מחילה פשוטה.

מחילה פשוטה.

היום בשעת צהרים מוקדמת, יצאתי מהמשרד. כשחלפתי ליד שכונת מורשה (ירושלים!) הגיח ללא הזמנה זכרון ילדות. את רוב חופשותי כילד ביליתי בירושלים אצל משפחתי. נזכרתי שאני ובת דודתי חצינו את הדרך משכונת מנדלבאום למורשה ואדם לבוש גלימה חלף על פנינו. כילד הגר בעיירת פיתוח חילונית מראה אדם בגלימה הוא לא אחר מנזיר. את הויכוח שפרץ ביני לבין בת דודתי החלטנו לפתור ע"י אדם שלישי שיחליט מי הוא... נזיר או רב, אני שאלתי "נכון שזה נזיר?" סטירה מצלצלת לא איחרה להגיע (אולי אף הקדימה). כשנזכרתי באירוע הכעס על אותו בחור צץ, רציתי פתאום להחזיר לו, רציתי לשאול אותו "למה?", "למה היכת ילד צעיר על שאלה תמימה?" כבני אדם חשובה לנו מאוד התשובה על השאלה "למה", אני לא יודע למה! אבל זה כך. שאלתי את עצמי מה היה קורה אילו פגשתיו היום, מה היה קורה אילו לשאלתי "למה", היה עונה "סליחה!" מיד הייתי סולח! אז הבנתי כמה פשוט מנגנון המחילה, אדם מבקש סליחה אמיתית וכנה ואנו מיד סולחים (ברוב המקרים, כמובן שיש כמו תמיד יוצאים מן הכלל). פשוט וקל יותר למחול מאשר לבקש מחילה כנה, קל לשכוח מעשה שפגע בך יותר מאשר לשכוח שאתה פגעת. כך הם פני הדברים, כך אנו בנויים. אקשר זאת לכל הפוליטיקאים שאנו נהנים להקניט ולשלח בהם כעס, לכל בעלי השררה שנוהגים באנשים כבשלהם... היינו שמחים לסלוח אם היה שם אך מי שמבקש סליחה כנה! מילת אגב, לגבי כל ששואלים האם יום הכיפורים מכפר? האם האל סולח לנו מרק כי ביקשנו ???? כן! אם בקשת הסליחה כנה, המחילה תגיע במהרה.

../images/Emo45.gif...

אני חושבת שהחלק הקשה ביותר בתהליך הסליחה הוא בעצם לעצמנו, קל לנו הרבה יותר למחול ולסלוח לאחר מאשר לנו.. ובכל זאת, אהבתי את מילותיך

למעלה