מחזור 3 בליגת העל

סלים וארזה

New member
מנהל
מחזור 3 בליגת העל
קודם כל אני צריך לומר שאני לא אוהב את שולדברנד כשחקן. יחסית למישהו עם נתונים כאלה, הוא היה אמור להיות טוב הרבה יותר. אני מבין שאין הרבה אפשרויות לשחקני פנים ישראלים בחוק הרוסי והוא נהנה מזה. הוא היה הקלע השני בטיבו באשדוד כשהוא קולע כמו כל שאר הישראלים באשדוד: וורקמן, סולומון ושרון. רק זר אחד תפקד באשדוד - גארט. כרגע אשדוד נראית רע מאוד.

חולון נצלה את הדחיפה של כמה אלפי אוהדים שגדשו את הבית החדש. גוני יזרעאלי היה חלש, אבל עם כמה סלים חשובים בקלאץ' עזר. אייל שולמן היה הפתעה טובה לאחר שכבר שנים מסתובב בין קבוצות כשחקן משלים, ולמרות משחק לא טוב של רוזפלט, שלושה זרים נתנו תפוקה נאה.

עד סיום הרבע השלישי היה די צמוד, אבל נראה שפשוט לאשדוד נגמר הדלק ברבע הרביעי.

הערב יש שני משחקים: ראשון לציון אמורה לדלג בקלות מעל קריית גת (שידור באתר ערוץ הספורט), ומכבי ת"א תארח את הפועל ירושלים במה שמסתמן כמשחק יצרי (שידור בערוץ 1)

סלים וארזה

New member
מנהל
קראתי שהעתיד של גודס תלוי במשחק הערב
מכבי ת"א מול ירושלים. ירושלים מגיעה נצחון באמתחתה ביורוקאפ ושני נצחונות בליגה. ד'אור פישר שהחל את העונה רע (כולל בנבחרת) משתפר ממשחק למשחק. מצד שני סאגת ברייסי רייט אמנם תמה, אבל המחליף שלו, מאט ג'נינג עוד לא התאקלם. שחקני הפנים פישר, אליהו, גפני ודאנקן אמורים לעשות המון צרות לקו הקדמי הרעוע של מכבי ת"א.
&nbsp
במכבי ת"א אמנם הביאו את אופייבו, אבל גם בחיפה בעבר הוא לא היה גורם דומיננטי מדי. שחקן משלים נחמד, קצת אנדרסייזד לעמדה 5, כי הוא לא ממש קופץ. אמבקווה הוא כרגע מה שיש למכבי ת"א תחת הסל. מצד שני יש לצהובים סוללה של גאנרים מחוץ לקשת: רוצ'סטי, פארמאר, לנדסברג, פניני ואפילו סמית' יכולים לטווח מהשלוש בכל רגע נתון. נכון, לא הזכרתי את יבזורי, כי גם במכבי ת"א לא ממש סופרים אותו. מכבי ת"א מגיעה אחרי תבוסה קשה ביורוליג בחוץ לצסק"א והפסד בבית למלאגה. קראתי שהאולם יהיה מלא.

אני לא אופתע אם זה נכון
מכבי ת"א זו קבוצה שמנהליה רוצים הצלחות מיידיות. השאיפות שלהם לא עומדות בקנה אחד עם המציאות. אני זוכר שפיטורי אפי בירנבוים הגיעו לאחר מאזן 2-2 באירופה והפסד בודד בליגה לעומת שלושה נצחונות. בסופו של דבר החתמה אחת של אפי (ארויו) הביאה למכבי ת"א אליפות באותה עונה אחרי פיגור 14 הפרש במהלך הגמר מול מכבי חיפה.

ירושלים פייבוריטית לדעתי כי ההגנה שלה נראית יותר טוב בינתיים. אופייבו שחקן מצוין. ממה שהבנתי הוא בא למלא את מקומו של רנדל בינתיים, מה גם שלדעתי הוא יותר 4 מ-5. צריך לזכור גם שהקליעה שלו לשלוש טובה יותר מרנדל. מבחינת קליעה לשלוש אני חושב שמכבי ת"א יותר מסוכנת, שכחת את בנדר. אבל מה שכן אף אחד שם חוץ מפארמר לא יכול ליצור לעצמו מצב זריקה.אולי קצת רוצ'סטי אם הוא תופס יום גדול.

סלים וארזה

New member
מנהל
מה פה קורה פה?
מישהו ציפה שככה מכבי ת"א תיראה במחצית הראשונה? ירושלים פשוט משפיטה את מכבי ת"א בכל אספקט כמעט של המשחק. מכבי ת"א היתה אמורה להיות קבוצה מסוכנת מהשלוש, אבל בינתיים מי שמסוכן זה דאנקן, גפני וגם פישר מחצי מרחק.
מחצית שניה עומדת להתחיל

סלים וארזה

New member
מנהל
אחרי הרבע השלישי חשבתי: זה הגיוני?
האם מכבי ת"א יכולה לסגור הפרש 24? אז הקבוצה של גודס התקרבה עד 4 הפרש נדמה לי (65-61) אבל אז שלשה של ירושלים הרסה את המומנטום הצהוב. רוצ'סטי התחפש לפארגו והלך לבד עם הראש בקיר והחטיא בשתי התקפות קריטיות ומפה מכבי ת"א לא הצליחה לחזור.
מכבי ת"א צריכה לקחת את הקלטת של המשחק וללמוד מירושלים איך שחקנים מפרגנים זה לזה בעוד מסירה ועוד מסירה. נכון שזה לעיתים נגמר באיבודים, אבל לעיתים זה נגמר בדאנק או בלייאפ קל או בשלשה פנויה.

למעלה