..ואני מדברת מניסיון מר של שנים רבות - כל הבית שלי אחרי מלחמת לבנון השנייה התפרק..ולא ממש זכיתי לפיצויץ..ובכל זאת היו אנשים שהתעקשו והצליחו אפילו לגבנות כמעוט מחדש את הבית.

וכן שיהיה שקט ושישובו בשלום כל כוחותינו..כל החברים של הדרדק בצבא ..מפחיד..

Night Light

New member
יש אנשים שכנראה לא אכפת להם מזה

בפייסבוק רץ סיפורה של אשה תושבת הדרום ועובדת בחברת נקיון, שמפאת החרדה וההתקפות המרובות נשארה במקלט - והבוס פיטר אותה על כך. אז נכון, יש לך צורך בעובדת שתעשה את העבודה, אבל כמה חסר רגישות יכול האדם להיות?

זהר nj

New member
הלו חברה....מקווה שהכל טוב איתכם שם בארץ

במיוחד אתם שגרים בישובי הדרום
זה נראה לא טוב העסק הזה מכאן

אני מנותק לגמרי ממה שקורה לא שומע חדשות מתוך בחירה ....לא קורא עיתונים ...אבל מדי פעם מסתכל ב Y NET
או מתקשר לאחי ....שנמצא עכשיו עם החיילים שלו סמוך מאוד לעזה במצב המתנה

אני חושב שצריך לתת את ההחלטה לחברה שמנהלים את המדינה ובמיוחד לצבא ולהפסיק להתעסק ב דברנות יתר
אני מתפלל שיפסק ההרג
כואב לי הלב לראות יהודים ישראלים שנפגעים מירי של מטורפים חדורי שנאה וכן חברה ....זה מה שעושה אותנו אנשים..ואולי יהודים אבל גם כואב לי הלב לראות תינוקות מתים בעזה .
ללב..אין מנגנון שמאפשר לו למיין מוות של ילדים .תינוק ..ילד הוא ילד ....
אני חושב שמלחמות הם הדבר הנורא ביותר שיכול לקרות לבני האדם.לצד במפסיד יש את האבל שלו והשנאה שלו רק גוברת .לצד הנצח יש את הכאב על המחיר .לנו כיהודים ובכל אופן לי כיהודי יש בכל מלחמה את הכאב על אובדן אנשים חיילים בצד שלנו ואובדן טנשים וילדים חפים בצד השני .
אני בהחלט מבין את הקושי של הצבא ...ויודע עד כמה אנחנו הומניים ומתחשבים בהם ובהחלט יודע שהחמאס מסתתר בכוונה מאחרי אוכלוסיה אזרחית ...
אבל התוצאה הסופית היא שמתים ילדים
זה מה שנורא כאן.

וצריך לנסות בכל צורה ואופן למצוא את ההסדר שיחסוך חיי אדם
זה לא קל...ולי אין פיתרונות .
הלוואי הלוואי שההחלטות שיתקבלו יהיו על בסיס ערך חיי אדם ולא על בסיס אגו ישראלי ואיך לצאת מנצח .
הייתי במלחמה ש בה נלחמתי רק בגלל שרצינו להיות מנצחים...ושילמתי מחיר כבד על הדבר הזה .
צריך להלחם וצריך לעצור מלהלחם כשאפשר להשיג את אותה מטרה בשולחן.
חיי אדם הם מעל הכל.
בוודאי שהם מעל אגו...התלהמות..ושנאה.

אני תומך בצבא שלנו בכל החלטה שתתקבל .אני מקווה שההחלטה תהיה לא להכנס רגלית לעזה .
ותסלחו לי ...אבל אני יאמר את המשפט הבא באמונה שלמה ....הלוואי שיהיה שלום.
תשמרו על עצמכם....אני מקווה שאלוהים ישמור על החיילים שם .
ויחזיר אותם במהרה הביתה .
מצורף שיר שאין כמוהו לבטא את הרוח היהודית במיוחד בימים אלו
את המילים שלו כתב המנהיג הצבאי שניצח בקרבות אינספור
תקשיבו למילים יש בהם לומר הכל
לפחות לדעתי.

מיקושה

New member
זהרקה

לכולם קשה בגלל ילדים שיפסיקו לירות מאיפה שיש ילדים וינהלו מלחמה מכובדת ולא להסתתר אחרי ילדים הם יודעים שזה מזעזע ולכן הם משתמשים בזה לפני יומיים נכנסצי לאלג'זירה ופתחתי קישורים של חברים שם בדךף הבית זה היה נורא..זה מזעזע ועצוב נורא..
ובכל זאת צורם לי שדווקא אתה שנלחמת ואתה ככ אוהב את ישראל ושאח שלך תכף יוצא להלחם כותב ככה על הילדים כאילו לנו לא אכפת..אכפת לי מאוד..ילדים הם הדבר הכי טהור בעולם..והכי תמים..אבל הם משתפים אותם במלחמה ומשתמשים בהם ככוח לחימה פסיכולוגי והעולם קונה את זה הם לא תמימים..אגב דווקא בגלל שמתו שם ילדים צריך להמשיך להלחם כדי להראות להם שזה לא מה שמונע מצהל להפציץ..שיצאו עליהם הפלסטינאים שיהפכו את הרחובות אולי כך לא ימשיכו להלחם בנו.

זהר nj

New member
היי מיק .מהר מהר ....:)

:)
אני מסכים עם דברייך
אני חושב שאין ביננו חילוקי דעות
אבל תמיד צריך לזכור שאם אפשר לפתור דברים במילים ובהסכמים אסור להלחם .
לפעמים אנו שוכחים את המשוואה הזו

אני אוהב את הארץ הזו אהבת אמת
את הנופים את האנשים ואת התרבות
אני לא מאלו שעוצמים עיניים ו רואים באויב שלנו משהוא שהוא טוב מאיתנו
אנחנו צודקים
אנחנו הצד הטוב
אנחנו נלחמים מיתוך הגנה
ואנחנו חייבים להלחם ולהוריד לאותם טרוריסטים את הראש
אבל
אם ישנה דרך להשיג את המטרה שלנו בהסכמים -אנו חייבים לבחור בה
כי לפעמים אנו נגררים אחרי האגו שלנו..וההתלהמות..ושוכחים מאיפה באנו ולאן פנינו
מבינה מיק?
ולגבי ילדים....
ילד זה ילד זה ילד זה ילד
אני לא רואה שום הפרדה בין ילד מעזה לילד בתא.
שניהם ילדים של החיים ושניהם לא צריכים למות .בשום מחיר.

עכשיו..
תני חיבוק..ונשיקונת.

מתאים?:)

מיקושה

New member
איתך תמיד..אבל

הסכמים עם מי שאפשר לעשות הסכמים..אנשי חמאס כבר לא ממש יודעים מה הם רוצים.הפלסטינאים שם ברובם אנשים טובים ..הם לא אשמים אבל עד שלא יעשו שם סדר...

הלו איש העולם הגדול

אנחנו הירושלמים.......... בסדר (למרות שגם פה היו כמה אזעקות ונפילות בגוש)...

מתנצלת . אני . לא . תומכת. בהחלטה שהתקבלה להפסקת האש.

אי אפשר לסבול את זה ! צריך לעשות למצב הזה סוף!!!

אתה בטח מעודכן .... עכשיו התחיל גל של פיגועים , כי המחבלים האלה לא מעניין אותם ילדים, נשים וטף, יש להם מטרה אחת ולשם הם מכוונים.

אי אפשר להתחיל משהו ולהתקפל באמצע, כבר טעינו פעם אחת בעופרת יצוקה, יום לפני הסוף ישראל התקפלה בגלל הלחץ שהפעילו עליה.

אין מקום בטוח בארץ, תושבי הדרום , המסכנים סופגים 11 שנים רקטות ואש.

החמסניקים, הג'יהאדים, הערבים צוהלים משמחה - הם מרגישים שניצחו בגדול.

ובקשר לשיר שלך....נאזין לו אח"כ.............

למעלה