מחירי ריטלין עולים

qunta8

New member
תרשה לי לתקן אותך

אם יופרדו בתי המרקחת של קופות החולים מקופות החולים בכל מקרה השירות שתקבל רק ישתפר - יותר סיכוי שיהיו התרופות שאתה צריך, בפחות מחיר ובפחות תור. תוכל ללכת לסניף של רשת בתי מרקחת פרטית שיוקם מול סניף קופת החולים שלך ולקבל שם את כל זה. קוראים לזה תחרות.

חגי שור

New member
מחירי ריטלין עולים

אתמול היה עדכון של מחירי הריטלינים למינהם. הרגיל הוזל באופן משמעותי אבל האחרים עלו. זה לא ישפיע הרבה על מי שמשלם רק את ההשתתפות של הקופה בריטלין רגיל וב SR אבל כן ישפיע על האחרים (בעיקר מבוגרים) בסוגריים המחיר הישן. כדאי שתבינו מדוע המחירים של התרופות שאינן בסל (LA וקונצרטה) מתייקרים: קופות החולים עושות ישראבלוף: הן מכריחות את היבואנים לייקר את המחיר ולנפח אותו כדי שכאשר הן משתתפות ב 30% או 50% אתם תחשבו שהקופה נחמדה והולכת לקראתכם. למעשה ההשתתפות הזו מוחזרת לקופה ע"י היבואן וזה לא עולה לקופה אפילו אגורה שחוקה. יש מקרים (רבים) בהם הקופה אפילו מרוויחה. זה נכון לא רק לגבי ריטלין אלא לעוד מאות תרופות אחרות. מי שסובל הם הלקוחות שאין להם השתתפות של הקופה. משרד הבריאות, שאמור לפקח על מחירי התרופות יודע על כך, ואין פוצה פה. ריטלין רגיל 10 מ"ג: 47.32 (59.90) ריטלין SR 20 מ"ג 131.55 (127.71) ריטלין LA 20 מ"ג 225.57 (177.75) ריטלין LA 40 מ"ג : 131.55 (127.71) קונצרטה 18 ו 36 - ללא שינוי קונצרטה 54 מ"ג 550.25 (519.45) קונצרטה 27 מ"ג 392.21 (339.55)

תודה... כמה עצוב ../images/Emo10.gif

גם ככה אנחנו ADD או ה-ADHD מתקשים עם ניהול כספים ונכנסים למינוסים בקלות אז להעלות לנו את המחירים?? לנו???
מה, לא ככה?

qunta8

New member
היבואנים הם יבואנים בלעדיים?

למי מותר לייבא תרופות? (למכירה, לא לשימוש אישי)

חגי שור

New member
בתרופות כל השוק מונופוליסטי

למעט השלב האחרון של בתי המרקחת כל שרשרת האספקה מונופוליסטית. יש יבואנים מורשים ונציגי החברות הבינלאומיות בארץ שכמעט ואי אפשר לעקוף אותם. גם הלקוחות הם מונופולים. אל תטעו, אתם לא הלקוחות!!! הלקוחות הם 4 קופות החולים. אתם רק מטרד בדרך. היחידים שאין להם כח הם הפציינטים ובתי המרקחת. תוך כמה שנים, כשסופר-פארם וניופארם יחסלו סופית את בתי המרקחת הפרטיים אז גם החוליה הזו תהיה מונופול (או בלשון הכלכלנים מונופסון)

qunta8

New member
חקיקה - הפרדת קופות החולים מבתי המר

אולי כדאי לבתי המרקחת הפרטיים לנסות לקדם יוזמת חקיקה: להפריד את קופות החולים מרשתות בתי המרקחת שלהם. רשתות בתי המרקחת של קופות החולים יוכלו לההפך לחברות פרטיות. כך תיווצר תחרות שתהיה לטובת האזרח ובעקיפין תסייע מאוד גם לרשתות בתי המרקחת הפרטיות.

חגי שור

New member
רק בגוש הסובייטי ובערב הסעודית

רק בגוש הסובייטי ובערב הסעודית ובישראל יש בתי מרקחת ל"קופות חולים" בכל העולם המערבי אין דבר כזה. זה כמו שלא יעלה על הדעת שלחברת ביטוח יש מוסך (כי יש כאן ניגוד אינרסים מובהק) ואפילו לאחרונה נאסרו עליהם הסדרים עם מוסכים. אבל מה שאסור עם האוטו שלך בהחלט מותר עם הגוף שלך. זה ההיגיון בארץ.

qunta8

New member
נו, אז תקומו ותעשו מעשה. יש דרכים

יש לבתי המרקחת הפרטיים איזשהי התאגדות שמייצגת אותם? אם החקיקה הזו אכן סבירה ותועיל לאזרח, בהחלט יש סיכוי שתצליחו לדחוף ולהעביר אותה גם כנגד ההתנגדות של קופות החולים. אני לא מומחה בעניין, אבל ברור שיש חברי כנסת שהורדת מחירי התרופות תתאים מאוד לאג'נדה שלהם.

חגי שור

New member
לבתי המרקחת תדמית של "עשירים"

לצערי להתאגדות של בעלי עסקים פרטיים אין הרבה כח. הציבור חושב (בטעות) שבתי המרקחת מרוויחים הרבה, בעוד שרבים מהם נסגרים או על סף סגירה. הכוחות הפוליטיים כאן כל כך חזקים שקשה מאד לשנות את השיטה. רק לזכור: שר האוצר מקורב לקופח לאומית. מפלגת העבודה לקופח כללית. ועוד ועוד זה לא רק בתי מרקחת גם רוב בתי החולים שייכים למבטח וזה אבסורד נוראי.

קשה לי לקרוא את זה ולהאמין.

המחירים יקרים גם ככה ומסתכמים באלפי שקלים לשנה. כואב לי. מאוד.

FreeNetmd

New member
חגי שור

מידע מעניין למדתי דבר מה בקשר לקניית ולקופה תודה

RebelRex

New member
באיזה קופה משלמים מחירים כאלה לLA?

אני משלם 174 לLA40

חגי שור

New member
מחיר LA 40

טעיתי במחיר של LA40. המחיר המעודכן הוא 255.63 אתה כנראה קיבלת "השתתפות" מהקופה.

חגי שור

New member
הקופה למעשה לא משתתפת

כמו שהסברתי בהודעה הקודמת: הקופה למעשה לא משתתפת בכלום. היא מחזירת לעצמה את ה"השתתפות" מחברת התרופות. מחיר התרופה מנופח סתם כדי שהקופה תוכל להראות שהיא נחמדה ועוזרת ללקוח. למעשה בתרופה שלא בסל אין עלות לקופה. ה"הנחה" שאתה מקבל היא מלאכותית. היבואן יכול למכור את התרופה ישר במחיר הנמוך בלי התחכמויות. אבל אז לא יהיה לקופה אמצעי כדי להראות כמה כדאי הביטוח המשלים. לכן מנפחים את המחיר ונותנים הנחה פיקטיבית לבעלי ביטוח משלים. בנושא הזה כל הקופות אותו הדבר. זה ישראבלוף!

מ ר י ל

New member
חגי

אני קונה הרבה פעמים, תרופות של מכבי בבית המרקחת שלך ואם מרשם זה עולה פחות מ-100 שקל ובלי מרשם זה עולה 200 ומשהו ש"ח. איך אתה מסביר את זה? היבואן לא היה לוקח לי על זה יותר כסף מהקופה?

חגי שור

New member
הישראבלוף

לדוגמא הסבר: היבואן מוכן למכור את התרופה ב 70 ש"ח. הוא רושם מחיר פיקטיבי לרוקח של 160 שח ולצרכן של 200 ש"ח. הקופה אומרת לך שכדי לקבל הנחה אתה צריך ביטוח משלים. כצרכן נבון אתה עושה את הביטוח ומשלם כל חודש לקופה. בבית המרקחת אתה משלם 100 כביכול במקום 200. הקופה "כאילו" צריכה להשלים עוד 100 ש"ח לבית המרקחת. אבל היא משלימה הרבה פחות כי בית המרקחת נותן לה הנחה (שמחושבת לפי 200 ש"ח). ליבואן יש עוד יתרה של 90 ש"ח אותם הוא מחזיר לקופה שבסופו של דבר עוד מרוויחה על התהליך.

למעלה