מחירי הדירות

nizanm

New member
מחירי הדירות

מה להערכתכם הולך לקרות למחירי הדירות למגורים בטווח של 1-3 השנים הקרובות. באיזה איזורים תהיה מגמת שינוי כלפי מעלה ובאלו איזורים תהיה מגמת השינוי כלפי מטה. יש למישהו מכם אולי חומר מעשי כתוב.

שאלת מיליון הדולר ...

אם למישהו היתה תשובה מבוססת הרי הוא היה מיליונר כבד כבר מזמן. אנו שמאים ובעלי מקצוע בענף הנדל"ן אבל לא מגידי עתידות. למשל הקבלנים כבר אומרים שנתיים שאוטוטו המחירים יעלו, אז הם אומרים ... להגיד לא עולה כסף. יש מי שידע לפני 3 חודשים כאשר הדולר היה 4.86 להגיד שהוא יהיה היום 4.45? אגב, כבר דנו בנושא - חפש אחורה בפורום ותמצא דיונים בנושא.

nizanm

New member
אבי,אחפש.יע"ז

אני מניח שהקבלנים מפזרים אופטימיות מתוך עניין עסקי לדחוף מגמה אופטימית יותר בענף העסקי שלהם. יחד עם זה,כדי לנסות ולהשיב לשאלה זו לא צריך להיות בהכרח שמאי או אנליסט או מומחה בתחום ספציפי כזה או אחר. אגב: אני מקבל את תשובתך ככנה וכאחראית. אולם כל מומחה בתחום הרלוונטי או בתחום בעל מימשק לתחום שבו הצעתי את שאלתי לדיון בפניכם, יכול בהחלט לעשות שימוש -גם אם שימוש מוגבל- במומחיותו תוך שימוש בידע מתחומים אחרים ולרבות באינטואיציה האנושית . ניתן אחרי הכל גם לסייג את מה שאומרים. המקצועות שבהם אנחנו התמחינו,ועוסקים בהם, רובם ככולם שייכים למדעים הלא מדוייקים.פסיכולוגיה סוציולוגיה כלכלה ואפילו חשבונאות פיננסית גבוהה. ובכל זאת החברה מסתייעת במדעים, מניחים הנחות פועלים לפי זה. הארכתי, אה?

ליהי 7

New member
ניצן חמוד על מה אתה מדבר אה???

מי יכול לומר לך מה יהיה??????? אתה חי במדינה הכי מטורפת שיש בחוסר ודאות כלכלי, בחוסר בטחון, בחוסר תעסוקה והשד יודע עוד מה. לו היינו כולנו יודעים את התורה לא היתה פרנסתם של הרבנים מוצאת מקומה. כבר 8 חודשים שאני אישית מסתובבת לחפש לי קורת גג ניסיתי דירות של 40 מ"ר שמחירם לצערי החל מ- 100,000$ השתגעה המדינה, השתגעו האנשים. חדר וחצי, ריבונו של עולם!!!!! מי יכול להגיד לי שמחר יהיה טוב יותר???? מי מדבר על רכישה מקבלן????? מדברים על בית בן 60 שנה שכולו נראה כמו צרותיי שהמטבחון שלו מימי הביניים, והחרסינה הלבנה כבר הצהיבה. ואתה?, מבקש תשובה מאנליסטים?????? איך אמר לי היום ידיד אישי שלי מסוכנות יווך של אנגלו סכסון??? "עיזבי שוק בשפל, עיזבי מחירונים כאלה או אחרים, השוק כולו עובד על נוסחת "היצע וביקוש" זה כל הסוד להשתוללות". ואני הגדרתי זאת ב- 2 מילים: סדום ועמורה ליהי

nizanm

New member
ליהי היקרה

אני באמת משתתף בצערך על כך שחיפושייך אחר דירה מסבים לך רגעים שאני כבר התוודעתי אליהן. ליהי! תהיי חזקה יותר מההיצע(=עמורה) שקובע לך את המחיר שהוא מעל ליכולות המיידיים שלך וגורם לך לרצות פחות לרכוש(=סדום) עוד מילה: הדירה הראשונה שקנינו היתה "...בת 1 חדרים...",שטחה 23 ממ"ר קומה אחרונה וכ"ו. השנייה: בשכונה "צמרת" מסויימת, 1/2 2 חדרים .הנוכחית:4 חדרים בסביבה מעל לבינונית מתקרבת לסנובה. תהיי אופטימית .תקפצי למים הקרים! בהצלחה. לעניין שאלת מחיר הדירות בעתיד: תשתחררי ממצוקות האדם שלך תהיי ליהי המדענית, החוקרת במכון ויצמן, תחזרי לקרוא את שכתבתי אתמול(למעלה) ותחזרי אלי כ מ ד ע נ י ת נמשיך לשוחח על בעייתנו המשותפת,דירה.

ליהי 7

New member
אתה חמוד ../images/Emo6.gif

וכי ישנה ברירה אחרת?????????????? מה היינו עושים ללא האופטימיות????????? יהיה בסדר - אין לי ספק בכך. ליהי המדענית ששוקלת לגור במכון ויצמן וזהו.... ליהי

ליהי 7

New member
לו הייתי רוטשילד ...יבהביבהיביהי

".... ובכל זאת החברה מסתייעת במדעים, מניחים הנחות פועלים לפי זה". הנה ענית לעצמך; מניחים הנחות...... אינטואיציה ורגשות אינדבידואלים זה בדיוק העניין !!!!! לך עם תחושותיך אף אחד לא יוכל לשנות זאת כשהמצב בהיר אפשר להניח הנחות אבל במצב המשק הנוכחי..... כל ספקולציה תהייה רחוקה כמרחק מזרח ממערב. מה שנכון לרגע זה לא בהכרח יהיה נכון לרגע הבא. ליהי

הנחת הנחות ... ותחזית ...

התנהגות מחירי הדירות תושפע כידוע מהמצב הבטחוני והכלכלי, שהם לא בתחום מומחיותי. תניח אתה את ההנחות ואני אתן לך את התחזית. אם נדבר על טווח של שנה, בוא תניח מה יהיה: - שער הדולר? - האינפלציה? - שיעור האבטלה? - קצב הצמיחה? - כמות התיירים? - כמות העולים? - המצב הבטחוני / פיגועים? - הסכם עם הפלשתינאים?

למעלה