מחייה בלונדון

benjo4

New member
מחייה בלונדון

שלום לכולם כמה שאלות אם אפשר,אני אמור להתחיל ללמוד בסביבות מרץ בלונדון ההייתי מעוניין לדעת מה בערך עלות המחייה בלונדון הבנתי שאם אני גר נניח ב-ZONE 3 יותר זול ובכמה מה השכר בערך מעבודה זמנית 20 שעות שבועיות תודה וגמר חתימה טובה

chickensoup

New member
אני מגיעה לישראל

אני מתכונת לגור במרכז הבנתי שיותר זול כמה אני ארויח?

benjo4

New member
תשובה

באיזור תל אביב במרכז יעלה לך בסביבות 500 $ דירת חדר וחצי או בשותפות בין 250 ל 350 $ אם תגורי מסביב לתל אביב כמו רמת גן יעלה לך פחות מת"א אבל תהיה תלויה בתחבורה ציבורית או במוניות בסוף שבוע כדי להגיע לתל אביב מעבודה כללית (תחנת דלק,קיוסק או שירות לקוחות) בערך מרויחים בין 19 ל 25 ש"ח לשעה יפה עכשיו ברצינות אין לי מושג גדול באיזורים בלונדון ובמה פחות או יותר אני יכול למצוא עבודה אז קצת יותר סבלנות(ופחות צניות) ועזרה בהחלט לא תזיק תודה וגמר חתימה טובה לך

chickensoup

New member
../images/Emo52.gifבסדר

אם אתה מתכון לגור עם שותפים יעלה לך בערך £70-£100 לשבוע לחדר שכר המינימום הוא £4.20 לשעה יש מלא עבודות שאתה יכול לעבוד בהן,תלוי בהשכלה ורמת האנגלית שלך

guyguy2003

New member
מחירים ואיזורים בלונדון

בדרך כלל לעבודות פשוטות מרוויחים 6 בלונדון, ו7 ומעלה לעבודות מזכירות זמניות וכו. (temp agencies). חדר יכול לעלות 70 פאונד רק אם הוא בזון 4-6 ומאוד קטן או בשכונה ממש רעה. זה תלוי גם אם זה 'חדר כפול' (מיטה כפולה ויחסית מרווח) או 'יחיד' (מיטה יחידה וקטן-בינוני). בד"כ כשמדובר בבית עם שותפים (ולרוב זה בתים ולא דירות) זה all inclusive כלומר כל החשבונות הם על בעל הבית ולא עליך (מים חשמל ארנונה וכו). מצד שני משהו שגיליתי לזוועתי זה שאם החוזה הוא פר דייר ולא לכל הביית מה שמאוד פופולרי שם - בעלי בתים שמשכירים חדרים - בעל הבית יכול להיכנס לבית מתי שבא לו (אבל לא לחדר שלך כמובן). יש הרבה בעלי דירות שמשכירים חדר בבית שבו הם גרים! זה קצת יותר זול לפעמים, אבל לדעתי זה הימור גדול, ועדיף להשכיר עם שותפים. הם עושים זאת בגלל שהמחירים פה כ"כ אסטרונומים לבתים ואין להם איך להשלים את הארנונה אחרת. כמו כן, עדיף שבעל הבית יהיה אנגלי אנגלוסקסי ולא אפגני/פקיסטני/ג'מייקני, ביחוד לא ג'מייקני! :) למה? זה לא אומר שאתה לא עלול ליפול על בעל בית אנגלוסקסי משוגע, אבל באופן כללי מהארצות שציינתי הם הרבה פחות מנומסים ואדיבים, (הג'מייקנים ביחוד, באנגליה הם נחשבים ה'ערסים'.. :)) והסיכוי שתסתבך איתם יותר גבוה :) אני גר בfinsbury park (N4קרוב לאיצטדיון arsenal שזה מקום נחמד למרות שהאיזור של הפארק עצמו דיי מפחיד בשעות מסוימות ובאופן כללי dodgy אבל אני משלם 93 בשבוע לחדר דיי נחמד (עם 11 איש אחרים בבית אבל זה נחמד כי כולם מכל העולם והבית דיי עצום). זה באמצע zone 2 ומאוד נוח מבחינת תחבורה ציבורית - 10 דקות לרחוב אוקספורד בטיוב או 30-20 דקות באוטובוס. באופן כללי הנורת' ווסט הוא הכי נחמד (וגם מאוד יהודי - גולדרס גרין, הנדון, אג'וור, ברנט, מיל היל וחלקים מפינצ'לי במיוחד) אבל גם מאוד יקר. הצפון - תלוי איפה (איסלינגטון והייבורי נחמד מאוד, קמדן טאון ככה ככה אבל מאוד אין ומרכזי). במזרח ומזרח-צפון: hackney, seven sisters, totenham, walthamstow, leyton, stratford, mile end, bethnal green - תתרחק כמו מאש :) מקומות לא נעימים. leytonstone - תלוי ברחוב. באיזור היותר צפוני יותר טוב (גרתי שם הרבה זמן וזה לא רע אבל זה סוף זון 3 ואתה תלוי בטיוב). bow אפשרי אבל גם לא משהו. בארקינג(barking) - לא כדאי. אל תתקרב לאיסט ווסט האם וכל האיזור שמסביב (קנינג טאון לדוגמא)- מאוד לא טוב! קח בחשבון שככל שאתה מרחיק מהשכונות הפנימיות נהיה (לרוב - לא תמיד!) הרבה יותר נעים ו'פרברי'. במערב רוב המקומות נחמדים, אבל עד שאתה לא יוצא לזון 3 או 4 זה גם דיי יקר. (בsheperds bush עבור 90 פאונד תקבל לרוב חדר פצפון, וזה דווקא מהמקומות הלא משהו במערב). אני לא מכיר את הדרום יותר מדי. קח בחשבון שרוב המקומות בדרום העיר דורשים רכבת ולא טיוב, ויש מקומות שמאוד לא כדאי להסתובב בהם שם (בריקסטון לדוגמא, למרות שיש שם הרבה מועדונים מפורסמים). אני יודע מהרבה אנשים שclapham זה אחלה מקום, בדרום לונדון. קח בחשבון שהמרחקים מאוד גדולים. zone 3 אתה לא יכול להסתדר בלי טיוב או רכבת וזה כבר בערך 20 דקות לפחות. zone 4 לפחות 30 דקות וכך הלאה. זה נראה לא נורא, אבל אלא אם אתה נוסע בjubilee בקטעים החדשים, נסיעה בטיוב זה סיוט לא קטן. רעש נוראי, לכלוך, המוני אנשים מצטופפים, חום ולחות וטלטול של הקרון, לכן המחיר נקבע ממש על סמך הדקות שאתה צריך להעביר שם. עצה - אל תשכיר עם ישראלים. גם בגלל שלהשכיר עם אנשים מכל העולם הרבה יותר מעניין (ובסה"כ בד"כ באים ללונדון לא כדי לגור בישראל של חו"ל), וגם בגלל שלרוב הם יהיו יותר אדיבים בתור שותפים (מה לעשות), אפילו בלי הסטיגמות של הישראלים, הם ינסו להיות הרבה יותר מתחשבים פשוט כי אתה ממקום אחר מאיפה שהם באים. מצד שני - זה מאוד נוח להיות עם מישהו שמכיר את המנטליות שלך ומאיפה אתה בא, ודובר את שפתך. יש אנשים שזה חשוב להם. בכל מקרה, יהיה לך מאוד קשה אם תרצה להתנתק לגמרי, כי האישיות שלך הישנה (עד היום גרת בארץ ואתה רוצה לחזור למחוזות מוכרים גם אם אתה לא אוהב אותם וגם אם אתה כן, ביחוד שאתה לבד) תתמרד וללא ספק תמצא את עצמך מדי פעם בגולדרס גרין אוכל שווארמה או נכנס לסטימצקי ומפטפט עם המוכרים בעברית.. :) רוב הסיכויים גם שתמצא את עצמך מתחבר עם אנשים שהם לא בריטים אלא עם זרים אחרים שנמצאים שם כמוך. הסיבה הפשוטה - הבריטים מאוד אדיבים ומנומסים אבל בדיוק אחרי שהם עזרו לך הם יברחו. הם מאוד לא פתוחים מבחינת חשיפה אישית, ולהזמין מישהו אליך לקפה זה unheard off אלא אם אתם מאוד קרובים. (מאוד מוזר הא? :)) הם לא 'יוצאים מגדרם' להכיר אנשים חדשים יותר מהתעניינות כללית בהם, ו'טקס ההתקרבות' שלהם מאוד ארוך ובהחלט לא ישראלי. קח לעצמך את הזמן להתאקלם, זה שונה מאיש לאיש. יש כאלה שלא מתאקלמים לעולם, או שבורחים אחרי חודש-חודשיים כי זה מאוד קשה וצריך הרבה סבלנות. לרוב זה לוקח בין כמה חודשים לשנה, וגם אם קשה לך אל תוותר. בהצלחה!

למעלה