מחזור

sexytomato

New member
מחזור

שלום, אני בת 18, יש לי כמה שאלות בנוגע למחזור החודשי- אני מקבלת מחזור מזה 4 שנים. הוא לא היה סדיר והתחיל בערך להסתדר מתי שהתחלתי לצאת עם החבר שלי מזה 5 חודשים, אז שאלתי הראשונה היא אם יכול להיות קשר בין השניים, יכול להיות שמצב של רוגע נפשי סידר לי את המחזור? ושאלה שנייה, שקצת יותר מטרידה אותי- בדר"כ המחזור החודשי שלי נמשך כ-5 ימים, זרימה בינונית+, התחלתי להשתמש בטמפונים בכמה פעמים האחרונות, השתמשתי ברמת הספיגה הנמוכה ביותר והייתי צריכה להחליף תכופות (כל שעתיים בערך), התכוונתי להחליף את רמת הספיגה ברגע שתגמר לי הקופסא. במחזור האחרון השתמשתי בטמפונים שהשתמשתי בהם בפעמים שלפני כן, ונתקלתי בתופעה מוזרה- גם לאחר 8 שעות הטמפון לא היה ספוג-- המחזור שלי היה קל ביותר, כמו שבחיים לא היה. הוא נמשך 5 ימים, אבל שוב, לא הצלחתי "למלא" אפילו טמפון אחד. אתמול שוב קיבלתי מחזור ושוב הזרימה רגילה. מה יכולה להיות הסיבה לזרימה הקלה במיוחד שחוויתי?

מחזור

לשאלתך הראשונה התשובה היא כן, רוגע נפשי בהחלט יכול לעזור לסידור המחזור ולהיפך, לחץ נפשי - משבש. לגבי השאלה השניה, לא ברור לי האם המחזור שהיה כל כך חלש היה בזמן . לעיתים יש דימום אבל זה לא וסת רגיל ולכן הדימום חלש יותר, יכול להיות דימום בזמן ביוץ או סתם דימום שלא נובע מהשינויים ההורמונליים הרגילים של מחזור. בנוסף, לא ציינת אם את משתמשת בגלולות , כי אם כן, גלולות יכולות להוריד את כמות הדימום במחזור באופן משמעותי וזה יתרון שלהן, לא חסרון. בכל מקרה, לא חשוב מה זה היה, אם זה חד - פעמי ומאז כבר קבלת מחזור רגיל, אין לכך חשיבות.

למעלה