מחיר יורד ?

varui

New member
מחיר יורד ?

לפני כמה ימים היתחילה בנייה בשכונת לב הפארק שכונת עוזי כהן היתקשרתי לנציג מכירות ושאלות 1.מחיר דירה 2.100.000 2. דירת 4 חדרים 92 מטר +14 מרפסת מה אתם אומרים על מחיר ועל מצב עכשיו ?

3718

Member
להתרחק מעסקאות כאלו

הדבר הכי טוב שאדם יכול לעשות זה פשוט להתרחק מעסקאות כאלו (אלא אם כן הסיבה למחיר היא ברזים ואסלות שעשויים מזהב טהור). אם מספיק אנשים יתרחקו, הקבלן יאלץ להוריד את המחיר, או לא לבנות, תלוי בכמה הוא קנה את הקרקע.

amig4

New member
העניין הוא ש...

ברמה המוסרית, מחיר כזה הוא בגדר לא חוקי. גם למי שיש את סכומי הענק האלה, אין שום הגיון והצדקה למחירים כאלה בשום מקום בארץ. וזה שורש הבעיה.

ATAF151

New member
המחיר סביר, השטח נראה קצת קטן

אם מדובר ב 92 מטר נטו בדירה, אז זה בסדר, אם מדובר ב 92 מטר כולל שטח משותף זה עלול להיות קטן מידי. ובקיצור בדקו כמה מטר באמת בדירה וכמה בכל חדר.

h1954

New member
לברוח כמו ממגיפה.

מחיר מטורף, ב 1.3 - 1.4 מל"ש אפשר להשיג דירות חדשות, 4 חדרים, 100 מטר נטו בסביבה חדשה, מתפתחת, נגישה לכל מקום ולכבישים ראשיים, וקרובה יותר לת"א. תעשו נסיון, תצאו ב 0730 בבוקר מאזור הבניה, ותראו כמה זמן לוקח להגיע לצומת רעננה, או לכביש החוף, סה"כ 4 ק"מ, לא לדבר על על ת"א.

אני לא מקבלת את הגישה הזו

או את ז'רגון ה"לברוח כמו ממגיפה". מי שרוצים לחיות ברעננה - אלו המחירים ברעננה. שיקולים לגיטימיים של כל משפחה במה להשקיע - וזה הרבה מעבר לנדל"ן. זה איכות חיים, חינוך, סביבה, אוכלוסייה, חברה, תרבות עירונית וכיו"ב. נכון, אפשר לרכוש בחדרה פנטהאוז של 150 מ' עם מרפסות ענק ב- 1.3-1.4. אז? הגעתי לרעננה כדי לגדל כאן ילדים. לא במקרה לא הגעתי לחדרה. או לכל מקום אחר.

h1954

New member
את לא חייבת לקבל...

איכות חיים,חינוך,סביבה,אוכלוסיה,תרבות וכו", קיימים בשפע, באזורים חדשים, מתפתחים, עם עתיד ופוטנציאל, להבדיל מרעננה שחייה את עברה, ומתרפקת עליו.

רעננה אינה "חיה את עברה"

וזה לא יהפוך לנכון אם תחזור על זה הרבה פעמים, אז חבל על המאמץ. רעננה עיר לא זולה, זה נכון. אבל לא הייתי רוצה לגדל את ילדי בשום מערכת חינוך אחרת.

3718

Member
העניין הוא שהמחיר פשוט גבוה מידי

לדוגמא, לפני מספר חודשים ראיתי שמכרו ברחוב מוטה גור פינת ביאליק (מאחורי המיקום הישן של המשטרה) דירת 160 מ"ר חדשה מוכנה ב 2.5 מליון ש"ח. זה יותר קרוב לכל השרותים של רעננה מאשר דירה בלב הפארק. וזה לא על הנייר. יש קוטג'ים טוריים ישנים של 160 מ"ר שאפשר לקנות ב 2.5 מליון במרכז העיר (לפחות היו בפעם האחרונה שראיתי...) 2.1 מליון לדירת 92 מ"ר על הנייר בלב-הפארק נשמע לי הגזמה פראית.

gabiskon

New member
זה נכון, זה באמת לא עוזר לחזור על זה הרבה

פעמים. אולי כדאי להגיד את זה גם לדוברות... מי שעיניים בראשו וזיכרון תקין יודע שזאת לא העיר שלנו.

ATAF151

New member
רעננה מצטיינת גם בהווה

בכל פרמטר בתחום חברתי, חינוכי וכדומה רעננה נמצאת בין הטובים בארץ. גם כך מערכת החינוך בארץ לא מצטיינת, אז לפחות להיות בעיר שבה מערכת החינוך מהטובות במדינה.

gabiskon

New member
כמו שחנה אמרה, אין משמעות לחזרה על דבר

במה היא עוד מצטיינת מלבד החינוך?

ATAF151

New member
בעוד המון דברים

רעננה מובילה בכל הארץ בקבלת פרסים של ניהול תקין, של עיר יפה, של מוכנות לשעת חירום, של מחזור וכדומה. אבל נכון שעניין החינוך הוא אכן גולת הכותרת, כי חלק גדול מתקציב העיריות שלנו הולך לתחום הזה, זה לא סתם נושא שולי.

h1954

New member
קצת נסחפתם.

איך שאתם מתארים את מערכת החינוך אפשר לחשוב שכל בוגר תיכון מסיים עם תואר פרופסור. עם כל ההשקעה שהיא חיובית, רעננה נמצאת במקום טוב למעלה, אבל לא יותר מזה. עם כל היתרונות שנקבתם, במידה והם אכן נכונים, הם עדיין לא מצדיקים להוציא כ - 700000 ש"ח על דיור בהשוואה... למקומות אחרים עם פוטנציאל, להבדיל מרעננה שחיה את עברה, ומתרפקת עליו. לא מוכר לי אדם שפוי שעבור הצטינות במיחזור ומוכנות לשע"ח יוציא מאות אלפי שקלים...

ATAF151

New member
כן יותר מזה

רעננה נמצאת תמיד באחד המקומות הראשונים בארץ בכל אספקט של אחוז מקבלי בגרויות, ציון ממוצע בבחינת בגרות מסויימת (כגון במחשבים שפורסם לאחרונה) ואחוז קטן מאוד של נשירה. זה לא סתם מקום טוב למעלה אלא ממש בעשיריה הראשונה כמעט בכל תחום, וברוב המקרים בחלק הגבוה של העשיריה. ממש אי אפשר להמעיט בהישג הזה, עובדה ששכנותינו שגם שם אוכלוסיה איכותית נמצאות במקום טוב אבל כמעט תמיד אחרי רעננה. לגבי אדם שפוי, אם אכן לא יהיה אדם שיסכים לשלם יותר עבור דיור ברעננה, יקרה דבר מאוד פשוט, באותו יום המחירים ברעננה ישתוו למחירים בערים אחרות, אבל עובדה ששנים רבות זה לא קורה, אז כנראה יש מספיק אנשים שכן מוכנים לשלם יותר. וההפרשים בדירה ממוצעת לפחות בין רעננה לעיר טובה אחרת זה לא 700000 ש"ח, אלא פחות מזה. לדעתי רמת החינוך בארץ גם ככה לא מעולה ולכן אני לא מוכן לרדת עוד ברמה.

3718

Member
רעננה מקום מקסים. המחירים פשוט גבוהים מידי.

עוד יתרון של רעננה שלא קשור לשום פוליטיקה או בירוקרטיה זה המבנה העירוני הקומפקטי והנוח שלה סביב רחוב אחוזה. אני מאד אוהב את זה. שכונת לב הפארק וקריית שרת די מפספסות את זה. לעניות דעתי, המחירים פשוט הפכו גבוהים מידי ליכולת הקניה של אוכלוסית היעד. זה לא שההייטק פורח והכלכלה פורחת ומנפיקה מיליונרים חדשים כל יום (לעומת 2007 ), אבל עדיין המחירים קפצו בצורה אסטרונומית מאז 2007. אני לא מתווך, אבל אני רואה קוטג'ים במחירים סבירים עומדים כמעט שנה עם שלטים למכירה ולא מצליחים למכור. לאחרונה התווספו אליהם קוטג'ים למכירה באותו אזור במחירים משמעותית יותר גבוהים... זו כנראה זו שיטת מכירה חדשה, אם לא מצליחים למכור אז מעלים את המחיר ומנסים שוב
עם כל הכבוד לרעננה, אם לאנשים אין כסף, שום בתי ספר טובים לא יעזרו לשכנע לקנות במחירים כאלו.

גם קצת פרופורציות

מישהו ממשפחתי שכר כעת דירה ישנה ומוזנחת בבניין ישן ומוזנח בת 4 חדרים בשיכון הותיקים ברמת גן, ב- 5500 ש"ח לחודש. דירה כזו היתה נשכרת ב- 700-1000 ש"ח פחות ברעננה. ואכן יש קוטג'ים במחירים סבירים מאוד למכירה, רק שכל אלו שטוענים שאי אפשר לקנות ברעננה - פשוט רוצים בית חדש מקבלן במחיר של בית ישן שזקוק לשיפוץ יסודי. זה לא חדש. גם שעברתי לרעננה אמרו לי ש"אי אפשר לקנות ברעננה" וקניתי כאן דירה גדולה במחיר שבו מכרתי דירה קטנטנה במרכז ר"ג. מהכרותי עם הנושא אז - אכן לא יכולתי להרשות לעצמי כאן דירה חדשה. אז שיפצתי. יש כאן מגוון דירות ובתים במגוון מחירים, שאכן מתחילים גבוה ממחיר דירה בשדרות או חדרה - ובצדק. לתפיסתי את העיר והפוטנציאל שלה - אין ברעננה שום "פשרה" שהיא באמת פשרה. חלק מהעניין הוא פשוט מקובעות בתרבות הרכישה.

ATAF151

New member
ובכל אופן רעננה אכן יקרה

רעננה יקרה לא רק מחדרה אלא גם מכפר סבא, הוד השרון והרצליה. כיום דירת שלושה חדרים ישנה ללא מעלית וחניה עולה כמעט מיליון וחצי, אז נכון שבתל אביב זה כמעט שני מיליון, אבל המחירים יקרים. ממש לא מדובר רק על מי שרוצה בית חדש מקבלן. רוב הקוטגים במחירים סבירים, של כשלושה מיליון ש"ח הם קוטגים טוריים מתפוררים שזקוקים לשיפוץ עצום.

32103210

New member
רעננה יקרה ,ולו רק בגלל

א. אין התחלות בניה ברעננה ,. (ולא מדובר על בנין פה בנין שם ,,, ) ב .גם שיהיו התחלות בניה ,זה יהיה מינורי,כדי להוריד את המחיר. ג גם בהתחלות הבניה ,רוב רובם של האדמות הם בבעלות פרטית (או מינהל בבעלות אנשים ,,, ) ולו אדמות מדינה נטו.

למעלה