מחיר כרטיס קולנוע-33 ש"ח???

אדיב חן

New member
מחיר כרטיס קולנוע-33 ש"ח???../images/Emo59.gif../images/Emo101.gif

"חרם" (גיחי?) הצרכנים, שתוכנן לפני מספר שבועות, נגד בתי הקולנוע, היה בדיחה מצערת. אני מקפיד להבדיל בין צרכן נבער מדעת וצרכן אידיוט (אידיוט, שהוא במקרה גם צרכן...), אולם נראה לי כי רבים הם הצרכנים שהם צרכנים אידיוטים מבחירה. בתי הקולנוע היו מפוצצים בסוף השבוע של ה"שביתה" (גיחי). וירא בית-הקולנוע כי מה טוב ומה נעים, ויעלה המחיר ל-33 ש"ח (?!?
?) בערבי חג. הטענות כאילו "אנחנו צמודים לד$לר, למדד, ומחיר יבוא הסרטים עלה" הנה היתממות לשמה. מוזר ומעניין, כי משכורת הסדרנים נשארה גם היא צמודה - לרצפת המינימום. וכל זאת, בתקופה בה למרות (!) המחיר, סרטים פופולריים יותר מתמיד, היות ואנשים מחפשים לבלות בעולם אחר לשעה שעתיים, מסיבות תמוהות כלשהן, הקשורות בביטחון המדינה. הריני קורא לאנשים המוכרחים לראות סרט לנצל עד תום את ההנחות הניתנות בבתי הקולנוע, לרבות: שוטרים, חיילים, נכי צה"ל, גימלאי מערכות הביטחון, ועוד. שימו לב, כי אדם אחד כזה יקבל שני כרטיסים בהנחה! לתשומת לבכם. להתחיל לנצל את החברים שלכם. כמו כן, הנחות אלה לא תקפות בשישי-שבת-ערבי חג, ומכל מקום, המחיר התייקר אף יותר בימים אלה. אי לכך, אני קורא לכם לא ללכת לקולנוע בסופי שבוע, אלא אם כן גורל מערכת יחסים מסוימת (FIRST DATE ?) ממש תלויה בזה. לכו לאכול פיצה או משהו.

ABShit

New member
חבל שאתה לא יודע..

אבל המחיר הזה, שנותן לך להינות מסרט כמו שצריך, כולל בתוכו חלק של יותר מחצי מעלותו שהולך על ביטוח שלך כמבקר בקולנוע. אם חס וחלילה קורה לך משהו, אתה מבוטח בכסף זה (JUST IN CASE). ובאמת שהמחירים של הסרטים לבית הקולנוע יקרים. רק שיהיה לך לידע כללי, עותק של שר הטבעות(וזה רק עותק, כלומר שלכל בית קולנוע המציג את סרט זה צריך להיות עותק חוקי) עלה לקולנוע כשהסרט הגיע יותר מ-400,000 שקל. למה לגבי השכרת סרטים בוידאו או DVD אנשים לא מתלוניים? סך הכל ההנאה פחות גדולה מאשר בבית קולנוע בתכלס כשרואים את הסרט, וגם היחס של התשלום החד פעמי של הלקוח על השכרת עותק מול עלות ההפקה והרכישה של אותו עותק הוא הרבה יותר מאכזב ומצער מאשר במקרה של בתי הקולנוע. לתשומת לבכם.

tom 1

New member
ועוד משהו לתשומת ליבכם... לידע כללי

הרוב המוחלט של ספריות הוידאו בארצנו הקטנטונת משכירה סרטים בצורה לא חוקית... היא רוכשת סרטים לשימוש ביתי ופרטי בלבד.. ומשכירה אותם. סרטים אלו נמכרים להם במחיר נמוך במאות אחוזים מהמחיר המלא אשר הספריות אמורות לשלם עבור עותק המיועד להשכרה... כיום מתנהל משפט ארוך ומידע בין מפיצי הסרטים לרשתות השכרת הוידאו..

אדיב חן

New member
מה עם המשכורת של הסדרנים?../images/Emo130.gif

אף אחד לא התייחס לסדרנים... לא מגיע להם לפחות עוד שקל או משהו ? לא יכול להיות שהביטוח צמוד, מחיר הסרט צמוד, הכל צמוד, אבל משכורת הסדרנים צמודה לרצפה, והרצפה צמודה לקרקע, IF U CATCH MY DRIFT. רוצה לומר, הרצפה לא זזה לשום מקום וגם לא תזוז. מוזר להשוות את מצב הסדרנים למצב המלצרים שמרוויחים יותר, אבל רק מטיפים. אני חשבתי שטיפים זה בנוסף למשכורת. כנראה שבתי עסק בישראל אמרו על זה "...משכורת - גיחי ?" עולם קפיטליסטי לא בא בלי חסרונות, שהם שכל "גוף" או "ישות" מתחילה לפעול למקסום רווחים בכל דרך אפשרית, על גבול החוק (ולפעמים מעברו האפור, או השחור, SHUDDER). מה שגורם לכל הקייס להיות קייס מפוחלץ, זה אספקט הסדרנים. הכל צמוד כאמור, וה"ישות" שהיא הקולנוע, דואגת לשמירה על רווחיה, והסדרנים נשארו בתחתית. אני כמובן לא אומר שסדרנים צריכים לקבל משכורות של עורכי דין. אני רק מסב את תשומת הלב לכך, שמשכורת הסדרנים הקבועה בתחתית על רקע העלאת מחירי הכרטיס, משווה לקייס את אופיו המחשיד.

ABShit

New member
סדרנים מרוויחים מעט כי

כי סדרנים הם בסך הכל כוח עבודה זול שלא צריך לדעת יותר מדי ושהעבודה שלהם זה לא הרבה יותר מלראות סרטים (אני מדבר בתור סדרן). יש קידומים בבתי קולנוע ואם מתקדמים מקבלים כמובן יותר במידה לא קטנה. זאת משכורת מינימום אצל הסדרנים כי גם אחרי הכל זה לא קשה להתקבל לעבודה הזאת, לא צריך להיות אינשטיין וגם לא צריך תעודת בגרות ולא צבא... אז מינימום זה מינימום..

fireman

New member
אני מכיר הרבה אנשים שיחלקו על דעתך

אני כחובב קולנוע ביתי מצוייד במערכת קולנוע ביתית, לא שיא המקצועיות והשכלולים אך אני נהנה מצפיה בסרט בבית הרבה יותר מבצפיה בקולנוע וזה גם עולה לי פחות מאז שאני זוכר את עצמי הייתי הולך כל שבוע לקולנוע ומוציא שכום מכובד מאוד בכל יציאה כזו, כרטיס קולנוע עולה בסביבות 30 שקל פופקורן עולה כמעט 20 ושתיה נמכרת במחיר מפוצץ לא פחות של כ10 שקלים כל אלו מתחברים ל60 ש"ח לאדם כאשר תמיד הצפיה בסרט היא לא לבד ואז מתחילים לדבר על סכום בן 3 ספרות קניתי מערכת קולנוע, עלתה לי כ12 אלף שקל קניתי טלויזיה גדולה ויש לי אותה כבר 3 שנים נניח שבשנה הייתי יוצא לכ40 סרטים 60 שקל בכל פעם 2400 ש"ח במשך 3 שנים זה כבר 7200 ש"ח רק בשבילי, מה עם העלות של החברה מידי פעם? מה עם הכסף שהחברים שהיו באים לראות סרט היו משלמים? מה בדבר העובדה שרק אני רואה את הסרט במחיר הזה?היום אני משלם לבלוקבסטר 150 שקל בחודש ולוקח בממוצע 50 סרטי די וי די בעלות מגוכחת של 3 שקלים לסרט שבעבורם אני יכול לראות את הסרט 3-4 פעמים אם ממש משעמם לי בבית שלי בנוחות שלי בספה שלי כשפופקורן לא עולה לי 20 שקל ובקבוק קולה לא עולה לי 10 שקל, כל המשפחה והחברים רואים את הסרט ובגדול זה יותר זול יותר בטוח בימינו והרבה יותר משתלם בברכה ערן אייל, שכבר 3 שנים לא היה בקולנוע

למעלה