מחירי אנסטלציה

rune7

New member
מחירי אנסטלציה

בשעה טובה אנו מתחילים במכרזי קבלנים. קבלנו שתי הצעות לאנסטלציה בינתיים שנראות מאד גבוהות - נראה לי שאו שמהנדס האנסטלציה רשם פרטים שלא ממש צריך או שאנחנו בצרות. האם למישהו יש מושג מה עלות ממוצעת לנקודת מים? לבריכת ביוב? האם כדאי לנסות לרכוש לבד את הציוד ולבקש מחיר לעבודה בלבד? אודה לכל עצה

לא כדאי לרכוש לבד. צינור פקסגול למשל

עולה 350 ש"ח לאדם פרטי לקבלן זה פחות. בכלל ישנן היום שיטות עבודה חדשות, עם מרכזיה ללא מרכזייה שדורשות מיומנות, הכשרה וכלים . בעל מקצוע רוכש חומר בכמויות ואינו צריך להחזיר את הנותר לעומתו אדם פרטי לא יכול להחזיר את הנותר. מה שכן אפשר, שבעל המקצוע יתן הערכה מדוייקת לכמה חומר הוא יצטרך. אל תתן לבעלי מקצוע לרמות אותך, מניסיון. זה אפילו לא על קצה המזלג.

כאשר תלך לקנות ברז של "חמת" שזה

איכות, ויעלה לך 500 ש"ח כל ברז, או מרכזיה לא פחות מ-500 ש"ח (לי עלה 1200 כי כל ברז בנפרד)וזוהי רק ההתחללללה. כאשר בונים עדיף לעשות מה שאפשר לבד כמו צבע איטום. כל זאת מבלי לדון על השלב שלאחר הריצוף. לבעלי המקצוע יש את הקומבינות וצריך לנצל את זה.יש להם חומר מעבודות קודמות וכו'.

rune7

New member
זה תלוי

אצלי מדובר ב-3 דירות, לא בקוטג'. סה"כ כ-600 מ' בנייה שזה שווה ערך לכ-2 קוטג'ים. קיבלתי הצעות אנסטלציה של כ-200 אלף + מע"מ כשהציפיה היתה לבערך חצי. אני מבין שניתן להוריד כ-20 אחוז אבל זה עדיין הרבה מעל למה שחשבתי שצריך לעלות.

nir ariel

New member
זה נראה קצת יקר

בד"כ בית סטנדרטי 250 מ"ר העלות הכוללת של מערכת המים והביוב, בין 45000 ל-55000 ש"ח. באיזה אזור אתה בונה? אם זה באזור המרכז אני יכול להמליץ לך על אינסטלטור טוב. בברכה ניר אריאל

nir ariel

New member
רוני רוז'ה 052-2505952

אני עובד איתו, מקצוען ברמה, מומלץ בחום. בברכה ניר אריאל יועץ בניה

למעלה