מחיקת DLL מ REGISTRY

ramix

New member
מחיקת DLL מ REGISTRY

שלום חברים, כמה שאלות .. הכלקשור למשהו אחד 1. איפה אני יכול לקבל רשימה שלכל ה DLL ים שרשומים במערכת שלי. 2. אני מנסה למחוק DLL מה רג'יסטרי דרך קוד VB. מה שעשיתי זה פשוט למחוק את ה DLL מספריית ה WINDOWS. אבל גם כאשר הוא נמחק אז אני רואה שהוא עדיין עובד. (זה איזשהו כפתור בWORD ופותח FORM. שגם אחרי שאני מסיר את ה DLL הוא עדיין עובד, והוא לא אמור לעבוד). אז השאלה שלי היא האם זה מספיק רק למחוק את זה או שצרילך למחוק עוד משהו ממקום אחר. 3. שאלה הפוכה, כדי להתקין את הDLL האם מספיק רק להעתיק אותו לספריה ?? 4. איך אני יכול לדעת את קובץ המקור של ה DLL שמותקן, כלומר השם של הקובץ שעשיתי לו REGSVR32.

זה די מסורבל ומעצבן

בהקשר הזה אני מניח שאתה מתכוון אך ורק ל ActiveX DLL (יש גם DLL "רגיל"/"טהור" שמהווה רק הרחבה בינארית של תוכנה). כדי באמת להבין את זה אתה צריך לדעת יותר על מבנה ה registry ותפקידו ב windows בהקשר של ActiveX. ספציפית לשאלות שלך: 1. הכל מתחיל ב registry ב HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID. 2. לא מספיק. עליך לעשות regsvr32 /u yourfile.dll. 3. לא מספיק. עליך לעשות regsvr32 yourfile.dll. זה יוצר את ה entries הדרושים ב registry. 4. מתוך הנחה שהקובץ מכיל את הפרויקט MyProject ובתוכו יש את המחלקה MyClass, אז דבר ראשון ה ProgID של המחלקה הוא MyProject.MyClass א. עליך לחפש את ה ProgID בתוך CLSID. ואז אתה מוצא את המפתח הזה ויש לו תת מפתח שנקרא Clsid. ב. כנס למצב עריכה של הערך Default ושם יש ערך ארוך שמכיל ספרות ואותיות בתוך סוגריים מסולסלים. זהו ה GUID (או UUID) של המחלקה. כלומר זהו המזהה היחודי של המחלקה הזו (בכל העולם...) אל תשנה את ה GUID, פשוט תעשה לו Copy (נניח ע"י CTRL C) ותסגור את החלון של העריכה. ג. חזור למפתח HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID וחפש (ע"י Edit ומשם Find) את הערך שלקחת מסעיף ב'. כדי ליעל את החיפוש סמן V בצ'קבוקסים Keys ו Match whole strings only _בלבד_. ד. לאחר שמצאת את המפתח - פתח את תת המפתח שלו שנקרא InprocServer32. שם מחכה לך המיקום הפיזי של הקובץ DLL. הערות: 1. אני לא לוקח אחריות על "משחקי registry". בכל מקרה, עצה קטנה: מרגע שאתה ב registry - אל תשנה כלום. אל תלחץ על OK בזמן עריכה, רק Cancel. 2. זו לא הדרך הקצרה ביותר. יש דרכים אחרות, אבל הן דורשות קצת יותר ידע ועוד תוכנה. 3. יש כלים שעושים את העבודה בשבילך. חפש ברשת ו/או באתרי VB "רציניים". 4. מעולם לא הייתי צריך להתעסק יותר מדי עם רישום ידני של DLLים שהכנתי. בשביל זה יש תוכנות התקנה...

למעלה