מחכה לשינוי

Yellow Fever

New member
מחכה לשינוי

שלום לכולם, קשה לי להגדיר את הבעיה שלי. נסיתי לנסח כמה פעמים הודעה ברורה אבל כל פעם מחקתי (דרך אגב, גם את המשפט הזה). אחרי שנים של תסבוכים עצמאיים שהתחילו בגיל 13, נראה שעדיין לא הצלחתי להכיר את עצמי ולדעת מה רע לי ומה טוב לי בחיים. אני לא יודעת איך לקבל מצבים קשים ונשארתי אותה בחורה רגשנית, משאירה דברים בבטן, חסרת ביטחון, .. מה לא. לצד עבודה שאני אוהבת אני מסיימת לימודים קדם אקדמאים לא מוצלחים במיוחד ולפני שבועיים גילו אצלי בעיה רפואית שמסתבר נבעה מלחצים ועצבים. אני מתעצבנת בקלות, נכנסת למצב של חוסר אונים מהר, מוותרת מהר. הכל בהנחה שגם ככה לא ילך לי בזה. את הלימודים לתואר ראשון דחיתי בשנה כי החלטתי שאני לא מוכנה להכנס לעוד מסגרת "חונקת". מצד אחד אני רוצה חופש אבל מצד שני אני רוצה כיוון, תכלית, לדעת שיצא ממני משהו בסופו של דבר. אני בת 22.5, חלק יגידו שזה גיל צעיר אבל אני בטוחה שנשארתי באותה נקודה שבה הייתי לפני 3 שנים לפחות. אני רוצה שינוי שיתחיל בתוכי. לא שיגידו לי איפה כדאי לי לעבוד, מה כדאי לי ללמוד או דברים כאלו. אני רוצה שינוי יותר בתפיסה שלי לגבי עצמי ולגבי החיים בכלל - בעיקר החיים בכלל - לדעת לקבל גם את הרע שבחיים ולהבין שבקרוב הכל יעבור ... אשמח לתגובות סופ"ש נעים לכולם

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שינוי

יקירה, נראה שאת זקוקה ומוכנה לשינוי. זהו מסע - שאת מובילה אותו. את תחליטי איך יראו החיים שלך בעתיד, ולאיזה כיוון לצמוח. מה יהיה הצעד הראשון שלך? רעיונות עבורך: ספרים בנושא עזרה עצמית, סדנאות כאלה, לפנות לאימון אישי או לטיפול פסיכולוגי,... האם תרצי לקחת אחד מאילו, או לפנות לכיוון אחר? אילו החיים שלך - מה יהיה הצעד שיתחיל את המסע?

Yellow Fever

New member
ספרים

תמיד כשחיפשתי ספר לקנות איכשהו הגעתי לספרים שעוסקים בפסיכולוגיה. היחיד שקניתי היה "קח אחריות על חייך". זה היה לפני 3 שנים וגם לא באמת התעמקתי בו. חוץ ממנו היו כל כך הרבה ספרים בנושא עד שכבר היה עדיף לקנות ספר שנקרא "איך לבחור ספר ממבחר הספרים העוסקים בנושא". בדקתי ואין ספר כזה
ועכשיו כשסיימתי לימודים .. יש לי המוווון זמן לקרוא יש לך המלצות ?

להיות סקרנית לגבי עצמך

אין ספר כזה בחנויות! ואינני ציני, אלא רציתי להציע שתהיי: סקרנית לגבי עצמך תבררי מה חשוב לך ותפעלי להשגתו. כל קריאה בנושא כזה או אחר רק מרחיקה אותך ממה שבאמת חשוב לך.

ayeletut

New member
ספרים מומלצים מאד

* הסוד * ארבע ההסכמות * כוחו של הרגע הזה * כוחם של צירופי מקרים

למעלה