מחיצות בדיסק

lioriliori

New member
מחיצות בדיסק

מה צריך לעשות על מנת שלינוקס תכיר מחיצות אחרות בדיסק? יש לי מחיצה שבווינדוס מופיעה כ E ואני רוצה להשתמש בה תחת לינוקס. הגרסה שמותקנת במחשב היא רד האט 7 אה עוד משהו. LILO עולה רק כאשר אני מכניס את הדיסקט שיצרתי בהתקנה יש אפשרות ש LILO תעלה ללא הדיסקט? תודה אנשים טובים

אשכר

New member
mount

1. קודם כל תברר לעצמך על איזה התקן בלינוקס מוגדרת המחיצה, אם אתה לא יודע, אז ניסוי וטעיה לא יזיקו. לדוגמא,
/dev/hda5​
2. איזה סוג המערכת קבצים של ווינדואז? FAT? FAT32, NTFS... 3. עכשיו, צריך להיות ROOT. תחליט איפה, או (הכי טוב) תיצור דירקטורי חדש, שממנו "יתחיל" הדיסק E שלך, לדוגמא mkdir /mnt/windows 4. תכתוב
mount -t vfat /dev/hda5 /mnt/windows​
5. אם זה לא עובד, יש לך שתי אופציות: א. לרסק את הקיבורד על המוניטור (לא מומלץ) ב. לנסות התקנים אחרים... HDA זה הרדיסק רגיל, HDB זה ההרדיסק השני במחשב, SDA זה הרדיסק סקאזי (אם אתה לא יודע מה זה, אז בטח אין לך) דוגמאות:
/dev/hda5, /dev/hda2, /dev/hda10, /dev/hdb7, /dev/sda60​
בנוגע לLILO, אני בכלל ממליץ על GRUB, אבל לא אוכל לעזור לך באף אחד מהם...

הראל

New member
תיקון LILO ל"לא מומחה"../images/Emo91.gif

1. יתכן וכאשר התקנת את ה redHat-7 שינית את מיקומו של ה- LILO. ברירת המחדל היא בדיסק הראשון ב- MBR. (הדיסק הראשון נקרא C במערכות מיקרוסופט, ו- hda בלינוקס). 2. מכיוון שכך, לא עולה לך הLILO בגלל שה- BIOS לא רואה אותו בכלל (ה- BIOS אחראי למערכת המחשב עד לעלית מערכת ההפעלה). 3. ניתן להתקין LILO מחדש בעזרת המערכת הקיימת כבר על גבי המחשב שלך, אך אני מניח שאינך מומחה ולכן איעץ לך לעשות משהו פשוט בהרבה. קח את "דיסקי ההתקנה" של הלינוקס, הרץ אותם כ- upgrade, שום דבר לא ישתנה במערכת הקיימת, אבל ה- LILO יותקן. אל תשנה את המיקום המומלץ ע"י מערכת ההתקנה ונראה כי זה יעבוד. 4. מאידך, יתכן וברירת המחדל שלך (ב- BIOS)שונתה לעליה מדיסק D או E או משהו אחר ... בדוק שברירתת המחדל היא אכן C בהצלחה

למעלה