מחיר אבחון

• פותח הנושא mazy
  • פורסם בתאריך

mazy

New member
התלבטות בנוגע לאבחון

אנחנו נמצאים במעקב במרפאת טוראט בבי"ח שניידר, שם הוצע לנו לערוך לבני (בן 11 וחצי) אבחון נוירו-פסיכולוגי מקיף. אנו מתלבטים מאד אם כדאי לערוך את האבחון (שיארך מספר מפגשים) וזאת כדי לקבל תמונה כללית לגבי מצבו הנוירו- פסיכולוגי לקראת המעבר לחטיבה בשנה"ל הבאה (אולי כדי לקבל התאמות כלשהן בתחום הלימודי). בני תלמיד טוב (השגיו טובים), אך יש לו בעיות של קשב וריכוז, ולעיתים בעיות התנהגות (לא חמורות). האם יש למישהו נסיון עם ילד/ה הלוקים בטוראט שעברו לחטיבה? יש לציין שאני די חוששת מן המעבר ומכל הכרוך בכך (מן האספקטים הנוגעים לטוראט). ביי, מזי.

מדוע ההתלבטות?../images/Emo24.gif

שלום לך וברוכה הבאה! האם חשוב לך לדעת בדיוק באיזה מצב הבן שלך?במידה ויש לו כדברייך בעיית קשב וריכוז אולי כדאי שבחטיבה ידעו ואולי אף יסייעו לו באופן ביצוע השיעורים והמבחנים ע"מ לשמור על הרמה הלימודית שלו. לא כל כך הבנתי, מדברייך האם בנך מאובחן כלוקה בתסמונת טוראט או רק בעית קשב וריכוז בתוספת בעית התנהגות לא חמורה? כי אם מאובחן כ"טוראטניק" די לו בהתמודדות היומיומית חברתית ואישית בכדי שכשיעלה לחטיבה יתקל גם בבעיה לימודית עקב לחץ נפשי/חברתי. בכל מקרה את האמא ואת תחליטי מה רצונך לעשות. להתראות בפעם הבאה.

mazy

New member
אבחון טוראט

בני אובחן כלוקה בתסמונת טוראט בגיל 10+, אחרי כשנה וחצי של מסע דילוגים בבתי חולים ברחבי הארץ. בעיות הקשב הופיעו כשנה אחרי שהחלו הטיקים. יש המון עליות ומורדות בעניין הקשב ובעיות ההתנהגות. כרגע אנו במצב מתון מבחינה זו, תודה לאל, נקווה שימשיך כך. ביי, מזי.

mazy ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

מקווה שתפיקי את המיטב מהפורום היקר הזה ומהאנשים המקסימים והשנונים כאן. שיהיה לך ולבנך את כל הטוב והאור שבעולם- אמן!

mazy

New member
מחיר אבחון

אשמח לקבל תגובות בנוגע למחירו של האבחון הנוירו-פסיכולוגי במרפאת טוראט בשניידר- 1600 ש"ח סביר?? יקר?? תודה, מזי.

../images/Emo24.gifסביר בהחלט

ואם יש לך ביטוח משלים מקופה כלשהיא תבדקי תחת נושא של התפתחות הילד מגיע פעם בתקופה מסויימת אבחון בהנחה משמעותית!!!

mazy

New member
אין לי מושג

אם זה כולל מבחן טובה. הבנתי שהאבחון מאד מקיף וכולל אבחון דידאקטי וגם אבחון פסיכולוגי-התנהגותי.

שביק

New member
../images/Emo91.gifלחגית שלום.

לדעתי לא צריכה להיות התלבטות עפ"י המחיר אלא עפ"י הצורך ומה שמתאים ביותר לצרכים של הילד לפי ההמלצות המקצועיות. מאחלת לך
, שביק.

יעלבל

New member
איבחון

שלום מזי. גם אנחנו עברנו אותו איבחון בשניידר לפני יותר משנה. לדעתי מאוד משמעותי לערוך איבחון שכזה תחת קורת גג שמרכזת את כל הצוות שמטפל בבנך משום שברגע שיכתב איבחון + המלצה למערכת החינוך ינתנו היבטים משלימים של כל הצוות. בני, מוגדר כגאון, אבל עם הפרעות קשות של טוראט , ADHD ו- OCD הומלץ ע"י בה"ס לעבור לחינוך המיוחד. התעקשנו לבחון את מכלול ההיבטים והצוות בשניידר שינס מותניים, ערך איבחונים, הערכות, שיחות ארוכות ונמשכות עם צוות בה"ס ולשמחתנו הרבה - הוא נשאר בחינוך הרגיל והיום, כשנה וחצי לאחר אותו פיק סוער (שהתמתן לאחר טיפול תרופתי מורכב)...פגשה אותי אתמול מנהלת בה"ס, הורידה את הראש (כמובן שלא אמרה מצטערת אני, או סליחה...)ואמרה שאכן, טוב שהשארנו אותו בחינוך הרגיל. האיבחון בשניידר עלה לנו אותו סכום לפני יותר משנה. מברורים שערכתי לפני איבחון שכזה עולה במקומות אחרים - אפילו יותר. הוא אינו כולל את בדיקת טובה. וסתם לידיעה כללית - כולם עורכים את אותם מבחנים, בודקים אותו דבר...חשוב רק מי שמנתח את התוצאות...ואני הייתי מאוד מרוצה מהצוות בשניידר. תאם לחלוטין איבחונים אחרים שעשינו לבננו לאורך השנים. שרק יהיה בהצלחה. יעל

mazy

New member
תודה רבה

אגב אצל איזה רופא אתם מטופלים בשניידר?

השגיא

New member
ערב טוב

כל השאלות והתשובות בנושא האיבחון העשירו אותי במידע חשוב שלא ידעתי-----תודה!

למעלה