מחירי הדלק-הגזל

מחירי הדלק-הגזל

ב"מעריב" וב"ישראל-היום". ‬הדלק והממשלה העושקת ================== כשעלה מחיר חבית הנפט ל־150 דולר מיהרה הממשלה להקפיץ את מחיר הבנזין לכדי שבעה שקלים לליטר. זה שבועות שמחיר החבית יורד, וכיצד ייתכן שמחיר ליטר דלק עדיין בשיא ולא ירד ב־‭1.50‬ שקלים לפחות? מחיר הדלק צריך להיות היום בס־ביבות חמישה שקלים לליטר, בהתחשב בשערו הנמוך של הדולר ובמחיר חבית דלק בעולם. וכדי לעשוק את האזרח עוד קצת, עיכבה הממשלה הוזלה מינורית של חמישה אחוזים עד לצאת החג. משמע: גם אם מורידים מחירים, הבה נתפוס טרמפ על חשבון האזרחים שמטיילים הרבה ביומיים של ראש־השנה. מרק בריל, כפר־סבא

פפו

New member
לדעתי צריך להרים את מחירי הדלק

ל10 שקלים לליטר. אולי זה יפתור את בעיית הפקקים במוצאי שבת מהצפון לדרום. סיוט ממש סיוט מצומת עמיעד ועד צומת גולני במהירות ממוצעת של 5 קמ"ש. אם אחשב רק את עלות הדלק נגיע למחיר שהצעתי אלא שאם אכן זה יהיה מחיר בפועל הנסיעה תעלה לי אותו הדבר עם פחות עצבים כי הכביש יהיה פחות עמוס.

פפו -

לי ברור - שלך, אישית לא תרפיע העלאה שכזו
אבל לרוב עם ישראל זה יכאב קצת יותר בכיס או בחופש התנועה שלו. יש צדק והגיון בדברייך מצד שני, ולכן אני הייתי אומר ש...זו צריכה להיות פעולה משולבת של: מצד אחד - העלאת מחירי הדלק מצד שני - שיפור, הרחבה והשקעה אינטנסיבית בתחבורה ציבורית אלטרנטיבית, רכבות בעיקר! כשמחירי התחבורה הציבורית דווקא - יירדו! הפסקת סלילת כבישים בצורה היסטרית ומטורפת...(מספיק לראות מה קורא בצומת עין הקורא בראשל"צ וכל המחלפים לפני גשר ראשון בכדי לתת גישה נוספת לכביש 6 (שהוא לדעתי אסון של ממש). די עם הבטון, די עם הסלילה המטורפת הזו, די עם הרס השטחים הפתוחים, השטחים החקלאים והטבע המעט שיש לנו...! עדיף פי אלף מונים סלילת מסילות על כבישים. צביק

נראה לי תמוה להעניש ציבור שלם

בשביל נוחיותו של אדם אחד או שניים. ובכל מקרה נראה לי רע לעשות מה שממשלתנו עושה עכשיו אבל לא מפתיע בכלל..

פפו

New member
אולי תסבירי?

מי זה הציבור השלם? מי אלו אדם אחד או שניים? איזה עונש?

עדיף מטוס לכל אדם

אבל עד שנפתור את הבעיות הטכנולוגיות שכרוכות בזה כדאי לסלול מה שיותר כבישים אפילו אם זה בא על חשבון ערער המדבר או הציייקנית המצוייצת.

אבל בעצם אפשר לשפר את תשתית

אוטוסטרדת המידע ואז לא נצטרך כמעט לנוע ממקום למקום. את הכינרת הוירטואלית תוכל לראות במשקפי התלת מימד, לשמוע את רחש הגלים בעזרת הסראונד ולחוש את הרוח המלטפת בעזרת חיישני ליטוף דור שלוש וחצי ואם חסרים לך עקיצות היתושים והברחשים והחום המעיק והצפיפות וצעקות הילדים אפשר לסדר את זה בחינם.

נטע לי 38

New member
ואנחנו דווקא כן נסענו

והיה ממש נחמד אוהלים חולה המשושים בלי פקקים ואפילו הילדים היו חביבים בצורה חריגה רק מה הרגליים!!! כואב מאוד יעבור, והיות ומעולם לא נתנו לי רשיון (ואם הייתם רואים אותי על האופן המחומש הייתם מבינים למה) אז דלק לא ממש מטריד אותי רק המדד שלא זז אף פעם לא הבנתי לפי מה הוא מחושב לפי העגבניה או האבטיח המזונות נשארם כמון שהם וכל השאר עולה איך??

למעלה