מחיר הרקדות

isenior

New member
מחיר הרקדות

השבוע באתי להרקדה בבית דני ביום ג´ ולהפתעתי ראיתי שלט המבשר שהחל מיום א´ הקרוב יעלה מחיר הכרטיס ל-25 ש"ח (היום המחיר = 22 ש"ח). אני לא מבין מדוע המחיר צריך לעלות? האם עלויות ההרקדה גדלו? אולי מישהו מנסה לתפוס טרמפ על עליית המדד? או ששמו לב שמזמן (שנתיים) לא העלו מחירים ולכן הגיע הזמן?? מדוע אנחנו מוכנים לשלם כל מחיר שידרשו מאיתנו בלי לצפצף? האם יש סיכוי ללחץ דעת קהל דרך פורום זה? מה דעת הפורום?

מחיר ההרקדות

כמה שאני מסכים איתך! יש מדריכים שלא מסכימים עם ההעלאה אך נאלצים להצטרך בגלל לחץ של הארגון ובגלל שיהיו אנשים יזלזלו בחוג (הרי עולה שם פחות אז כנראה שווה פחות). המחיר של ההרקדה עלה בצורה פראית בשנים האחרונות ובמיוחד הועלו המחירים ע"י מדריכים פופולריים (לא אציין שמות). אין שום הצדקה למחיר המופרז בהרקדות. לדעתי המחיר צריך לנוע בין 10 ל-15 ש"ח לאדם. זהו מחיר ריאלי. אני אישית מתרחק מהרקדות שבהם אין הנחות וברגע שחוג מפסיק לתת הנחות אני מחפש לי חוג אחר. כך עזבתי עד היום הרבה חוגים (גם כאן לא אציין שמות) שבהם הפסיקו הנחות בתירוצים עלובים. היום אני הולך לשלום עמר (אני רק מציין שמות לטובה) בגלל שהוא נותן הנחה, ואם ייפתח חוג טוב נוסטלגיה עם הנחות, אנטוש גם את החוג שאני הולך אליו היום ואצטרף לחוג החדש. הגיע הזמן לשבור את המונופול והקרטל. במיוחד בימי המיתון העליזים.

אם זהו סגנונך - טוב שיש רק אחד

כמרקידה פעילה אף פעם לא הופעל עלי לחץ מהארגון להעלאת מחירי הכניסה, בעבר קיבלנו המלצה ל- 21 שקלים - סה-תו. אולי תציין בפנינו שמות מרקידים שהופעל עליהם לחץ...(אולי עבדו עליך?) תמיד אפשר לבדוק זאת עם הגורמים המוסמכים ובנתיים זו סתם השמצה מצידך, וחבל מחכה לתשובה.

הפעלת לחץ

(א) אני מסכים איתך שמזל שיש רק דני אחד. עוד אחד משוגע כמוני והעולם היה בלתי נסבל. (ב) ידוע לי בוודאות שהופעל לחץ על מדריכים (הייתי שם בחלק מהמקרים). אינני יכול להגיד שעל כולם הופעל לחץ בגלל שאני רק יודע על מתי מעט. אינני אומר שתמיד מופעל לחץ, לי ידוע על מקרים בעבר (לא הרחוק), ולא על המקרה הספציפי של 25 ש"ח. (ג) אני מתנצל על מילה אחת שכתבתי בהודעתי המקורית, לא התכוונתי לציין את המילה "ארגון" ואין כוונתי לכל הארגון וגם לא לעומדים בראשה. אני חוזר בי מהמילה הזאת. כוונתי הייתה שלא להשמיץ ורציתי לא לומר מי הלוחצים ומי הנלחצים (ולכן ודאי שלא אעשה כדרישתך לציין שמות מרקידים). מסיבה זו לא אציין למה השתמשתי במילה "ארגון" (יש סיבה). למען הסר ספק, אני מדגיש שוב, אינני מתכוון לעומדים בראש הארגון. לא ידוע לי על לחץ שהם אי פעם הפעילו (נתעלם מ"המלצות"). (ד) אני לא חוזר בי מהמהות: אינני רואה הצדקה למחיר המופרז, אני תומך ואתמוך במי שנותן הנחות, ואני מוחה על לחץ שמופעל על מדריכים. (ה) דרך אגב, אינני מסכים ל"המלצות", לדעתי זו עבירה על חוק הקרטלים.

מותר להגיב על משהו שאני כתבתי?

אני עדיין מאמין שויכוחים שגולשים לרמה האישית (כפי שקרה כאן) אין מקומם בפורום תרבותי, לכן אני מפסיק להתייחס לנושא הזה בפורום.

CARMEL EZRA

New member
ההנהלה בודקת את הדופק. אם יגלו

שהרבה לא באים אז יורידו את המחיר.אם יראו שזה לא מזיז לרוקדים אזבעוד חצי שנה המחיר יעלה ל-30 שקלים ושוב יבדקו את ה.....

המכורים לא יוותרו

וגם לא יצביעו ברגליים. האמת, שהמחיר הקודם נשאר קבוע זמן רב. לכן העליה הצפופה. אלא שבצפון, העידכונים מגיעים מאוחר יותר :)) למזלנו. הבעיה גדולה יותר למי שרוקד יותר מפעם או פעמיים בשבוע, כמוני. בכל מיקרה נמשיך להנות מהרקדות, מרתונים וכו´, ושיהיה רק בכיף.

המחיר הקודם >לא< היה קבוע זמן רב

המחיר עודכן תוך שנה מ - 20 ש"ח ל - 22 ש"ח ועכשיו ל - 25 ש"ח. ז"א עלייה של 25 אחוזים בשנה. המדד אפילו לא מתקרב לזה.

מסכימה איתך אבל

אם שמת לב מה כתבתי, הרי שהמחיר הקודם היה נהוג תקופה ממושכת. אני מבינה שעבור רוב המרקידים זו פרנסתם היחידה. אבל בהיקף הרוקדים שיש היום בהרקדות גם אני סבורה שהיה מן הראוי לשקול שוב את נושא העלאת מחירים ולהקפיא את הנושא בינתיים. שיהיה אחלה של שבוע טוב ומהנה בהרקדות.

motyp2

New member
תמורה למחיר

גם אני מתרעם על המחיר המופרז הנגבה מאיתנו הרוקדים אך אני מתנחם בעובדה שאצלנו בצפון בתמורה למחיר הנ"ל אנו מקבלים ארוחות שחיתות,שתיה חמה/קרה חופשית,עוגות ובימים מסויימים גם בירות סלטיםפלטות גבינות, מה שכן שמעתי שאצלכם הרוקדים בשאר אזורי הארץ ובעיקר במרכז אתם מקבלים "נאדה", אז שתי ברירות עומדות בפניכם לשתוק ולשלם או לדרוש "השוואת תנאים".

מרקידי הצפון - פראיארים!!!../images/Emo59.gif

אני מציע למרקידי הצפון להעלות לאלתר את מחיר הכניסה להרקדותיהם לחמישים ש"ח ( 50 ). מסיבה פשוטה: הרקדותיהם משופעות בארוחות עשירות, " כיד המלך". ארוחה עסקית סטאנדרטית עולה מינימום שלושים ש"ח. לא יתכן שיאכילו אותנן חינם אין כסף!!!! משום מה הם מצליחים בכל זאת להתקיים עד עתה מדמי הכניסה הנוכחיים ואם זה באמת כך אני מציע, כתחליף שיפחית את הוצאותיהם, שיתנו הטבה לרוקדים אשר יצהירו שאין בכוונתם לאכול או להשתמש בשירותי ההסעדה של המרקידים. ההטבה תהיה בניכוי עלות הארוחה, במחיר הנ"ל מדמי הכניסה. זאת אומרת שכל רוקד מהסוג הזה יקבל בנוסף לכניסה חינם גם 8 ש"ח החזר. עד כאן על דרך ההלצה. אם הטענה היא שהזמנים קשים והפרנסה קשה - הדבר חל עלינו הרוקדים באותה מידה. רובנו לא זכה בהגרלה במפעל הפיס. אם כל כך קשה למרקידים ( ומרקידי הצפון אינם אלא משל ), אני מציע שיצמצמו את הארוחות לכיבוד מינימלי הכרחי ואל יעלו את המחירים!! מה עוד שעל פי דברי רבים בפורום הרקדותיהם "מפוצצות" ממספר רב של רוקדים הנוהרים אליהם מכל פינות הארץ ( המשפט " אנחנו זוג ממרכז הארץ נסענו במיוחד להרקדה של פלוני, שהיו בה המונים..., ודאי מוכר לכם מן הפורום בואריאציה זאת או אחרת). גם ההתפארות באלף רוקדים או אפילו רק בחמש מאות גם היא מוכרת. והיא מצביעה על הכנסה לא קטנה של המרקידים ( נכון, אסור להתעלם מהוצאותיהם הלא קטנות). אני מציע למרקידים לזכור שעליהם להיות קשובים לרחשי הלב של רוקדיהם! חוץ מזה, מירי,לא כפי שכתבת, יש הרבה אפשרויות אבל יש רק ברירה אחת. ינון

למעלה