מחיות

יפעת187

New member
מחיות

שאלתי כבר פעם כאן ולא קיבלתי תשובה ברורה? אפשר להכין מחית בבית ואם כן איך?

motip3

New member
כן

לוקחים את הפרי חותכים, מרסקים, מרתיחים (מצמצמים מעט). אם יש צורך (גרעינים, ציפה וכו') מסננים ואת הנוזל מקררים ומקפיאים בכלי סגור ואטום. "}חוצבים" כל פעם עם כפית (לא משפירים) מרתיחים בתוך השמנת ושופכים על שוקולד.

יפעת187

New member
רק לברר שהבנתי...

1. חותכים מרסקים (בבלנדר?) ומרתיחים
2. מסננים ומשתמשים רק בנוזל.
3. מה ז"א "משפירים"?

כמה זמן מראש צריך להכין? ואיפה שומרים (מקרר\מקפיא) ולכמה זמן זה מחזיק? ובכלי אטום?

motip3

New member
הכל כתוב

1. מרסקים בבלנדר (לא מכיר דך אחרת).
2. משתמשים רק בנוזל, אלא אם לא מפריע לך הגרעינים. למשל יש כאלה שמשאירים את הגרעינים של הפסיפלורה, אני אישית לא אוהב.
3. משפירים = מפשירים.

כמה זמן מראש צריך להכין - מכינים לקראת סוף העונה של אותו הפרי, מקפיאים וזה משמש לכל העונה של הפרלינים. בגלל זה גם לא מפשירים אלא "חוצבים" עם כפית את הכמות הרצויה.
איפה שומרים (מקרר / מקפיא) - כתוב להקפיא, אז כנראה שזה מקפיא (פריזר).
לכמה זמן זה מחזיק? עד שמתחילה עוד פעם העונה של אותו פרי
בכלי אטום? כתוב, בכלי אטום.

יפעת187

New member
עוד שאלה קטנה

שמרתיחים, מה הכוונה לצמצם מעט? שזה יגיע למרקם כמו של ריבה? או ממש רק עד שיצאו נוזלים?

motip3

New member
זה תלוי בסוג הפרי

במידת הנוזליות שלו, בחוזק הטעמים שלו ובשימוש המתוכנן. למשל אוכמניות, אחרי שטוחנים אותן רוב המסה בכלל לא תעבור במסננת. אז אני לא מרתיח הרבה על מנת שאני לא אשאר רק עם קליפות. פסיפלורה, תותים, דובדבנים פירות מימיים יותר ניתן להרתיח יותר זמן. אבל שוב אין הכוונה להגיע למרקם של ריבה. בד"כ אידוי נוזלים שבא לידי ביטוי בהפחתת משקל של המסה ב- 20-40% זה בהחלט מספיק.

salo22

New member
סטיק בלנדר איכותי

ידידם הטוב ביותר של עושי המחיות הביתיות.. למרות שאפשר גם עם בלנדר, אני מעדיף אותו בשימוש עם כיסוי מגבת כמובן לצמצם התזות. הבישול על אש קטנה הזמנים לשיקולך - אני אוהב לבשל הרבה מאוד זמן ולצמצם התערובת לאיזור החצי, יגידו כמובן שחימום פוגע באיכויות בסיסיות ו"בריאותיות" של פירות, אבל אני בהחלט מוצא שצמצום ארוך מאוד מדגיש החוצה טעמים ויכול לשפר משמעותית גם מצב של פירות שלא היו הכי בשלים הוא טעימים במיוחד מלכתחילה.

salo22

New member
חיי המדף ?

זה מאוד תלוי במה שמת בפנים וכנראה גם מידת ההיגיינה והניקיון בה עובדים, באופן כללי פרלין ביתי עם מחית פרי יכול לדעתי להחזיק גם עד שבועיים, כנראה בעיקר בגלל שמעטפת השוקולד מבודדת את המילוי. אבל אני לא מהנדס או טכנולוג מזון כך שאין בתשובה זו שום דבר מבוסס.

mashkiayeruka

New member
הקפאת מחית פרי בתבניות סיליקון

שאלו פה לא מזמן האם אפשר להכין פרלינים בתבניות סיליקון. גם בעיני זה לא רעיון טוב, אבל אני משתמשת בתבניות האלה כדי להקפיא את מחיות הפירות שאני עושה. אני מסננת ומצמצמת את הפרי ואז מקפיאה אותו בתבנית הסיליקון. אחרי שהוא קופא אני מעבירה את כל קוביות הקרח - פרי לשקית. מהשקית ששמורה קפואה בפריזר כל השנה אני לוקחת כל פעם קובייה או שתיים לגנאש או למשהו אחר. זה חוסך לי מלאכת החציבה, וגם אני נותנת לילדים לזלול קרטיבון פרי מידי פעם, ממתק בריא במיוחד :)

יפעת187

New member
מוטי

רשמת למעלה שאתה לא מרתיח הרבה כדי לא תשאר רק עם קליפות, זה לא יותר טוב? זה אומר שרוב הפרי הומס ורק הקליפות נשארו לא?
או שהתכוונת שפשוט לא להרתיח יותר מדי כדי שהנוזל לא יתאדה ותשיאר עם קליפות?

אז בעיקרון להגיע למצב שיש נוזל ועדיין קצת קליפות ואז לסנן את הכל?

יפעת187

New member
האם צריך להוסיף

סוכר ומיץ לימון? ראיתי בחלק מהמתכונים שכן דורשים את זה? ואם כן מה היחס?

למעלה