מחטף בועדת הכספים.

ronen1981

New member
מחטף בועדת הכספים.

כידוע או לא כידוע ועדת הכספים העבירה הצעת חוק שבה מ"ס הכנסה דוחף את ידיו לנטו שלנו ולקופות החיסכון. אדם שחסף כסף והגיע חיסכון מכובד יזכה לשלם עכשיו עליו מיסים הודות לתקנה של ועדת הכספים. ליצמן וחבר כנסת מש"ס העיזו שניהם להעביר לבדם את התקנה (בישיבה ישבו ארבה השנים שתמכו ועוד ח"כ מש"ס ואחד ממרצ שנמנעו.) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2257776,00.html אני חייב לציין שאני כועס על פרצקי שלא בא לאותה הועדה לזעוק כנגד המחטף ,נכון שלבדו לא יכול היה לשנות ההחלטה (היה יוצא 2 נגד אחד.) אבל בכל זאת היה צריך להיות נוכח והוא חייב הסבר לפחות לחברי מועצת שינוי היכן היה בזמן הועדה.

gershon17

New member
אתה מבלבל בין כמה דברים

מס על רווחי הון, כשמישמים אותו כראוי - הוא מס הוגן שגם נהוג ברחבי העולם. זה שהרפורמה שעברה עקומה לגמרי (נראה אותך מנסה לקזז הפסדים עד 2006), ולמעשה רק מכבידה את נטל המס הגבוה גם ככה - זה חוץ מזה. בעקרון מס רווחי הון הוא מס הגיוני. הבעיה עם ההחלטה היא לא שהיא תאפשר את גבית המס, אלא שהיא מעניקה למדינת ישראל מידע שאין כל כך סיבה שיהיה בידה. אני לא יודע מה נהוג במדינות אחרות בעולם, מבחינת חובת הדיווח של הבנקים לשלטונות, אבל יש לי תחושה שלא מדובר בדיווח כה גורף ופרטני.

ronen1981

New member
קראתי שוב הכתבה.

וכן התבלבלתי בין שני דברים שאני כועס לגביהם.

למעלה