מחירון

Oren010

New member
מחירון

היכן אני יכול להשיג היום מחירון עדכני לעבודות חשמל, תעשייה ובניין? איך אני יכול לדעת מהו מחיר השוק? תודה

לפי דעתי אין מחירון . כול חשמלאי

לוקח לפי הכבוד שלו . תישאל כמה חשמלאים כמה הם רוצים על העבודה הזו

מאגר

New member
מחירון לעבודות חשמל בניה ושיפוצים

עומד לצאת בימים אלה ע"י חברת קבצי אור מקבוצת רמדור המחירון יהיה מחירון עדכני מפורט לכל ענפי הבניה מחירו יהיה כ- 125 ש"ח לחוברת והמחירים ושיטת התימחור נעשתה ע"פ השיטה שנעתה המאגר המשולב מאגר המחירים לענף הניה התשתיות והשיפוצים בחסות החשב הכלל י באוצר הממונה על נכסי הדיור הממשלתי. במחירון זה המחירם הם מחירים מובנים הכוללים את כל התוספות וההפחתות בגין מצבים שונים ותנאים שונים לעבודה. המחירים שם מובנים ולא מחירי מכרזים הבניה של המחירון נעשתה ע"י אנשי מקצוע וחושב בה חומר גלם שעות עבודה עלויות נילוות פחת חומרים ופחת ח מכשורי. המחיריון יעודכן פעמים בשנה מדדית לפי מרכבי המדד בכלל סעיף וסעיף ופעם בשנה לפי עליות חומרי הגלם במקרה של קפיצה חדה בחומרי הגלם מסיבה זו או אחרת יצא עידכון פרטני. אם ברצונך פרטים נוספים אתה אתה מוזמן ליצו איתי קשר טלפוני ל-050-5271788 ואשמח להסביר לך.

מי שירויח מהחוברת זה בעל החוברת

שימכור את החוברות . המחיר יהייה רק מומלץ לצרכן . כמו הדלק . בכול תחנה המחיר שונה . כול חשמלאי יקח מחיר אחר על אותה עבודה . גם לא הגיוני . מי שרוצה עבודה של 800 ש"ח . יקנה חוברת ב125 ש"ח

מר מגר בתשובה למסר ששלחת לי

אז כך . יש חשמלאים שאין להם מה לאכול ויש חשמלאים ואין להם זמן לאכול . לכן צריך לקבל הצעת מחיר בפרוייקט גדול מיכמה חשמלאים . והמחירון לא נותן כלום . אלה משא ומתן בין הלקוח והחשמלאי . אני הרבה פעמים עוזר בטלפון ללקוחות שלי והם פותרים את הבעייה לבד . ואני מפסיד 400 ש"ח ביקור . כי אני עמוס ולא יכול לספק את השרות . כך שכול המחירונים שציינתה שקיימים . לא נותנים לצרכניפ כימעט כלום . ןהם לא יודעים על קיומם . ולא נעזרים בהם כמוני שלא ידעתי . המחירים מישתנים בין כול החשמלאים . על אותה התקנה

אצ3

New member
לקרמר - מילים כדורבנות

הבעיה היא עם כל החוכמולוגים שיושבים במשרד ונותנים הצעת מחיר לא ריאלית. ויש המון המון דוגמאות לכך, לעבודה של עד 15000 ש"ח אין למחירונים הקיימים שום אחיזה והיגיון במציאות, ורק כוחות השוק הם שקובעים.

topt1

New member
לא טרחת לקרוא.

המחירון נכתב ע"י בעלי מקצוע תראה חייבים משהו שייתן הגבלת מחירים או לפחות ישמור אותם בטווח מסוים המחירון הזה מגן על הצרכן ועל העוסק. כי שלקוח רואה מחיר נמוך בהרבה ממחיר השוק הוא מבין שיש פה משהו מסריח אבל כשמישהו רוצה ממנו 300 שקל על החלפת נורה הוא גם מבין שמישהו פה מנסה לעשוק אותו. זה מגן עליכם מהחאפרים ועל הלקוח ממחירים אסטרונומיים.

מאגר

New member
בדיוק לשם כך יוצא המחירון הזה כי

העובדה שהמחירון באותה מתקונת ובאותה שיטה יצא בחסות החשב הכללי באוצר עצר את בולמוס המחירים במשרדי ממשלה רשויות מקומיות וחברות שאימצו את המחירון כמחירון מדף. במשך תקופה לא קטנה אני עורך אומדנים לעבודות חשמל בניה ושיפוצים לפי מחירון זה תוך מעקב צמוד על השוואת מחירים בין הקבלנים ועל סה"כ בסיום העבודה. והתוצאה היא בין האומדן שאני מוציא למחירים שהקבלנים נותנים ע"פ המפרט וכתב הכמיות המחירם פלוס מינוס 3.5% עד 5% עדיין לא ניתקלתי בגבוהים יותר או נמוכים יותר מאחוזים אלה משמע כי המחירים אלה משקפים את מחיר השוק ויכולים לתת לכל בונה או משפץ הערכה פחות או יותר מדוייקת על עלות הפרוייקט שהוא עושה. כאשר מדובר בכל ענפי הבניה הרי שהאחוים האלה אינם משמעותיים. וזאת לאחר עבודה ובדיקה בשטח של יותר משלוש שנים בהכנת עשרות אומדנים וכתבי כמויות. כל מי שרוצה מוזמן לבוא ולראות את הדברים כתובים ולהווכח.

מאגר

New member
אצ3 היקר כאשר אני טיילתי על פגומים

וסולמות וחצבתי במו ידי בתים שלמים לא בטוחני כי הייתה כבר אף אחד כאן לא חכמולוג ישנם אנשים עקב עבודתם הקשה ניבצר מהם להמשיך לעבוד פיזית שלא באשמתם ולאור נסיונם המקצועי ומאגרי המידע שבידם מנסים לעשות משהו שיביא לסטנדרטיזציה בעבודה לא רק של החשמלאיים אלא של כל בעלי המקצוע בארץ בענף הבניה. וכשם המאגר המשולב היצליח במקביל למפרט הספר הכחול ליצור סטנדרטיזציה במשרדי הממשלה הרשויות המקומיותת וכל החברות הממשלתיות קרי משרד הביטון ועוד חברות רבות שאינן ממשלתיות שאימצו את המחירו הזה כמחירון מדף אני תקוה שבנו הקטן של מחירון זה שיקראה כנראה המחירון הפרטי או המחירון המשולב יכניס סטנדרטיזציה גם במגזר הפרטי. ולא יקרה מצב שכשתבוא לבית ותרים רק את הממססר פחת או תאתר תקלה שטותית יגידו לך מה? 150 שקל בשיל זה? במחירון הזה מוגדר גם קריאה חד פעמית שנעשת לצורך בב"א (בקור בדיקה ואיבכון) ואם את עובד במקום שלא ניתן לעלות את החומרים בצורה מכנית (מעלית מקומית) יש תוספת עבור העלת החומרים והורדת הפסולת וכאשר זה רשמי זה גם מחייב ובמפרט הכחול זה רישמי. אז לפני שאתה קוטל ומורח דברי בלע כדאי שתבדוק מזה מיזה ומאיזה צד זה בא ומה המטרה.

אצ3

New member
לדורון היקר

אין בכוונתי לפגוע ולהעליב מישהו ואם נפגעת אני מתנצל ומבקש את סליחתך. אם זכור לך בשירשורים קודמים ביקש מישהו מחיר להפיכת מעגל ח"פ לת"פ. המחיר המצחיק שנתת לפי מחירון המאגר היה כלכך נמוך שאפילו לא שיקף את הוצאות הנסיעה והחנייה. לכן ברוב המקרים המחירון הנ"ל לא משקף את המציאות. כמו כן אני עובד מול המחירון של המאגר עם גוף מוסדי גדול, ובחלק מהעבודות כשאני מחשב ורואה את המחיר הסופי אני פשוט מוותר על העבודה. בכל אופן קבל את התנצלותי אם פגעתי בך ציון

למעלה