מחיר חיסון מרובע(ת)?

• פותח הנושא tsou
  • פורסם בתאריך

tsou

New member
מחיר חיסון מרובע(ת)?

קיבלתי את מפרט התשלום לביקור הראשון הזה וחיסון מרובע בודד עומד על 190 ש"ח. כדאי לבקש מהחתולאית לתת את החיסון השני לשניהם במחיר 50 ש"ח כל חיסון, או שבכל זאת יד של וטרינר עדיפה? אני קצת המומה מההפרש במחירים- פי 4! - מה עוד שבקרוב יהיו סירוס+עיקור במקביל. אני לא רוצה לבצע אותם בצב"ח בגלל קיטן האוזן- לשניים יש אוזניים מושלמות ואף אחד לא יפגום בהם!.. אבל פי 4 מחיר?

חיסון מרובע

כגילוי נאות אציין מראש כי אני וטרינרית ויתכן שהתשובה מושפעת מעובדה זו . לדעתי יש חשיבות רבה שהחיסון יבוצע על ידי וטרינר למרות הפרשי המחיר הגבוהים . יתרה מזאת אני חושבת שגם 50 ש"ח זה מחיר גבוה לחיסון על ידי "חתולאית " (מה זה ?) שכן היא מספקת לך את החיסון בלבד ללא כל בדיקה רפואית . המחיר אותו את משלמת עבור החיסון הוא למעשה עבור בדיקה כללית, וחשוב שזו תעשה לפני מתן החיסון ולפני אימוץ בכלל . בבדיקה רפואית שגרתית ניתן לעלות על מגוון רב של בעיות בהם ניתן לטפל בשלב מוקדם כמו כן במהלך הפגישה הראשונה תקבלי הדרכה מפורטת מהוטרינר\ית אודות גידול חתול . בהצלחה .

tsou

New member
שאלה - תולעים

היום נאמר לי על ידי מי שבקיאה מאד ברפואת חתולים שהבטן הנפוחה של הגורה מאד מאד לא סביר שתעיד על FIP או בעיית כבד אלא ככל הנראה על מקרה קשה של תולעים. לדבריה, גם מתולעים חתול יכול למות ללא טיפול (מה שלא ידעתי), והיא חושבת שהבטן התנפחה כתוצאה מכך שהגורה שכבר אז היתה לה בטן קצת נפוחה קיבלה לפני 10 ימים חיסון ראשון י ח ד עם תילוע ראשון- במקום שיהיה קודם תילוע ורק בהמשך חיסון. כלומר החיסון למעשה "חיסן" את התולעים במקום את הגורה, וכעת יהיה צורך בגלל זה בכמה תילועים נוספים- גם לגורה וגם לגור הג'ינג'י המסכן מפני שנחשף אליה...
כמובן שבכל מקרה זה הרע במיעוטו!

dio3

New member
בקיאה כי היא וט' או סתם כי היא בקיאה?

נשמע לי מופרך... בטן נפוחה אצל גורים זה דבר מאוד נפוץ גם מתולעים וגם משלשולים (שיכולים גם להיות קשורים לתולעים וגם לכל מיני דברים אחרים שלגורים יש נטייה לתפוס). לא הייתי נלחצת, בדרך הדברים האלה חולפים פשוט עם קצת טיפול. חבל להתייעץ עם מי שלא רואה את החתולה, מישש את בטנה, ואינו בעל ידע מקצועי ממשי - סימפטום אחד יכול להיות קשור להרבה דברים או לאף אחד מהם וכדי לעשות אבחון אמיתי ורציני כדאי פשוט להתייעץ שוב עם וטרינר, גם לגבי החיסון.... אגב המחיר שציינת נשמע לי גבוה מדי ובכל מקרה, שוב, כדי שוט' יחסן ולא מישהו אחר - לא משנה מה הוא מיומן עם חתולים. רק לוט' יש באמת הכשרה לכך...

tsou

New member
מובן שאתיעץ שוב עם וטרינר לפני החיסון השני...

אגב היא מיששה את הבטן וגם בדקה עם מזרק קטן שאין בה הצטברות נוזלים (אין) גם אין שלשולים.. לגבי המחיר- מה אמור להיות מחיר חיסון מרובע אצל וטרינר?! אישית אני מעדיפה טיפול בטוח והמשך מעקב בשלבים המוקדמים בוודאי על פני חיסונים פירטיים.. אך הוטרינר הנוכחי נשמע די יקרן בכל זאת.

dio3

New member
קשה לי לענות לך במדויק

כי אני הולכת לוטרינר שמתחשב בי בגלל שתמיד יש כמה שמגיעים לחיסון (נראה לי שהבנתי משרשור אחר שיש לך יותר מחתול אחד, יש כאלה שמתחשבים בכך, תלוי בוט'). אבל אם אני לא טועה, בסביבות 150 בערך לשתי הזריקות גם יחד (הראשונה והחזרה עליה). תעשי טובה לחתולה, ותוותרי על בדיקות עם מזרקים וכו' של מי שאינו מומחה בכך....

dio3

New member
אה ויש עמותות שמציעות חבילה של סירוס/ עיקור+

חיסונים ואולי גם תילוע ב-300 ש"ח, וגם וטרינרים שיש להם כאלה חבילות דומות אולי קצת יותר יקרות כי הן כוללות גם ביקורים במרפאה..

בטן נפוחה

בטן נפוחה בהחלט יכולה להיות מתולעים , אך אין כל קשר בין מועד החיסון לבין התילוע ואין כל בעיה לעשות תילוע לפני , אחרי או בזמן החיסון, תולעי מעיים לא "מתחסנות " ולא מושפעות מחיסון . מה שחשוב מאד הוא לבצע תילוע חוזר כ 10 ימים לאחר התילוע הראשון אחרת ביצי התולעים מתפתחות והחתול נגוע שוב . לגבי בדיקות רפואיות ובמיוחד פולשניות (מזרק בבטן ????) אסור שיעשו על ידי משהו שאיינו וטרינר יש להם פוטנציאל להמון נזק . כמו כן אני רואה שיש לך שאלות רבות וחשובות ושהחתול למעשה לא נבדק לעולם על ידי וטרינר אמיתי , ממליצה בחום להפגש עם וטרינר, כזה שאת סומכת ושמעת עליו לכי לפי המלצות לא לפי מחיר. קיים בתחום מחירון קבוע של התאחדות הרופאים הוטרינרים ,קיימים וטרינרים אשר מחיריהם נמוכים יותר ובדרך כלל יש גם סיבה לכך. וטרינר בעל נסיון ,מרפאה מצויידת שמאפשרת ביצוע בדיקות וניתוחים ברמה גבוה ורפואה נכונה לא יכול להרשות לעצמו לעבוד במחירים נמוכים .

tsou

New member
איך הגעת למסקנות אלו?

מובן ששני הגורים נבדקו וחוסנו על ידי וטרינרית טובה. הם גם תולעו פעמיים במרחק של 10 יום אך לגורה זה אולי לא יספיק. גם לא היו בדיקות פולשניות- רק נבדק שאין לה הצטברות נוזלים בבטן. לא זריקה אלא דקירה קלה מאד. שאלותי נבעו מן החשש שאולי מדובר במשהו חמור יותר מתולעים, ומהרצון לדעת זאת במהירות יחסית כדי שימצא מממן לטיפולים שמעבר לחיסון ותילוע, אם יהיה צורך - בגלל חוסר האפשרות שלי לערוב להם מאחר והותרתי סכומים מטורפים בידי "מומחים" וטרינריים , שלמרות הילת הרמה הגבוהה שאפפה אותם, טעו באבחון וגררו אותנו לאישפוז ארוך + ניתוח מיותרים וחסרי סיכוי. מסיבה זו אינני חסידה של מומחים יקרנים כפתרון אולטימטיבי לכל צרה חתולית : איני תומכת בריפוי פיראטי כלל, אך אני סבורה שבאמצע יש מקום לחוות דעת של בעלי נסיון ושיקול דעת, בנוסף כמובן לוטרינר אמין עם ציוד, או גישה לציוד טוב ובסיסי = אולטרה סאונד, בדיקת דם וכיו"ב.

dimitrygo

Active member
מנהל
אני מאמין שמדובר על טיפול דרך עמותה כלשהי

ולא ע"י חתולאית עצמה. והגורים כבר נבדקו ע"י אותה וטרינרית כך שהתשלום למעשה יהיה "רק" עבור ביקור וחיסון.

עב

New member
וט'!

כדאי שהגורה תעבור בדיקה כללית ראשונית שתוודא שהיא בריאה דיה כדי לקבל את החיסונים ותשלול בעיות אפשריות. שנהיה בריאים וגם הגורה.

tsou

New member
עברה .. וקיבלה, אבל זה היה לפני שקיבלתי אותה

אצל הוטרינר שלי עברה שוב בדיקה כללית ביום שישי

למעלה