מחזור משכנתא

דורית96

New member
מחזור משכנתא

שלום רב, התיאור להלן קצת ארוך אך - אני מקווה - ברור, וחשובה לי מאוד חוות דעתך. החלטתי למחזר את המשכנתא שלי. אחרי בירורים החלטתי על הצעה של בנק מסוים, שכללה חלוקה ל-3 מסלולי הלוואה. הגעתי לנותן המשכנתא הקודמת כדי להסדיר את סילוקה. טרם הטיפול בסילוק הם הפנו אותי לאחד המנהלים, לקבלת הצעה חלופית. הוא השווה את ההצעה שהייתה לי בשנים מהמסלולים, והציע הטבה נוספת בריבית של המסלול השלישי. שאלתי אותו מה המשמעות של ההטבה והוא, אחרי חישוב במחשבון, ענה לי: "אלף שקל בשנה". ברצוני לציין כאן, שאחד ממסלולי ההלוואה שלקחתי מתבסס על ריבית פריים, ובבנק בו סיכמתי על ההלוואה החדשה קיימת אפשרות לסילוק כל חלק מההלוואה - בתשלום עמלה קבועה (כלומר - ניתן לסלק אפילו 10 שקלים, ובלבד שמשלמים עמלה של 60 ש"ח). נותן ההלוואה הקודמת שלי מאפשר החזר רק אם הסכום המוחזר הוא בסך 10000 דולר לפחות. מכיוון שאפשרות החזר מוקדם נמוך חשובה לי, ועל מנת לחסוך בעמלת פתיחת תיק נוספת, סירבתי להצעת הנגד של נותן המשכנתא הקודמת. לאחר יומיים החלטתי ש- 1000 ש"ח לשנה שווים וויתור על היכולת להחזיר סכומים נמוכים מההלוואה, ופניתי לבדוק אם ההצעה עדיין בתוקף. היא הייתה, והשלמתי את הליכי המשכנתא אצל נותן המשכנתא הקודמת. שילמתי עמלת פתיחת תיק שוב. כשחתמתי על מסמכי ההלוואה ראיתי מה גובה ההחזר החודשי הצפוי, כמובן. סכום זה כלל גם סכומי ביטוח שהפרמיות שלהם נודעו לי רק באותו רגע עם פתיחת התיק. מכיוון שההטבה של אלף שקל בשנה שהובטחה לי אמורה היתה לייצג שיפור של פחות ממאה שקלים בחודש, ואני ידעתי רק סדר גודל של ההחזר שהובטח לי בבנק השני (לא חישבתי בדיוק כמה הכל יעלה כולל ביטוח) הסכום שהוצג לי נראה לי סביר. ביום החתימה על המסמכים גם התבצע סילוק ההלוואה וניתנה לי גם המחאה על יתרת הסכום שלקחתי במסגרת המשכנתא. הפקדתי אותה באותו יום. לאחר יומיים, משום שבכל זאת ניקר בי איזשהוא חשד, נעזרתי במחשבון משכנתא לבירור ההפרש בין ההלוואה שהוצאה לי ע"י הבנק החדש לבין נותן המשכנתא המקורי, ממנו לקחתי את המשכנתא לבסוף. ההפרש עמד על 5 ש"ח לחודש, כלומר 60 ש"ח לשנה, ולא 1000 כפי שנאמר לי. בסופו של דבר, מכיוון שפרמיית הביטוח בבנק נמוכה מאצל נותן המשכנתא המקורי, אני משלמת 15 שקלים בחודש יותר (ולא, כפי שציפיתי, כ-80 ש"ח פחות), וזאת בנוסף לכמעט 2000 ש"ח על פתיחת התיק ואובדן האפשרות להחזרים בכל סכום שהוא בהלוואת הפריים. בפניה לנותן המשכנתא הם טענו שראיתי את גובה ההחזר בעת חתימת החוזה ושלא ניתן לשנות את מה שכבר נחתם (אני ביקשתי מהם, כפיצוי על ההטעיה, החזר של כל או חלק מעמלת פתיחת התיק והקלה במגבלה על החזר הפריים). אני חושבת שהחוזה נחתם עקב הטעיה. האם יש לי מה לעשות בעניין? אודה מאוד לחוות דעת, דורית.

נתי112

New member
תגובה:

1) למיטב ידעתי כל הבנקים מאפשרים סילוק מינימלי של 10% מיתרת ההלוואה . שנית זה לא משתלם כלכלית לבצע סילוקים נמוכים בגלל העמלות, יותר משתלם לחסוך את הכסך לסכום רציני ואז לבצע סילוק חלקי של ההלוואה. 2) למה שלא תעבירי את הביטוחים לחברת ביטוח חיצונית, זה יצא לך הרבה יותר זול.

בנקאי

New member
למה לקחת יועץ משכנתאות ?

זאת התשובה ללקוח שעושה את העבודה לבד מול הבנק .

למעלה