מחיר השתיקה

tzvi111

New member
מחיר השתיקה

לפני כ- 4 חדשים נדקר נער ע"י חברו לכתה, בכתה, פעמיים בגבו במספריים. הנער הובהל באמבולנס לביה"ח, שותת דם ומעורפל! להורים נאמר שהילד נדקר בעת משחק בין שני הנערים! ברגע שנודע לביה"ח שהדקירות נבעו כתוצאה מויכוח, הודיעו אלה למשטרה ע"מ שתחקור. הילד הפוגע נחקר באזהרה במשטרת מעלה אדומים. במקרה זה שיוך המעורבים היה הפוך - הילד הדוקר בן למשפחה ממורי ביה"ס. ביה"ס עשה הכל כדי "להרגיע" את העניין. ביום המקרה האומלל הזה התקשרו מביה"ס לשאול לשלומו של הילד, למחרת תם ונשלם הארוע מבחינתם. שום נציג לא התקשר ולא הגיע לבקר/לשמוע/לסייע/להתעניין. (מלבד השכנים הנפלאים שלנו) הילד הפוגע הגיע למחרת לביה"ס כרגיל. בשעה שהילד הנפגע שכב תחת משככי כאבים בבית. עולם כמנהגו נוהג. לאחר התערבותנו ופנייתנו למח' חינוך במועצה, הרב ליבי, שלהפתעתו, לא ידע כלום מהעניין, הושעה הנער הפוגע ליום וחצי מכתב מאולץ מאת מנהלת ביה"ס לכלל ההורים. בזמנו, דיברתי עם מנהלת ביה"ס והתרעתי על כך שהטיפול לא מספק, לא מרתיע, יש לנו עוד ילדים קטנים בביה"ס, מה הם למדו וילמדו מהמקרה? ביה"ס אמור לחנך את הילדים להרתע מלנהוג באלימות או להיכנס למצבים כאלו בין כתלי ביה"ס ומחוצה לו. (גם ללמד ילד בביה"ס ובבית שסליחה מבקשים לא רק מהקב"ה ולא רק בעשרת ימי תשובה זה גם חלק מחינוך...). הטיפול במקרה זה לא היה מרתיע. ניסינו להעביר מסר שאסור שמקרה זה יעבור בשקט לטובת כולם, דבר שיכול לחזור כבומרנג ולהתפוצץ לנו בפנים. אמרנו זאת מפורשות. כולם התחפרו בשתיקתם והעדיפו לעסוק בפעילויות סוף שנה. למה לקלקל לכולם את מצב הרוח? או את שם ביה"ס חו"ח. השתיקה היתה רועמת!! ולראייה - לא מזמן גיליתי את הפורום הנהדר הזה. לצערי נפלתי דווקא על השרשורים בנוגע למקרה האלים האחרון שקרה. באופן טבעי חיפשתי את השרשורים השייכים לתאריך המקרה שארע לבננו בביה"ס כפר אדומים. התאריך 16/5/07. באותו שבוע שקרה המקרה, השבוע בו אמירה חילקה לכל הורי התלמידים (לדבריה) בשלושת הישובים את המכתב בדבר המקרה האלים - דיברו בפורום הזה על כל נושא: על שבועות בבריכה, מחשבות על כלבים מזווית אחרת, יריד הקיץ של כפר אדומים ואפילו על זבובים ויתושים דיברו. אף מילה על אלימות מחרידה שארעה מטרים ספורים מהבית בבית הספר בו לומדים ילדינו!! היום , ארבעה חדשים אחרי, נערים מאותו בית ספר ומאותה כתה!!! אני שוב מזועזעת ומאד עצובה, אבל - מדוע אינני מופתעת?

אני שמעתי על המקרה הזה פעם ראשונה

בשבוע שעבר. (אולי בגלל שאין לי ילדים בגיל בי"ס). אבל זאת שאלה שאלתית בהחלט, וסביב זה אנחנו מתבחבשים: מה התפקיד של הקהילה במקרים כאלה. מה ועד כמה צריך ליידע את הציבור. איך מוודאים שהסיפור מגיע בצורה אמינה ולאחר חקירה לציבור - כדי לא לתת תמונה מעוותת, ומצד שני איפה הגבול של צנעת הפרט. איך הקהילה יכולה לוודא שהגורמים האחראים ובראשם ההורים מטפלים בבעיות של הילדים שהיו מעורבים (הרי אין ספק שהאלימות היא ביטוי קיצוני של קשיים שעוברים על הילדים ומהווה קריאה לעזרה). איך מעבירים מסר שאלימות לא מקובלת בכפר. איך הקהילה יכולה לחזק את ההורים ואת מוסדות החינוך כדי שכבר מגיל צעיר נגדל ילדים עם התנהגות מוסרית ואחראית.

tzvi111

New member
מקום להשוואה

ילד אחד פצוע עם זעזוע מח ושטפי דם בגופו בגלל ילד או שניים או יותר שכעסו עליו והחליטו להענישו והילד השני נותר עם שתי צלקות עמוקות ומכוערות בגבו שישארו לו לכל החיים בגלל ילד שכעס עליו והחליט להעניש אותו כשגבו היה מסובב אליו לכוון הלוח. שני הילדים ניצלו בנס מנזק חמור יותר שהיה עלול להיגרם להם בגלל נערים שלא ידעו לשלוט בעצמם והתנהגו באלימות אולי בגלל כעסים או בעיות אישיות שהם חווים בחוץ או אולי פנימה בבית וגם הם זקוקים לעזרה. מצא את ההבדלים. בגלל מי שמנסה לעשות כל הזמן השוואה בין מקרה אלימות כזה או אחר - הסטירה של מי היתה יותר כואבת - כך אנו נראים. ונכון - אין מקום להשוואה . אלימות היא אלימות ובה יש לטפל מהשורש. קל לי לדבר ואני יודעת שקשה יותר ליישם. זהו מקומו של בית הספר, המחנכים, מה שהפריע לי שאני לא ראיתי שום פעילות חינוכית מעמיקה אלה למראית עין בלבד. אמא חמוטל - אבל אני מסכימה לכל מילה שלך. את היא גם העובדה שהמקרה לא עבר כמו שצריך היה לעבור ולהרתיע. אני לא פוסחת גם עלי עצמי . יכול להיות מאד שגם אני לא עשיתי מספיק?

רותי777ח

New member
תמימות מצדי לחשוב

שאין איפה ואיפה בכפר ומבחינתי, שוב, לא חשובים הפרטים אלא הלקח המתבקש - אנו כקהילה צריכים לשקוד על כללי התנהגות מקובלים ודרכי התמודדות עם חריגה מההתנהגות הנורמטיבית. לאחר שייקבעו דפוסי טיפול ניתן יהיה ליישמם כלפי כל אחד ואחד ואז יהיה הכרח להקפיד כי כולם יקבלו את אותו טיפול ואותו יחס. צריך לערוך חשיבה כיצד יטופל מקרה אלימות ראשון, שני ושלישי. כיצד יטופל מקרה אלימות וואנדליזם מצד ילדים ומצד מבוגרים. כיצד יטופלו מתחמקי התשלום למיניהם ועוד כהנה וכהנה. כללים שכאלה יהיו לעזר לכל בעל תפקיד בכל שנה לקיום הכפר וכל הציבור יידע כיצד יטופלו מקרים שכאלה. רותי

רותי777ח

New member
תוך הסתייגות אחת

תמיד צריך להשאיר מקום לבחינת יוצאים מן הכלל. חשוב לי לציין זאת על אף שזה יישמע כאילו אני סותרת את עצמי. נדמה לי שסביב הארועים האחרונים אנחנו סגרנו את הדלת, את החלון ואת התריס בפני הנערים המכים. ייתכן שחלקם אכן זקוקים ליד הקשה הזו על מנת שילמדו את הלקח, אולם ייתכן שעבור חלקם דווקא סגירת ערוצי ההקשבה יסגרו אותם וימנעו מהם לקבל את המסר הנכון ואולי אף יגררו כעס נוסף ומיותר שעלול להוביל להמשך האלימות. אז כן - כללים הם חשובים, על מנת שכולם יידעו ויימנעו, אולם, כללים נועדו בשביל הכלל ובכל כלל יש יוצא מן הכלל. ולסיום - שקיפות, שקיפות, שקיפות. אם יש יוצא מן הכלל ראוי כי הציבור יידע על החלטת אנשי המקצוע ומקבלי ההחלטות ומניעהם לחריגה מן הכללים. לא מסובך רק מחייב אותנו להקדיש לעניין זמן. רותי

למעלה