מחזור שער המוות

MadManIII

New member
מחזור שער המוות

גמרתי את כל הסידרה תוך שבועיים. סידרה מצוינת. לדעתי הספר האחרון פיספס קצת. היה קצר מאוד (225 ע"מ) ולא כל כך הרבה קרה בו. גם הצורה שבה הסתיימה הספר לא היתה משביעה ברצוני. יש לי כמה שאלות: איך מתרגמים האפלו לאנגלית? איך מתרגמים כלב לאנגלית (Dog?)? האם יצאו ספרי המשך? איפה אפשר למצוא תמונות של הדמויות, וציורים של הרונות? מה שם הסידרה באנגלית (Death cycles?) שמתם לב כי יש דמות בשם אושה. וכמןבו אני חייב לציין לשבח את הדמות זינפאב-פיזבן-ג'יימס בונד-דורתי-לוק סקייוולקר

lordsot

New member
לא לאנגלית, מאנגלית.

אפלו-HAFLO(אני חושב) כלב-DOG לא, עד כמה שאני יודע. חפש בגוגל. Death Gate cycle לא. איפה? כרגיל.

MadManIII

New member
אושה היא אחת הפיטריניות

שנמצאים בקרב האחרון על השער האחרון

lordsot

New member
אז בסדר, קורה.

זה קשה להמצי שם לכול דמות משנית.

RoCKeR121

New member
לטולקין לא היה קשה

ואומנם יש שם הרבה דמויות שחוזרות על אותם שמות, אבל הוא המציא לדעתי יותר מ100 שמות בכל הסילמרילון

The Snow fox

New member
../images/Emo63.gif

טולקין *קצת* יותר השקיע בספרים שלו מאשר ממגיטריי, אם לא שמתם לב.

strahd

New member
ככה

haplo Dog לא אין לפי ידיעתי, מלבד הציורים של קית' פרקינסון (ז"ל) Death's Gate Cycle הדמות היתה משנית וכנראה הם לקחו את השם שלה לסדרה שלהם.

python 4

New member
מחזור שער המוות -

אני מסכים עם הטיעון הראשון שלך - זו סדרה פשוט ענקית, יצירת מופת - אבל רק ב- 6 הספרים הראשונים שלה. הסוף מפוספס בצורה טראגית כמעט. אם אני הייתי מגי וטריי הייתי כותב סוף חדש (alternative ending, כמו שבמאים עושים לפעמים לסרטים שלהם) - ספר שביעי חדש שיסגור את הסדרה בצורה הרבה יותר דרמטית והרבה פחות מטופשת וזריזה.

RoCKeR121

New member
לדעתי זה לא נכון

הסוף צריך להיות מהיר כי המאורעות רצים לקראת סיומם ואין כבר לאן להתקדם בספר האחרון. אני אוהב את איך שהסידרה מסתיימת, כי ככה אין הפסד ואין נצחון של שום צד

XiluminatiX

New member
גם לפי הספרים

לא יכול להיות ניצחון של שום צד, העולם שלהם זה כמו משוואה שמאזנת את עצמה כל הזמן, לא יכול להיות צד אחד שיש לו יותר כוח ואם כן אז בסוםו של דבר המשוואה תיתאזן.

למעלה