מחיר התמימות...

מחיר התמימות...

והנה עוד סוף שבוע שבו אני חוזר מן הצבא.. שבו אני נמצא לבדי, בודד, בלי אף חבר או ידיד.. עוד סוף שבו שבוא אני שורף עוד טיפה זמן עוד שיר בשביל קצת הנאה.. עוד הליכה למכולת בשביל שוב לפגוש עוד מישהי שמזכירה עוד קשר שאולי היה יכול להיות ואיננו.. שוב אני יושב לי ונזכר שבחיים אלו עשיתי את כל השגיאות האפשריות.. התחברתי לאנשים הלא נכונים,עשיתי שגיאות חברתיות נוראיות, השקעתי מאמצים רבים בדברים שמלכתכילה לא התאימו לי לשווא, הלכתי למגמה שהכי לא התאימה לי ... למשל כפי שב יא יב השקעתי מאמצים נרחבים להגיע ליחידה מובחרת, סתם כדי בשביל "להוכיח את עצמי" , וללכת לחדר כושר בשביל להתחזק מבחינה פיסית ו"בשביל בחורות" , ואהבתי להשוויץ בשרירים וראיתי ולא הבנתי איך כל החבר'ה מסביב צוחקים עליי כרגיל.. ("תעשה שריר") במקום להשקיע בלימודים רק עשיתי צחוקים והתפרצתי בשעורים, ובעצם לא הבנתי שאני עושה צחוק מעצמי זה הרי כבר הרגל.. ואז הגיע תקופת הצבא שהיתה אחת התקופות הקשות בחיי, הצקות בלי סוף, התעללות נפשית בלתי נפסקת, ואני והקטעי שוק שלי, עוד צחוק עוד לגלוג.. כמו תמיד רק בחזקת אלף.. ואני והתמימות שלי כל חיי תפסו עליי טרמפ כמו איזה פראייר, תמיד ניסיתי להיות נחמד בשביל לקבל משהו ובשביל הערכה ותמיד ירקו לי בפנים.. וכמובן שמבחינת הבנות, מי תרצה לידה איזה "סמרטוט" בלי טיפת אסרטביות וביטחון עצמי... בכל חיי היו לי קשרים מעטים עם המין השני.. וכמו תמיד עשיתי את אותם טעויות ונפלתי שוב.. רב חיי את מספר חברי היה ניתן למנות בקושי על יד אחת.. וככה תמיד "יריתי לעצמי ברגל" בלי טיפת טקט או חוכמת חיים.. תמיד הסתלבטו עליי עוד לפני שהכירו אותי.. תמיד אני בא למקום חדש אם צפייה שאולי "הפעם זה יהייה שונה" אך תמיד התקוות מתבדות.. ואני לקרת השחרור ומסתכל אל העתיד ושואל מה יהייה איתי.. נזכר לפני הצבא איך שרפתי את הזמן מפה לשם ואיך בתאונת דרכים שבה פגעתי בהולכת רגל בגלל רשלנות פושעת וכך עקב שלילה מנעתי מעצמי גם את ההנאה הקטנטנה הזאת של נהיגה.. שוב ירי עצמי ברגל.. ושואל את עצמי איך באזרחות אני אסתדר כאשר כישורי החברתיים נמוכים כלכך, וכל מקום שאני הולך רק מסתלבטים עליי.. במקום לנסות טיפה להבין אותי... ואני כרגיל לוקח ללב ונעלב ומסתגר בטוח עצמי... והרי כמעט בכל עבודה צריך לעבוד עם עוד אנשים.... ואני ובעיות הקשב וריכוז שלי יהייה לי עוד יותר קשה.. ואולי אינני חכם במיוחד, למרות שישנם אנשים שאמרו לי אחרת, אך בנתיים הציונים שלי לא הוכיחו חוכמה יתרה גם שכן השקעתי פחות או יותר... ולי יש גם בעיה באנגלית מה שיעיב גם על הפסיכומטרי, ואיך תמיד אני מבטיח לעצמי כן להשקיע ולנסות לשפר את האנגלית שלי אך כל זה הבטחות שווא, אם מוטיבציה כמו שלי... ואני עוד חשבתי על אוניברסיטה פתוחה... שוב ושוב אני שוקע במחשבות מלאות טינה על אנשים ועל כל הסבל שעברתי בחיי...

תקשיב טוב>> די לרחמים העצמיים!!!

אני בטוחה ב 100000 אחוז שעברו עליך חיים לא פשוטים בכלל, ואולי תופתע לשמוע שאתה הבנאדם הכי מחוסן שיכול להיות !! כבר עברת את כל החרא הזה ביותר ממסגרת אחת... ואתה כבר אמור להבליג על כל דבר שיגידו לך... אתה עם רגל אחת בחוץ - באזרחות >> קח את החיים שלך בידיים, תעשה משהו חיובי לעצמך וזה להתחיל להעריך את עצמך, כי ראיתי לא מעט אנשים שוואלה, היה על מה לצחוק עליהם אבל אנשים תפסו מהם רק בגלל הערכה העצמית הגבוהה שהייתה להם!! כשכתבתי בפתיחה "די לרחמים העצמיים" התכוונתי שזה בדיוק הזמן לעשות סוייצ' ע-נ-ק-י בראש שלך, אחרי שהבנת שהיית תמים וכנוע כל חייך, ולהפוך לבנאדם שאוהב את עצמו למרות הכל כי לכ-ו-ל--ם (אם אתה לא יודע...) יש המווווון פגמים ואפח'ד לא מתקרב ללהיות מושלם.... הפתרון הוא שתעשה משהו טוב לעצמך, לך למקום שאתה הכי אוהב בעולם/ תעשה משהו שאתה הכי אוהב לעשות גם אם זה קיצוני (תתפרע-מדובר בך!) ותחשוב על איך אתה מנסה להשתנות... (ואני לא מדברת על האופי שלך, אלא על הגישה שלך לחיים, המבט שלך על עצמך!) תעשה את זה למענך... בהצלחה איש....

eliormagick

New member
זה תמיד קשה

אבל עד כמה שזה קשה זה תמיד אפשרי אף אחד לא הבטיח שיהיה לך קל בחיים ואפילו תמימים עד כמה תמימים יהיו יודעים שתמיד צריך להתאמץ עד כמה שקשה המצב ועד כמה שיש מחסומים מולנו... אז תתאמץ תיתן את כל מה שאתה יכול בשביל לשפר ולשנות את המצב כמה שיותר אפשר

אני מסכימה עם קודמתי

יש בהודעה שלך המון רחמים עצמיים. פגעת עם האוטו בהולכת רגל, ומה שמציק לך זו השלילה? מהנקודה הזו, פתאום ראיתי בהודעה שלך המון רחמים. אני לא הצלחתי בלימודים, אני לא יודע אנגלית, אני לא אצליח בפסיכומטרי, אני לא אוכל להתחבר עם אנשים, יש לי הפרעות קשב וריכוז. ברגע שאתה רק מרחם על עצמך כל הזמן, איך זה עוזר? תתחיל לעשות דברים. כשיש לי המון עבודות לעשות, למשל, אני נוטה להתלונן עליהן ולא לעשות כלום. מה קורה בסוף? אני לא מספיקה להגיש אותן בזמן, כי בזבזתי את כל הזמן בתלונות על העבודות. אז במקום להתלונן - לך תלמד אנגלית, תעשה קורס פסיכומטרי, תשפר בגרויות. לא הכל בבת אחת, אבל תעשה משהו שיגרום לך להרגיש שהמצב משתפר. והוא באמת ישתפר, ביחד עם ההרגשה שלך.

אז בוא אני אגלה לך את הסוד....

קודם כל- תפטר מתדמית ה-אוהבים אותי בגלל השרירים! לכן צעד א' זה לשנות ניק. ואגב- אני מדבר מנסיון... עכשיו תקח על עצמך את המטלה הבאה.. פעם הבאה שאתה בחברה אתה לא מנסה להתבלט... אתה יושב בצד לבד ובודד... תמיד יהיו עוד כמה נשמות נהדרותתתתתתתתתתתת שלא אוהבים להתבלט וגם ישבו בצד פתח איתם שיחה... תצאו לסגרייה\סרט\ בירה\ פיצה\ שווארמה. ושים לב- בכל אחת מהפעמים האלה אתה לא מדבר על עצמך ולא מזכיר להם שאתה חזק\ חכם\ שנון\ מצחיק. אתה פשוט תהיה עצמך בלי לנסות להתבלט... ואתה תגלה שלאט לאט (אבל שים לב- לאט לאט ) אתה תגלה חבר נוסף וחבר נוסף... מאחל לך בהצלחה במסלול קשה מאוד שגם אני עברתי.. (אומנם בגי יותר מוקדם אבל אף פעם לא מאוחר...) ואגב- זה שווה כל רגע כשאתה מגלה שיש לך מספר חברים וחברות קרובים מאוד. ואלי אפי' אהבה אמיתית...

טוב אז כמה דברים ידידי היקר

בקשר לשרירים אני ממש לא מתלהב מהם.. הכינוי הזה לפני שנים עברו מהימים שהייתי מתאמן בחדר כושר.. שאני בחברה אני בדרך כלל די "לא בולט" ויושב בצד לבד ובודד וכפי שאתה רואה- הפירות ממהאים להגיע ואני ממש לא חושב שאני חזק\ חכם\ שנון\ מצחיק- בן אם זה מכורח המציאות או דברים אחרים.. וחוץ מזה שעכשיו בראש יש לי דברים מעיקים אחרים גם מעבר לנושא החברתי

למעלה