מחזור קצר (שלב לוטאלי קצר)

מיכל240

New member
מחזור קצר (שלב לוטאלי קצר)

היי בנות, מאז שהתחלנו לנסות טבעי היה לי מחזור רגיל סביב ה-28-30 יום.

אחר כך כשהתחלנו הזרעות וזריקות אוביטרול לתזמון ביוץ התחילו להיות לי מחזורים קצרים סביב 21 יום אבל לפעמים גם רגיל כלומר 30 בערך, זה לא קבוע. בפעם האחרונה התחלתי עם נרות קרינון כדי להאריך את השלב הלוטאלי ובאמת היה לי וסת כעבור 30 יום.
אגב בבדיקות דם שבוע אחרי ביוץ יש ערכים גבוהים של פרוגסטרון אבל כנראה הוא צונח לי משמעותית אחרי שבוע.
הפעם קיבלתי וסת (לצערי) אחרי 19 יום (החודש עשינו רק טבעי ללא הזרעה וללא תרופות). אני מתחילה לחשוב שהגוף שלי לגמרי השתבש מאז כל ההזרקות ובעיקר אלו של התזמון ביוץ.
מוכר למישהי? הנרות קרינון מצליחות להאריך את המחזור, אבל זה פתר למישהי את הכל ובזכות זה נכנסה להריון? יש עוד משהו שכדאי לדעת לגבי מחזור קצר או שצריך לעשות? תודה רבה רבה

מוכר

גם אצלי השלב הלוטיאלי קצר, אם כי באופן טבעי (לא בעקבות הזרקות) וגם אצלי נראה שהפרוגסטרון עולה לערכים נורמליים ואז צונח. לקחת רק פעם אחת פרוגסטרון אחרי ההזרעה וזה באמת האריך את השלב הלוטיאלי אבל אני גם תוהה אם זה עוזר או רק מכסה על הסימפטום. לקחתי למשך תקופה מסויימת vitex והשלב הלוטיאלי התארך בהדרגה, אבל זה משהו שאני חוששת לשלב עם הורמונים. בקיצור - אין לי משהו מועיל לומר, רק שאת לא לבד בזה
אגב, הזכרת רק את אורך המחזור - מה אורך השלב הלוטיאלי? בטוח שהוא קצר מדי? אצלי ראיתי שגם כשהמחזור כולו מתארך ומתקצר זה לרוב לא קשור לשלב הלוטיאלי אלא למועד הביוץ.

מיכל240

New member
הביוץ לא בהכרח מוקדם

כלומר בהזרעה האחרונה למשל הוא היה ביום ה-13, אבל היו פעמים שגם ביום ה-15. מה שכן לפעמים עשו לי הזרעה אפילו ביום ה-11 ואפילו ב-10. כלומר יש מצב שגם הביוץ אצלי מוקדם יותר אם מסתכלים על היום ה-14 כמדד אופטימלי. החודש עשינו טבעי וקיבלתי וסת כעבור 18 יום שזה המחזור הכי קצר שהיה לי וגם הוסת ישר התחילה, בלי הדרגה של כתמים לאורך היום (סליחה על התיאור). זה היה חודש טבעי גם ללא מעקב זקיקים אז החודש קשה לי לדעת מתי בייצתי (המקלוני ביוץ לא ממש עבדו לי בעבר).
באמת האמנתי שסופסוף מצאו את הבעיה ובאמצעות הנרות קרינון זה יסדר את הכל ואכנס להריון, אבל לצערי הרב זה לא קרה למרות שרק פעם אחת ניסינו עם הקרינון. כי בגדול אנחנו מהמקרים הלא מוסברים שזה עוד יותר מתסכל ההגדרה הזו..

מה שחשוב בהקשר הזה הוא אורך השלב הלוטיאלי

כמה זמן עובר אצלך בין הביוץ למחזור? ואני גם שמתי לב שבחודש אחרי שהשתמשתי בפרוגסטרון כתמיכה, השלב הלוטיאלי התקצר.
אם את לא מסתדרת עם מקלוני הביוץ (גם אצלי הם לא עבדו טוב), שווה לשלם על מקלוני ביוץ יותר רציניים (כמו clearblue), כדי שתוכלי לדעת מתי בייצת. כי בחודשים של הזרעות משרים את הביוץ, זה קצת שונה.

מיכל240

New member
סביב 10-11 יום

הימים מהביוץ עד קבלת הוסת (ספרתי כולל יום ההזרעה שהוא יום הביוץ כביכול).
אבל בחודש שהיה עם קרינון אז הזמן שעבר מהביוץ עד המחזור היה 15 יום.
מה הכוונה שכתבת שאת תוהה אם זה עוזר או רק מכסה על הסימפטום?
יש עוד משהו שעוזר להארכת השלב הלוטאלי מלבד תוספת פרוגסטרון?

אגב הכינוי שלך רכבת הרים" הוא משהו שאני ממש מתחברת אליו כי התקופה הזו היא לגמרי רכבת הרים של רגשות...

כן, זו הסיבה לשם :)

10-11 נשמע לי על הגבול שאולי עוד בסדר בעצמו (אם כי עדיף 12). נראה לי שלא כוללים את יום הביוץ וכן את היום הראשון של המחזור אם אני זוכרת נכון, כבר כמה זמן לא התעסקתי בזה.
לא יודעים הרבה על העניין של שלב לוטיאלי קצר, מה גורם לזה. די מסמסו את העניין ואמרו שזה בעצם נובע מדברים אחרים ושאם עושים טיפולי פוריות זה מטפל בדברים האחרים והשלב הלוטיאלי כבר יסתדר מעצמו. אבל לא באמת חקרו כמו שצריך מצבים שאין בעיה אחרת ויש שלב לוטיאלי קצר באופן קבוע. לקחת פרוגסטרון (או HCG) אכן מאריך את השלב הלוטיאלי, אבל יכול להיות שיש בעיה שגורמת לשלב הלוטיאלי הקצר שלא יודעים מהי, והפרוגסטרון אמנם מאריך אותו, אבל שעדיין יש בעיה שקיימת ויכולה להשפיע על הסיכויים. נראה שהרופאים בגדול לא מוטרדים משלב לוטיאלי קצר. הם נוטים לחשוב שברגע שמתחילים עם הורמונים לטפל בבעיות אחרות, מה שזה לא יהיה שגורם לשלב הקצר אמור להסתדר (כשמשלבים עם פרוגסטרון לתמיכה).
כשביררתי על הארכת השלב הלוטיאלי, באמצעים טבעיים של vitex, ואצלי נראה לי שזה באמת עזר קצת, אבל לא הייתי משלבת אותו עם טיפול הורמונלי. וחוץ מזה נותנים תמיכה או של פרוגסטרון או עוד זריקת HCG כמה ימים אחרי ההזרעה (לא ממש ברור איזה עדיף).

מצטערת שאין לי מידע יותר שימושי. חרשתי את המאמרים בתחום והבנתי שפשוט לא יודעים. לי בכלל יש שילוב של FSH גבוה, שלב פוליקולרי ארוך ושלב לוטיאלי קצר - לפי המאמרים אני לא אמורה להיות קיימת

מיכל240

New member
איזו בקיאות!

רואים שחרשת ועשית מחקר, יש לך המון ידע ואת לגמרי קיימת.

אני לוקחת יוטירקס לבלוטת התריס כדי שהערכים יהיו פחות מ-2.5, הביוץ אצלי לא ברור כי עם ההורמונים והאוביטרל אני כבר לא יודעת, אבל כנראה סביב היום ה-11-13 וכאמור מאז האוביטרל מחזור קצר (אבל לא תמיד).
בקיצור לא ברור מה עובר על הגוף עם כל החומרים האלו שמכניסים לנו, אבל מה לא עושים בשביל המטרה... :) העיקר שזה כבר יצליח.
קשה לסמוך רק על הרופאים שהם יודעים מה לעשות, וגם אני מנסה לקרוא ולחקור, אבל מאוד קשה לדעת דברים ובכללי כלום פה לא מדע מדויק הרי.
מקווה שאולי הקרינון בכל זאת יעזור החודש ושזה יהיה הפתרון ל"לא מוסברים".
תודה לך רכבת הרים

בהצלחה

אני חוששת שאני לא מכירה יוטירקס, אבל אכן ברגע שלוקחים הורמונים זה משבש דברים ולפעמים מקשה לעקוב (אם כי האוביטרל עוזר, אני פשוט מניחה שהביוץ 36 שעות אחרי).
אני לרוב מאד לא סומכת על רופאים, אבל בתחום הזה הבנתי שבגלל שיש כל-כך מעט מחקרים מבוססים, אין לי ברירה אלא למצוא רופא שאני סומכת עליו ולהאמין שהאינטואיציה שהוא צבר עם הזמן תוביל לפתרון.
מחזיקה לך אצבעות שיצליח במהרה ובקלות! תזכרי שיש להם עוד הרבה כלים בארסנל.

מיכל240

New member
תודה בהצלחה גם לך!

מרגישה כמוך, שנותר לנו ללכת עם רופא שסומכים עליו ומרגישים בטוחים איתו ולקוות לטוב. פשוט תמיד יש את התחושה הזו שאולי יש משהו שהם מפספסים / לא בדקו עדיין. וכן הארסנל גדול... בהצלחה לנו, את נהדרת

למעלה