מחזות זמר בישראל=מסחריות.

מחזות זמר בישראל=מסחריות. ../images/Emo31.gif

למה , תסבירו למה זה ככה פה בארצנו הקטנטונת. תמיד מחזות הזמר של חנוכה (בעיקר) אמורים להיות כאלה מסחריים. הכל נעשה על מנת להשיג כסף כמעט לא שום דבר אחר. לא פעם שאני מעלה את הנושא הכואב והחשוב הזה בפורומים בנושא תאטרון, ועכשיו כאשר אנחנו נמצאים בפורום המתעסק בנושא זה- אולי זה המקום לשאול ולקבל תשובות ולדון בנושא הזה. למה כל מחזמר בחנוכה כל כך נוצץ? - תשובה אחת ישנה לשאלה הזאת והיא: רק בגלל השחקנים. שחקנים?!? פחחח, מצחיק יותר נכון לומר "מנחים". למה בפסטיגל מביאים רק מנחים ואנשים בעלי שם בעולם הזוהר והבידור של הילדים? - כי זה מה שמביא ילדים. ואם כבר בעניין הפסטיגל, אז כבר מזמן הוא הפך להיות משו ממוסחר מאוד. פעם, הייתה תקופה של פסטיגלים טובה: הייתה תזמורת חייה באולם בכל מופע ומופע והכל היה נהדר. היו גם זמרים רציניים - ולא הפכו את מנחי ערוץ הילדים לזמרים. ואני חושב שזה העניין: מנסים לעשות ממנחים שיביאו את הילדים לפסטיגל - לזמרים. יש כאלה שעושים את זה גם לא רע, אני לא אומר,אבל רובם ממש לא. ירון כפכפי למשל, הכל הכל הכל ממוסחר לשלילה. ושלא תבינו לא נכון! : להרוויח כסף זה נהדר ואחלה אבל לא שעושים משהו ממוסחר לשלילה עם שחקנים מוכרים שמביאים קהל. הנה, קטנטנות למשל : "ליאת אחירון, תום אבני, קובי מחט"- נו , מה תגידו??! זה יכול להטריף אותי. חבל שזה ככה. אשמח לתגובות

כמובן שאתה צודק, אבל...

צר לי להגיד לך - ככה זה בכל מקום. לאן שלא תלך, ולא רק בארץ, כל מה שאנשים רוצים זה כסף. ויש המון דרכים להשיג את זה ו, מה לעשות, זאת אחת מהדרכים. ככה זה תמיד היה וככה זה תמיד יהיה. בארץ זה באמת מאוד קיצוני, אבל מה לעשות שזה ככה. זה מה שהולך. כואב לי הלב, אבל ככה זה. ואין מה לעשות נגד זה.

שני צדדים יש למטבע,ערן---->

בראש ובראשונה-יש לספק את הקהל,האם אני צודק?וודאי,אך או אחרת הקהל או שאחראי להצלחתה או נפילתה של הצגה. בישראל של שנות האלפיים הקהל עדיין רוצה ומבין את השואו,עובדה שכשמנסים לעשות מחזות זמר קטנים ואינטמיים כמו מתנקשים,העניין נכשל.אז כן,הקהל בישראל אוהב לקבל כוכבים,אוהב לקבל תפאורות ואוהב לשמוע שלכבוד העלאת המחזמר נרכשו המון המון פנסי תאורה מיוחדים חדשים,הקהל אוהב את זה,ואין טעם לנסות לתת לו בכוח משהו אחר.הקהל האיכותי הוא 10 אחוז אולי מקהל הצופים בארץ,ולאף אחד בארץ אין כספים לזרוק על מחזות זמר קטנים שאף אחד לא יבוא לראות. יוכלמן אשר פרידמן בהחלט קלטו את הנוסחה המצליחה והם בהחלט המשרד השולט בתחום המחזמר בארץ,אין מה לעשות.עובדה. גם שמנסים להעלות פנינות כמו המחזמר "אנני",מחזמר אמיתי!עם תזמורת,עם שירה חיה,גם אז,הקהל ילך לראות את המתחרה,כי את הכסף שחסך המתחרה על תזמורת,הוא השקיע בפרסום ובעשיית סנסציות,ועוד משהו קטן,שימו לב לכרוניקה של הפתעות מצד המשרד יוכלמן אשר פרידמן.הם לא נותנים לחג לעבור בלי הפתעה סנסציונית-למשל-שמונים יום מסביב לעולם-כדור פורח ותפאורות ענק,מלך סיאם?קאסט ענק,תלבושות מרהיבות,במה מטורפת(אני יודע,הקמתי אותה פעמיים!7 משאיות דאמאטטט!!)מלך ארתור?מסך המיים,קרבות הבמה,דודו טופז מוקרן,קטנטנות?נו,באמת,נו,קטנטנות!יש נוסחא יותר מנצחת?בקיצ,זה באמת נורא פשוט מאיפה ולמה המסחריות הזו לדעתי אפילו צריך להעריך אותם על הקליעה בול הזו לטעם של הישראלים,שגם אם הוא מאוס,הוא עובדה,ובעוד שכולם מסביב שוקעים,הם צפים,ואפילו מתרוממים כמו רחפת על גלי ההצלחה.

../images/Emo68.gif תודה על התשובה המעמיקה ו...

אני מאוד מסכים. כיום בישראל יש נוסחה מאוד מדוייקת לגבי "יצירת מחזמר". תפאורה פנסים - מנחים או אנשים שילדים אוהבים ובזה נגמר העניין. אני מאוד מקווה שבשנים הבאות ידעו להסתכל במבט לאחור ויגידו לעצמם: איזה מסחריות עשינו , כמה כסף הרווחנו , אבל בתחלס..עשינו מחזמר מסחרי . נקודה. נקווה לטוב.

למעלה