מחירי הקורסים

si200

New member
מחירי הקורסים

ברצוני לקבל "מהמומחים" שבכם הסבר מדוע מחירי הקורס למצנחי הרחיפה כזה בשמיים,במיוחד כאשר זהו הקורס הבסיסי לעומת קורס מצבי החירום אשר הוא קורס אשר מקנה מיומנות והוא זול ב-3/4 מחיר מהקורס עצמו. כאחד(מבין מאות) אשר מעוניין לעשות את הקורס ולהצטרף להתאחדות הייתי מעוניין לקבל הסבר בתודה מראש

עלויות

SI200 נכבד אם תיקח את עלות הקורס ותפרוט אותו תמצא כי רווחיהם של בתי הספר זניח (עד מאוד) לעומת ההשקעה בחניכים אשר בתחילת דרכם , אני מציע לך אם יש לך אפשרות לעשות הקורס עשה אותו, אם לא פשוט אל תיכנס לחישובים של בתי הספר כי פשוט לא תצא מהם. בהצלחה

si200

New member
עלויות

שאול שני נכבד אולי אתה צודק בקשר לרווחי בתי בספר אבל לשלם 1200$ לקורס בסיסי??? הגעתי לנושא מצנחי רחיפה לאחר ששני חבריי עשו את הקורס ותאמין לי שאני מאמין להם יותר ממך והם אמרו לי שכל הקורס הזה בולשיט ולא משתלם . נהפכו שבעוד קורס למצבי חירום עולה 400$ שהוא לדעתי הקורס יותר חשוב בתחום הזה ברשותי קורס צלילה שני כוכבים אשר עלויות הקורס הוא 1200 ש"ח!!(ואפילו פחות) ביטוח לשנה 140 ש"ח!! לקורס בסיסי.ואתה רוצה להגיד לי שבתי הספר לצלילה לא משקיעים יותר מהקורס מצנחי רחיפה. שים לב כמה אנשים רשומים בהתאחדות לצלילה בארץ לא היה הגיוני להוזיל את מחירי הקורס כדי שאנשים יוכלו להצטרף לספורט הדיי חדש בארץ. בקיצור כל מה שתגיד העלויות די גבוהות מאוד. מקווה שתקחו לתשומת ליבכם את הנושא הכאוב שבגללו הרבה אנשים לא יכולים להצטרף ולהנות מספורט זה. בברכה מקווה לשמוע תגובתך

עלויות ההמשך

מכובדי בוא נתחיל בלא להשוות בין שתי ענפי הספורט (שאגב בעבר הלא רחוק התעסקתי גם בצלילה כך שהתחום מוכר לי), נמשיך דרך העלויות המאוד גבוהות של בתי הספר הכרוכות בלהביא חניך למצב של הכירות ראשונית עם הספורט ולמצב שבו הוא איננו מסכן לא את עצמו ולא את סביבתו (עד כמה שאפשר כמובן) וכן, שים לב כי בתי הספר לא מקציבים לך X ימי הדרכה או שעות אויר, ואומרים לך לך לדרכך אתה כשיר, אלא מביאים את החניך (גם אם זה דורש יותר זמן והשקעה) לרמת מינימום אשר לא תסכן אותו או את סביבתו. הרי ברור לך שבכול פעם שאתה הולך ליום פעילות, לבתי הספר זה עולה כסף!! והאמן לי אני מכיר לא מעט חניכים אשר היוא מאוד לא "כלכליים" לבתי הספר ואותם אילו לא הוכשרו לפני שמדריכי בתי הספר לא נתנו את הסכמתם לסיומו של הקורס של אותו חניך. ולאור כול האמור לעיל לך ידידי המתייסר עצתי היא כי אל תיכנס לנבכיהם של חשבובות וחישובים , בא לך לעוף תשלם כמו כולם ותלמד ,אם בא לך ואין לך כסף , קח נשימה עמוקה הספורט לא בורח לשום מקום גם לא בתי הספר , תחסוך קצת כסף ונשמח לצרפך לשורותינו. מקווה כי בזאת ישבנו את המחלוקת ואיך שאומרים "להתראות בשחקים" שאול

si200

New member
המשך

בכל זאת אדון שאול, עדיין אינני מבין למה עלות הקורס אמורה להיות כל כך יקרה, ולדעתי חבל אבל ממש חבל שהרבה אנשים כמוני לא יכולים להצטרף לספורט. אולי אשקול בעתיד להצטרף או לעשות אותו בדרום אמריקה שעלותו שם כ300$ נכון שכחתי אנחנו הישראלים חייבים להיות "טמאיים" וכסף זה כל העניין אצלנו בכל זאת ההפסד כולו שלכם.

מיכאל5

New member
לבטיחות אין מחיר

si200 , אז ככה תברר כמה עולה קורס טיסה או יותר קרוב לתחום, צניחה חופשית. לימוד הרחיפה לא דומה לצלילה. הציוד יקר הרבה יותר, יש דגש רב על תדרוך לפני כל יום טיסות, תחקיר עם הערות לכל חניך, חניכה אישית של כל אחד בקשר, ציוד כמעט חדש עם מצנח רזרבי וכמובן קסדה סגורה וקשר. תבדוק מה מהדברים האלו מתקיים בקורס בדרום אמריקה...אה כמעט שכחתי, פה זה בעברית. אלו הסיבות שלדעתי צריך לעשות קורס בארץ, המחיר לא זול וזה אישי לכל אחד. לדעתי מקבלים תמורה הוגנת בעד הכסף, גם שנים לאחר סיום הקורס כשיש לך בעיה, זקוק לעצה או שהמדריך מתקשר אליך לפלאפון להעיר שראו אותך טס מסוכן.

shaison

New member
אין שום בעיה

איש יקר סע לדרום אמריקה עשה שם קורס ןדווח לנו איך השרות בבתי החולים שם ואח"כ השווה לטיפול בארץ ומי מהם נותן יותר תמורה לכסף!!! רוב בתי הספר שם הם ללא ביטוח יש שם מדריכים (גם ישראלים) שלמדו לרחף חודשיים או שלושה לפניי החניך עצמו ועכשיו הם מדריכים אותך כבעלי ניסיון. ביום שיש לך תאונה (ויש להם הרב עקב רמת ההדרכה המוזכרת פה) הם ייקחו אותך לבי"ח ואז אורזים את חפציהם ועוברים להר אחר ומה יגמר איתך פשוט לא מעניין אותם, אלא עם אתה מחוסר הכרה ואפשר למכור איזה כיליה שלך לרופא ! רמת העלויות בארץ גבוהה ללא הכר מהרבה מקומות בעולם והרווח על קורסים כמעט ולא קיים ועל חלק נכבד מהחניכים בתי הספר מפסידים כסף. רוב המדריכים בארץ מנוסים עד מאוד ורמת ההדרכה גבוהה. אז טוס חזור וספר שי לנואל ניו-זילנד

noa2003

New member
מצנחי רחיפה בפרו

כאחד שעשה את הקורס הראשוני בפרו, אני יכול לומר רק דברים טובים. נכון שאין ביטוח (אבל בשביל זה יש ביטוח לספורט אתגרי מישראל), ונכון שזה באנגלית (ואם אתה לא מבין אז אל תעשה), אבל המדריכים שם מאוד מאוד מקצועיים, לא עוזבים אותך עד שאתה מגיע לרמה הנדרשת (אני הגעתי ל12 יום במקום 8 ימים ,כי הרמה שלי לא סיפקה אותם), ומעבר להכל החויה שבלהמריא מגובה של 4000 מטר ולטפס ל 5000 מטר היא מדהימה ולא דומה לסגנון הטיסה בארץ... בטיחות... תנאי מזג האויר בפרו הם הרבה יותר קיצוניים, וכבר בקורס הראשון אתה לומד להתמודד עם קריסות של 50 אחוז, כחלק משגרת הטיסה. עמי

קורס ב-8 ימים?

עמי שלום . לדעתי קורס מזורז הינו דבר מסוכןבשביל ספורט מהסוג הזה. בארץ הפעילות מתבצעת בסופי שבוע, מה שנותן לך זמן לחשוב עד לסוף שבוע הבא מה למדת ,להיתעניין,להבין הערות שקיבלת ולישמם בסוף שבוע הבא . בפועל מה שקורה בפרו זה שאתה מחכה ליום המחר ו... תחשוב על זה. יניב

אשוח

New member
תחביב!

אבא שלי אומר "בתחביב לא עושים חשבון" תנסה ותבין!

למעלה