מחירות לעבדות

RossieL

Active member
מחירות לעבדות

עד כמה הפכנו להיות תלויים במכשירים הקטנים האלה?
עד כמה הם מנהלים את חיינו?
ומה יקרה אם "פתאום" נהיה בלעדיהם, האם נצליח לשרוד ולצלוח יום?

"השעון המעורר בסמארטפון מזמזם. אתם מושיטים יד לכבות אותו ועל הדרך כבר עוברים בחצי עין על הודעות שנשלחו במהלך הלילה, מציצים ברשימת המיילים שלא נקראו ואולי מדפדפים בין המסכים על אוטומט מבלי לדעת מה אתם מחפשים. בארוחת הבוקר, או עם הקפה הראשון, אתם סורקים את הפיד של פייסבוק
ומתעדכנים בכותרות באפליקציות החדשות, אולי אפילו מחזירים כמה תשובות לאנשים.
השנה 2017 וההרגל הזה הפך לחלק בלתי נפרד מחייהם של מיליוני ישראלים. לפני עשור טקס הבוקר שלנו היה נראה אחרת לגמרי אבל היום לעתים קשה לראות עד כמה הטכנולוגיה שאמורה לשחרר אותנו בעצם כובלת אותנו להתמכרויות, להרגלים אובססיביים, גורמת לניוון של הכישורים האנושיים הבסיסיים שלנו ומשחיתה את זמננו לריק.

מתי בפעם האחרונה פתחתם מפה, תכננתם מסלול ונעזרתם בסימוני הדרך ובכישוריכם כדי לנווט ליעד? שירותי ניווט מקוונים, כמו Waze וגוגל Maps מסייעים לנו להגיע לכל נקודה אפשרית בצורה המהירה ביותר אבל כיצד הן משנות את אופן חשיבת הנהגים, והאם התועלת שלהם עבור המשתמש עולה על הנזק בטווח הארוך? לפי מחקר שפורסם לאחרונה במגזין Nature Communications, ברגע שאנחנו מסתמכים על אפליקציות הניווט לרבות Waze וגוגל Maps, אנחנו מכבים חלקים מסוימים במוח. בזמן ניווט פעיל, באמצעות מפות, החוקרים מצאו פעילות ערה באזור במוח האחראי על הזיכרון; בעת שימוש באפליקציות ניווט לא נרשמה פעילות באזורים הללו כלל. השאלה העיקרית כעת היא האם אפליקציות ניווט מסייעות לנו להתנייד בקלות או שהן למעשה הופכות אותנו לתלויים בהן לחלוטין? בדיוק כמו שהדלקת אש ללא מצית או גפרור זו פעולה שכיום נחשבת לכישרון ייחודי, כנראה שבעתיד היכולת לנווט תיראה לחלקנו כאקזוטית ולרוב מיותרת."

http://tech.walla.co.il/item/3055905

ish50

New member
מהתמכרות לשיעבוד

אכן וללא ספק - ההתמכרות ההולכת וגוברת של המין האנושי למכשירים אלקטרוניים מתוחכמים האמורים לפנק אותנו ולחסוך מזמננו באיתור מקומות מענינים , קביעת מסלולים אידאליים להגיע ליעדים , המספקים לנו הנאה וסיפוק ללא הצורך להתחבר באופן מוחשי לזולת ועוד ועוד
למעשה , עלולים במשך הזמן לגרום לניוון היכולות הטבעיות שלנו כיצורים אנושיים וחברתיים
ולמעשה הכלל במקרה הזה נכון כמו בכל כלל אחר בחיים
צריך לקחת כל דבר במידה ולהפעיל את השכל הישר וההגיון גם
לדוגמא
אין ספק שה waze היא אפליקציה נהדרת המקלה עלינו למצוא נתיבים טובים
להגיע לכל יעד במיוחד אם איננו ידוע
אך יחד עם זאת אין זה אומר שחייבים להתמכר לו בכל נסיעה ואפשר בהחלט לכבותו לאחר שמפנימים מה היעד שנבחר עבורנו באמצעותו
או להסתכן בבחירה הגיונית של מסלול נבחר ולהנות מההרפתקאה והפתעות החיים גם
כנ"ל לגבי משחקי המחשב שנוטים להתמכר אליהם
עדיף ללא ספק לנטוש אותם מידי פעם לטובת משחקי חברה עם בני המשפחה והמכרים מאשר להתבודד ולהתמכר למכשיר הזה לבד ולההפך לסוציומטים שלא נדע
וכנ"ל גם לגבי המכשירים החשמליים המתוחכמים שאמורים לחסוך לנו עמל רב
אין בעיה עם זה ספציפית - רק שבמקביל יש לתת את הדעת על טיפוח הפעילות הגופנית - שלא ניתנוון חלילה
למען בריאותנו - כי נפש בריאה בגוף בריא כידוע גם
ובשורה תחתונה - לדעת לקחת כל דבר במידה
ושיהיה בהצלחה

שחר 673

New member
אכן, מסכים עם כל מילה.שמתי לב לאחרונה שבני הבכור מגזים עם

משחקי הסמארטפון שלו {גלאקסי 3} ואחיו הקטן בן ה7.5 לומד ממנו ודורש ממני בגילו הצעיר סמארטפון בדומה לאחיו.
עוד מעט ותתפתח התמכרות לנושא, צריך לחשוב מה לעשות.

RossieL

Active member
פלאי הטכנולוגיה

הטכנולוגיה המתקדמת, יש לה הרבה יתרונות אבל יש בה גם לא מעט חסרונות.
זוכרים שפעם, כשהיינו ילדים בבית ספר, נהגנו ללכת לספריה?
היינו מחפשים מידע בספרים, מדפדפים, חשים את הנייר, מריחים את ריח הספרים, ומסכמים בכתב יד בעט או עיפרון והמשקיענים שבינינו היו מעתיקים, על נייר פרגמנט, ציורים ואיורים והיינו צובעים, הכי קרוב למקור, ומדביקים, כדי להעשיר את העבודות שהיינו צריכים להגיש?
איפה כל זה היום?
כבר בכיתות הנמוכות, העבודות מוגשות מודפסות, על פי דרישת המורים;
את הספריות והספרים החליפה הויקיפדיה ואת הציורים החליפו תמונות מהרשת.

ומכאן ועד חוסר היכולת כמעט, לשוחח, כי התקשורת כמעט כולה נעשית באמצעות תוכנות מסרים שונות, המרחק הצטמצם עד לכדי כלום.
היום, יוצאים למסעדה וכל אחד ספון בסמארטפונו ובוואטסאפו.
הזמנות לאירועים שולחים במייל,
ברכות לחג ולימי הולדת שולחים בוואטסאפ.
אז מה זה waze בשביל להגיע מנקודה A לנקודה B?

אין מילים, העולם השתגע ואנחנו בהחלט מתמכרים לכל "פלאי הטכנולוגיה"

שחר 673

New member
אכן כן, הטבת לתאר את התחושות בעבר

ובהווה.
יש לי הסכם עם בני הבכור, כל ערב, במקום כיבוי אורות בשעה 20:45 אני מתיר לו "למשוך" עד 21:15 בתנאי שהוא קורא ספר במיטתו.
בצעירותי הייתי קורא בשקיקה את סדרת הספרים של אדגר רייס בראוס "טרזן" ולשמחתי גם בני התחיל לקרוא אותם.
רק עכשיו הוא סיים לקרוא את הספר "תום סויר" בהמלצתי ומאד נהנה ממנו.
כך טיפין טיפין (חצי שעה ביום)הצלחתי להחדיר בו את הרצון ההתחלתי לקרוא ספר ולשקוע בו.

dory141

New member
אני מאמין שזו לא גזירה בידי שמיים

אתה לא עבד, אם אתה פותח וויז אבל גם מבין שלפנות ימינה במנהרה זה נוגד את חוקי הטבע; אתה לא עבד, אם גוגל מפות הוא בגדר המלצה אבל במקום זה אתה שואל מישהו איפה רחוב בוקסנבוים (זה ליד יגאל אלון, בת"א כמובן) והוא גורם לך לטעות בדרך; אתה לא עובד, אם במקום לנסות לכתוב למישהי דרך אתר/אפליקציה אתה ניגש אליה ברחוב ונתקל בה במקרה כדי למשוך את תשומת ליבה (זה לא תמיד עובד, שלשום כונפה אחת סטרה לי בשל כך); אתה לא עבד, אם אתה מחליט שאתה כזה ולא נותן לכלל או לעם להכתיב את דרכך בחיים.

בנימה זאת, אצרף שיר וד"ש:

https://www.youtube.com/watch?v=JgRBkjgXHro 

RossieL

Active member
תגובה ערוכה/ סבא של כפה אדומה

לו אבותינו שיצאו ממצרים היו משתמשים בGPS אזי היו מגיעים הביתה
הרבה לפני 40 שנה ובמקום שימורי מאן הם מין הסתם אוכלים אצל הכנענים חומוס עם מג'דרה.
אני לא מוצא שום פסול בשימוש במכשירים המצויינים האלה.
זה כמו לבוא עכשיו ולאמר שמטוסי סילון הם כלי תחבורה משעבדים ומיותרים.
הרי כל דור והטכנולוגיה שלו, כרגע אנחנו רואים אנשים חוצים כבישים סואנים
כשהם לא מסוגלים להסיר את העיניים מהצג, אז מה?
הם עבדים? ממש לא.
הם ברי מזל על האפשרות החכמה שנפלה להם לידיים.
למה אני צריך לפתוח מפה כשיש לי אותה בתוך מכשיר הטלפון?
למה אני צריך ללכת לשדכנית כשיש לי מלא בנות שממתינות רק לי ב"לאב מי"?
למה אני צריך ללכת לבית זונות כשיש לי אייפון בן ז^%$.
אם כבר מדברים, אז המחשב הוא בעיניי משעבד הרבה יותר גרוע...

צינזרת אהההה? את השורה האחרונה.

מה שמתחרז עם פצפונים.

החלום שלי באמת הוא שיום אחד אנחנו כל החבר'ה הטובים
נפתח פורום חדש, אולי נקרא לו בשם "פלורה".

מהשורש פלורליזם וחופש הביטוי.
בפורום הזה כל אחד/ת יוכל לאמר את מה שהוא חושב באמת
על ימנים/שמאלנים/הומויים/ערבים/נוצרים/צ'ירקסים/דרוזים

מבלי לחשוש שהמנהל יצנזר את דבריו.

להיפך המנהל יעודד אותו בדברי חיבה עדינים.

תראי, אני לא מאשימותך.
אני משער שאת פשוט מוצפת "פניות נרגשות" מדי בוקר וערבו.
אני יודע שמשגעים לך את השכל.
וזה לא הוגן שזה קורה דוקא בגללי
כי אני האיש הכי נחמד והכי נעים שיש כאן בארץ הנהדרת הזאת.

RossieL

Active member
שתי תשובות

הראשונה: Be my guest
יאללה, תפתח פורום פלורליסטי
אתה יותר ממוזמן

השניה, אעתיק את מה שכתבתי לשחר, כלשונו, וזה תקף לגביך ולגבי כל מי שכותב כאן:
דיייייי!!!!!
אני מבקשת פעם אחרונה וסופית - שום איזכור לאף דמות מהפורום ההוא.
אני לא אבקש שוב
באמת שנמאס לי

ruven7

Active member
יש אמת בתגובות האחרונות

אין רע בטכנולוגיה אבל ברמה מסויימת יש שיעבוד.
מטוסים נועדו להעביר אותנו ממקום למקום בדיוק כמו כל כלי תחבורה אחר.
ואין רע בשימוש מושכל וסביר באפליקציות.אני לא נוהג ולא זקוק לוויז אבל נעזר באפליקציה המודיעה לי מתי יגיע האוטובוס ולצאת בהתאם מהבית במקום לצאת 'על עיוור' ולחכות לפחות 20 דקות.נעזר בגוגל מפות.
עם זאת השימוש שלי בוואטספ מוגבל ממש להכרחי ואני לא יושב בארועים והרצאות עם המבט חצי מהזמן על הצג, לא מחזיק אלפי תמונות ומחקתי את דף הפייסבוק הצנוע שלי מהמכשיר כי לא מעניין אותי כל עדכון וסטטוס דבילי.לא מצלם בכלל ולא מעניין אותי.
הכל עניין של גבולות.
גם זוכר זמנים אחרים בהם הכל היה פשוט יותר.עם זאת לא מבטל את הטכנולוגיה אבל סבור שהרבה מאיתנו הלכו רחוק מדי בהתמכרות לה ובתלות שפיתחנו.

NuIa

New member
באתי מהראשי

אפשר להגיד אותו דבר על מכונת כביסה, מקרר, מים זורמים, תחבורה. אנחנו תלויים בדברים האלה לחלוטין. מה יקרה אם הדברים האלה יעלמו למשך יום, יומיים, שבוע?
ככה זה החיים המודרניים. אנחנו תלויים לחלוטין בטכנולוגיה. סמרטפונים זאת פשוט טכנולוגיה יותר חדשה, אנחנו עוד זוכרים את החיים בלעדיהם ולכן יש כאן תחושת אובדן של "תמימות" מסויימת.
אני מניחה שככה הרגישו גם במאה ה-19 עם המהפכה התעשייתית.

dory141

New member
עדיין אפשר לקבוע את מידת התלות

יש בעיה עם מכונת כביסה? נותנים למכבסה, עד שהתקלה תתוקן.
תחבורה? מי שנוהג ומנוטרל מאיזשהי סיבה (פסילת רישיון, פציעה, רכב בתיקון) יכול לקחת אוטובוס, מונית או שיסיעו אותו.
ויש עוד ועוד דוגמאות.
אם מדובר בבעיה זמנית, אפשר להחליף את "מה שאי אפשר בלעדיו". אם מדובר בהשבתה יותר רצינית, זה כבר משהו אחר.
אני החלפתי לא מזמן את הסלולרי הישן שלי (גלקסי S3) אחרי 4.5 שנים במשהו קצת יותר חדש (גלקסי J5), ובמהלך 4 הימים שלא היה לי מכשיר קיבלתי משהו סיני זמני. לא כזה ביג דיל, כולה מכשיר.

למעלה